Medicamente

Mare doctor, despre „medici şi medicamente care fac rău"

170
"Ştiţi câţi oameni au fost înşelaţi de reclame - şi-au pierdut sănătatea aşa?! Ştiţi câte medicamente şi suplimente din reclame fac foarte rău?!"

BUCUREŞTI, 10 mart — Sputnik. Cunoscutul medic oftalmolog prof. dr. Monica Pop, director al spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice, a făcut o dezvăluire interesantă, din care reiese că sunt promovate medicamente şi suplimente care "fac rău şi foarte rău", dar şi medici incompetenţi. Textul Monicăi Pop a fost urmat de multe comentarii ale cititorilor. Iată textul:

"Reclama în medicină = medici şi medicamente fără valoare! Medicina nu are nevoie de reclame! Pacienţii corect trataţi şi vindecaţi reprezintă singura reclamă valabilă. Iar vestea se duce repede! Sunt medici care nu şi-au făcut reclamă niciodată, nicăieri şi sunt suprasolicitaţi! Despre competenţa profesională e vorba! Şi de sufletul fiecăruia! Ştiţi câte medicamente şi suplimente din reclame (pot) fac(e) RĂU? Şi foarte RĂU?!"

Textul postat pe profilul de FB al Monicăi Pop confirmă suspiciunile multor pacienţi despre medici, medicamente şi tratatamente. De remarcat că doctoriţa Monica Pop, cunoscută din multele sale apariţii la emisiuni TV, a postat şi pe blogul personal un avertisment destinat celor interesaţi de oftalmologie, de data aceasta cu indicaţii ceva mai clare la ce se anume se referă:

"Mare atenţie la reclamele înşelătoare în sfera oftalmologiei!! Rog pe toţi cei care citiţi să (…) nu se ia nimeni după reclame în sfera OFTALMOLOGIEI referitoare la vreo îmbunătăţire a vederii cu fel de fel de manevre, exerciţii, picături miraculoase (care pot face mult rău; de ex, picăturile care "albesc" ochii roşii dau creşteri ale tensiunii intraoculare sau chiar arteriale şi ochi uscat, deci atenţie mare), creme (!!!!) sau ochelari miraculoşi!"

Monica Pop are o soluţie — reclamele medicale să fie avizate de Ministerul Sănătăţii "pentru a se curma odată vânzările de himere!". Doctoriţa Pop consideră că au fost înşelaţi mulţi oameni în aceste fel, ba chiar mai mult, unii şi-au pierdut sănătatea.

Reiese clar că doctoriţa Pop ştie despre ce vorbeşte, ceea ce ridică întrebarea — s-a rezumat Monica Pop la postarea de pe Facebook, sau a sesizat ea Consiliul Medicilor, Comisia pentru Medicament, ANPC, Ministerul Sănătăţii — şi, de ce nu, diversele procuraturi? Sau şi medicii tac oficial şi se mulţumesc cu înţepături prin mediile de socializare?

170
Școala

Vor purta profesorii mască la ore? Autoritățile, anunț de ultimă oră

35
Directorul general al Institutului de Sănătate Publică, Simona Pârvu, vine cu lămuriri privind purtatul măștii la școală atât de elevi cât și de profesori. Ce recomandări sunt pentru recreații.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Ghidul sanitar care va transmis școlilor – să sperăm până pe 14 septembrie – va cuprinde și prevederi referitoare la purtarea măștii atât de către elevi, cât și de cadrele didactice.

Simona Pârvu, directorul Institutului Național de Sănătate Publică, a făcut câteva precizări în legătură cu ghidul sanitar așteptat de toate unitățile de învățământ din România.

”Noi am formulat niște recomandări pe care le-am transmis mai departe. Printre acestea se numără distanțarea de un metru între bănci, purtarea măștii în recreație, dar nu și în timpul pe care îl petrec copiii în clasă”, a spus Pârvu.

