Vama

Cozi imense la vămi. Sunt vizate microbuzele cu imigranţi ilegali

31
De o săptămână, sunt efectuate verificări mult mai riguroase la intrarea şi ieşirea cetăţenilor de pe teritoriul statelor membre ale UE, după ce a intrat în vigoare o măsură prin care sunt înăsprite controalele la frontiere. Măsura vine că urmare a valului uriaş de migranţi care se îndreaptă spre vestul Europei.

BUCUREŞTI, 18 apr — Sputnik. La vămile din vestul Ungariei s-au format cozi imense, cu timpi de aşteptare de peste trei ore, mai mari chiar şi decât la vămile de la ieşirea din România, potrivit gazetaromaneasca.com.

La vămile din vestul României, timpii de aşteptare ajungeau să depăşească ieri două ore, documentele fiind verificate de două ori, şi de poliţiştii români şi de vecini, iar la punctul de trecere a frontierei Nickelsdorf, dintre Ungaria şi Austria, circulaţia era îngreunată din cauza controalelor suplimentare. S-au format cozi de zeci de kilometri, pe ultimii kilometri fiind întârzieri de peste 150 de minute.

În special sunt vizate microbuzele în care ar putea fi transportați ilegal refugiaţi.

Ieri, aplicaţia traficonline care arată traficul din vămile la ieşirea din România, semnala întârzieri de peste 120 de minute.

„Personalul a fost suplimentat în toate punctele de frontieră. Pentru că la Nădlac II se aşteaptă mult, le recomandăm şoferilor să se îndrepte spre Nădlac I, Turnu şi Vărșand, unde nu este la fel de aglomerat", a anunţat Mihaela Leș, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

31
Tematic
Punctele vamale care nu funcționează din cauza vremii
Două puncte vamale sunt blocate, mai mulți vameși sunt reținuți. Imagini video
În vama Albița UE ne întâmpină „cu veceuri infecte și urât mirositoare”

Загрузка...