Festival național dedicat portului popular

Eveniment inedit: plimbare cu „tramvaiul iei" de Sânziene

38
(reînnoit 19:05 31.03.2017)
Un oraş din România va găzdui un eveniment care ar putea contribui la înscrierea iei în patrimoniul UNESCO. Evenimentul va avea loc de Sânziene.

BUCUREŞTI, 31 mart — Sputnik. La mijlocul lunii iunie, de Sânziene, 10.000 de oameni îmbrăcaţi în ie se vor aduna în faţa Palatului Culturii din Iaşi şi, în aceeaşi zi, ieşenii se vor putea plimba cu „tramvaiul iei".

Evenimentul se înscrie în proiectul „RomânIA Autentică", iniţiat de Cristina Chiriac, antreprenor şi susţinător al iei româneşti.

„Este important pentru România, este important pentru noi toţi să avem elemente de care să ne agăţăm de-a lungul istoriei şi pe care să le arătăm tuturor că sunt autentic româneşti", a declarat primarul Iaşiului, Mihai Chirică, potrivit ZiaruldeIasi.ro.

Primarul a mai anunţat că un tramvai al Companiei de Transport Public va fi personalizat grafic cu motive specifice iei româneşti. Va fi al optulea mijloc de transport public personalizat grafic, printre acestea fiind „Tramvaiul Unirii" sau „Tramvaiul Culturii".

„Vom încerca să promovăm pe cât se poate elementele care amintesc de fiecare dată de autenticitatea României în anumite domenii culturale", a adăugat primarul Iaşiului.

38
Tagurile:
tramvai, ie, Ziarul de Iași, Palatului Culturii din Iaşi, Cristina Chiriac, Mihai Chirică, Iași
Tematic
Alina Zotea în haine naționale și cu genunchii goi în Parlament (foto)

Загрузка...