supermarket Carrefour

80 de familii de producători agricoli din România, într-o cooperativă

63
(reînnoit 15:28 29.03.2017)
Carrefour, al doilea cel mai mare retailer din România după cifra de afaceri, şi-a deschis propria cooperativă agricolă, Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăşti, care cuprinde, deocamdată, 80 de familii de producători agricoli.

BUCUREȘTI, 29 mart — Sputnik. Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăşti va livra în jur de 5.000 tone de legume, recoltate de pe o suprafaţă de 60 de hectare, potrivit Ziarului Financiar.

„Poiectul iniţiat de grupul Carrefour în România aduce mai aproape producătorii agricoli cu experienţă şi consumatorii care apreciază produsele româneşti de calitate", se arată în invitaţia la conferinţa de lansare a Cooperativei Agricole Carrefour Vărăşti.

Cooperativa cuprinde momentan 80 de familii de producători locali. Iniţiativa Carrefour vine în contextul în care legea „51% produse româneşti pe raftul supermaketurilor" ar urma să fie aplicată în rândul tuturor comercianţilor de produse agroalimentare.

Înfiinţarea unei cooperative agricole ar permite lanţului Carrefour să se aprovizioneze local, fără să aibă grija colectării legumelor din mai multe surse.

În prezent, doar 1% din totalul producătorilor agricoli din România sunt organizaţi în cooperative, potrivit datelor publice.

BayWa, cea mai mare cooperativă din Germania, deţine afaceri de 15 mld. euro anual, cât reprezintă întreaga valoare a producției agricole a României în 2016.

63
Tagurile:
cooperativă agricolă, Carrefour, România
Tematic
Familia din România care trăiește fără hrană din supermarket

Загрузка...