Turcia

Românii au invadat Bulgaria la sărbătorile de Paști

56
(reînnoit 13:42 14.04.2017)
Un număr tot mai mare de turiști își îndreaptă atenția spre stațiunile balneare din Bulgaria, unde intenționează să întâmpine sărbătorile de Paști

BUCUREȘTI, 14 apr — Sputnik. Românii au "invadat" țărmul nordic al Bulgariei de sărbătorile de Paști, scrie portalul bulgar Novinite.

Potrivit datelor statistice, peste 4 mii de turiști urmează să fie cazați în hotelurile de pe plajele Mării Negre.

Balcik a devenit locul preferat de odihnă al românilor în perioada de vară și de Paști. În acest hotel, spre exemplu, jumătate din oaspeții care au rezervat locurile sunt clienți permanenți și sosesc aici regulat.

„Comparativ cu stațiunile balneare românești, propunem prețuri mai avantajoase și o calitate mai bună a serviciilor. Stațiunea noastră e completată la 100%. Oferta noastră constă dintr-un pachet de odihnă de trei zile pentru două persoane, care include micul dejun și cina festivă de Paști la un preț de 500 de leve (255 euro), spune Djem Akis", managerul unui hotel din Balcik.

Potrivit informației din domeniul turismului, prețul unui sejur de trei zile în diverse hoteluri se ridică la 220 și 350 leve (112 și 178 euro), în funcție de serviciile incluse în pachet.

Potrivit presei bulgare, românii au umplut și hotelurile din Kranevo.

"Suntem în așteptarea unui sezon puternic, un sezon foarte reușit. Respectiv, ne-am pregătit să oferim servicii de calitate. Încercăm să oferim totul la prețuri cât mai avantajoase, a declarat Zlatina Mihalova", managerul unui hotel din Kranevo.

56
Tagurile:
Țărm, Hoteluri, Turism, Marea Neagră, Plajă, Bulgaria
Tematic
Oraşul Sibiu a fost inclus pe harta mondială a turismului
Castelul de lut din Transilvania, recomandat ca destinație turistică de BBC
România, în top 5 țări europene după procentul creșterii turismului estival
Competiţie de oferte turistice la Bucureşti. Moldova, printre invitaţi
Mitingul cadrelor medicale la București, sindicatul Sanitas

VIDEO: Mărturii din pandemie: români închiși la locul de muncă

206
(reînnoit 17:51 09.05.2021)
Alexandru Giulea, lider SANITAS al angajaților din asistență socială Sector 2 București, a făcut, exclusiv pentru Agenția Sputnik, mărturii cutremurătoare despre perioada de carantină din 2020. Nimeni nu credea că e posibil.

BUCUREȘTI, 9 mai – Sputnik. Perioada de carantină din 2020, de la debutul pandemiei de coronavirus, a lăsat urme imposibil de șters în mintea și în sufletul angajaților de la asistență socială, care au fost pur și simplu arestați la locul de muncă.

Șeful Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 1 și președinte SANITAS al organizației de aici, Alexandru Giulea, a declarat, pentru Agenția de Presă Sputnik, că totul a început într-o noapte de joi, când s-a dat celebra Ordonanță militară nr. 8 prin care se spunea că asistența socială, centrele rezidențiale – adulți și copii - vor fi izolați.

Alexandru Giulea spune, însă, că mai potrivit este termenul de ”arestați” și că oamenii din sistem au trăit nu doar numeroae drame, ci și batjocură din partea autorităților care au profitat de pe urma muncii lor, însă nu le-au plătit orele suplimentare.

Din materialul video de mai jos veți afla amănunte de-a dreptul cutremurătoare despre familii greu încercate, despre oameni care și-au lăsat copiii fie cu rude, fie singuri.

Este lumea asistenței sociale, despre care se vorbește prea puțin sau deloc, însă care este, mai mult decât ne putem imagina, o lume complexă, vie, cu o componentă sufletească uriașă.

206
Tagurile:
români, SANITAS

Загрузка...
Protest Anti-Mască la București. 10 octombrie 2020

Vestea mult aşteptată: data când s-ar putea renunţa la masca în spaţiile deschise

113
(reînnoit 15:54 09.05.2021)
Ministrul Sănătăţii a vorbit, într-o emisiune la Prima TV, despre faptul că numărul de infectări cu coronavirus a scăzut şi nu mai este presiune mare pe paturile de terapie intensivă. Ea a spus şi când s-ar putea renunţa la masca în spaţiile deschise.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a spus, în emisiunea „Insider Politic”, realizată de Sebastian Zeichmann la Prima TV, că pandemia „a început să o ia mai încet” şi că nu mai este o presiune mare pe paturile de spital, astfel că în curând vor fi introduse măsuri de relaxare.

Ea a fost întrebată când crede că s-ar putea renunţa la purtarea măştii în spaţiile deschise.

„Cred că înainte de luna septembrie am putea renunţa la mască în spaţiile deschise. Da, în scenariul optimist, am putea ca în luna august să ne plimbăm pe stradă fără mască”, a declarat Ioana Mihăilă.

De asemenea, ministrul a mai spus că deocamdată nu a fost stabilit dacă în primele măsuri de relaxare, care vor fi introduse din 1 iunie, va fi inclusă şi renunţarea la mască în spaţiile închise pentru persoanele vaccinate.

Totuşi, Mihăilă a spus că renunţarea la obligativitatea purtării măştii în aer liber ar putea fi corelată şi cu procentul de persoane vaccinate din localitatea respectivă, pentru ca astfel cetăţenii să fie motivaţi să se vaccineze.

„Cred că ar fi un bun stimulent să facem aşa, ca să se simtă şi autorităţile locale, dar şi cetăţenii care locuiesc într-o anumită localitate, motivaţi să se vaccineze, dar cred că renunţarea la purtarea măştii în spaţiile deschise care nu sunt aglomerate poate să vină chiar înainte de toamnă, cu condiţia ca un mare procent al populaţiei dintr-o anumită zonă să fie vaccinat”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Aceasta a adăugat că, în ceea ce priveşte desfăşurarea nunţilor şi botezurilor, numărul de participanţi la acestea ar putea fi condiţionat, de asemenea, „de existenţa sau nu a vaccinării în grupul care doreşte să participe la un anumit eveniment”.

113
Tagurile:
măști medicinale

Загрузка...