Anvelope pentru automobil

Atenţie, şoferi: pericolele folosirii anvelopelor de iarnă în sezonul cald

133
(reînnoit 13:14 18.04.2017)
Mulţi şoferi consideră că nu se expun niciunui risc dacă vor continua să circule şi în sezonul cald cu anvelopele de iarnă. Totuşi, se înşală crezând acest lucru, fiindcă există mai multe pericole la care se supun alegând această variantă.

BUCUREŞTI, 18 apr — Sputnik. Orice şofer care circulă cu anvelope nepotrivite pentru temperaturi mai mari se expun mai multor riscuri, potrivit reporterntv.ro.

Cauciucurile de iarnă folosite în sezonul cald au o altă aderenţă, iar rezistenţa lor scade. Astfel că printre cele mai mari dezavantaje şi pericole ale folosirii lor sunt: o distanţă de frânare mărită, din cauza lipsei de aderenţă, care poate duce la o uzură prematură a întregului sistem de frânare; o accelerare mai înceată, ceea ce determină un consum de combustibil peste medie, din cauza rezistenţei înaintate la rulare; o stabilitate scăzută în timpul virajelor; un risc mărit de accident în cazul unei situaţii limita, care necesită o reacţie rapidă atât din partea şoferului, cât şi din partea maşinii; o uzură prematură a anvelopelor, un set ţinând mult sub media preconizată de producător dacă acestea sunt folosite tot timpul anului.

De asemenea, folosirea anvelopelor de iarnă vara poate cauza o uzură prematură a sistemul de articulaţii a maşinii, din pricina rezistenţei scăzute la absorbţia şocurilor pe care anvelopele o prezintă când sunt folosite la temperaturi nerecomondate. Astfel, partea de suspensie preia mai mult din aceste şocuri, fiindcă materialul pneurilor de iarnă se întăreşte vara.

133
Tagurile:
risc, sezon, șoferi, anvelope
Tematic
Șoferii s-au grăbit să schimbe cauciucurile. Vezi ce vreme ne așteaptă
Pentru șoferi: Poliția poate să RIDICE mașinile. Cât te costă recuperarea
Pentru șoferi urmează verificări amănunțite la frontiera Schengen. Detalii
Șoferi, nu vă grăbiți să faceți plinul. Mâine vă așteaptă o surpriză
Atenție, șoferi! Polei în 14 județe şi cod galben de ceaţă
Cum se circulă pe drumurile din Moldova și ce rocomandă poliția șoferilor
Important pentru șoferi: nu plătim amenda din scrisorile ce vin prin poștă
Important pentru șoferi: în România se schimbă permisele auto

Загрузка...