În ceea ce privește numărul de copii ce revin la școală, decizia va fi luată de fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de numărul de elevi, de spațiu, de personalul didactic și de numărul de cazuri de infectare.

”Profesorii vor purta mască tot timpul, în clasă”, a explicat oficialul.

Pârvu este de părere că măsurile de organizare a anului școlar trebuie gândite punctat pentru fiecare unitate de învățământ în parte, iar pregătirile locale ar trebui să înceapă deja.

Așa cum ne-au obișnuit, decidenții politici se contrazic. Mai exact, declarația șefului INSP contrazice anunțul pe care l-a făcut premierul Ludovic Orban. Primul ministru a declarat că, în școli, acolo unde începe activitatea normal, va fi necesar portul măștii pentru toată lumea: elevi, personal didactic, personal didactic auxiliar.

35
Tematic
Copii dificili? Ce pot face părinții în vacanță, în absența profesorilor
MEC rezolvă perfecționarea profesorilor cu televizorul. Mesajul Monicăi Anisie
Părinții: ”Profesorii, directorii vor ști abia atunci cum să se organizeze”

Загрузка...
Un enfant cache les yeux

Simptome care indică faptul un copil trebuie dus la psiholog cercetător rus

35
(reînnoit 18:36 12.08.2020)
Care sunt simptomele care indică o tulburare nervoasă la copii? Un cercetător de la Academia Rusă pentru Educație a vorbit, în cadrul unei conferinţe, despre semnele care pot indica faptul că un copil trebuie dus la psiholog de către părinţi.

BUCUREŞTI, 12 aug – Sputnik. Tulburări de somn, reacții inadecvate la situațiile de zi cu zi, mișcări obsesive, toate aceste simptome pot reflecta probleme neurologice la un copil, a declarat Mariana Bezroukikh, academician la Academia Rusă pentru Educație, cercetător șef la Institutul de Fiziologie a Dezvoltării, în timpul conferinței „Noul an școlar în vremea pandemiei: procesul de adaptare”.

„Tulburările de somn sunt unul dintre simptomele care indică o reacţie toxică la stres”, a spus academicianul, adăugând că, dacă cel mic începe să plângă fără motiv și exagerează un lucru neînsemnat, fără a putea să se calmeze, atunci trebuie apelat la ajutorul unui specialist. De asemenea, părinţii trebuie să recurgă la această soluţie şi dacă cel mic „se plânge de dureri de cap, dureri abdominale, dureri spasmodice” sau „face mișcări obsesive”, a continuat specialista, citată de Sputnik France

Printre semnele care apar la copiii „cu tulburări nervoase” se numără contracțiile, ticurile și faptul că îşi frânge mâinile.

Specialista a mai menționat că, cel mai adesea, aceste simptome apar la copii doar într-o situație stresantă. Potrivit acesteia, stresul prin care trece un copil îi poate agrava bolile cronice deja existente.

Masuri preventive

Mariana Bezroukikh a subliniat că este important ca părinţii să nu înceapă un tratament pentru copii fără a consulta un medic, deoarece toate sedativele pot „avea o reacție paradoxală”.

Pentru a preveni debutul stresului la copilul lor, părinții pot lua măsuri preventive precum stabilirea unei rutine zilnice, monitorizarea alimentaţiei și implicarea copilului în activităţi fizice regulate, a mai recomandat ea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

35
Tagurile:
psiholog, Copil
Tematic
Soldații americani au împușcat doi civili în Siria, inclusiv un copil - surse
Părinți, arătați-le profesorilor cum se educă un copil: a venit vacanța!
Inundații în Evia - Grecia: cel puțin șapte morți, printre care și un copil
Copil de 4 ani, în atenția medicilor: suspect de coronavirus
Împuşcături în Londra: Trei adulți şi un copil răniți - VIDEO
Românii din Germania, măsură anunţată: bonusuri pentru familii - 300 de euro / copil

Загрузка...