Olguța Vasilescu

Pictorial inedit - Olguța Vasilescu

1991
(reînnoit 13:25 09.03.2017)
Prototip al oltencei focoase, Olguța a înțeles de tânără că haina îl face pe om, mai ales în politică.

BUCUREȘTI, 8 mart — Sputnik. De Ziua Femeii, vă oferim, în exclusivitate, un pictorial realizat de Lia Olguța Vasilescu, în primăvara lui 2006. Pe atunci era la începutul celui de-al doilea mandat de deputat și, chiar dacă era foarte tânără, era una dintre figurile cele mai importante ale PRM — lideră a puternicei organizații de tineret PRM. Fotografiile fac parte dintru proiect mediatic, "România politică", destinat prezentării parlamentarilor prin preocupările lor — private sau profesionale. Pe lângă pictorial, textul de atunci reproducea și câteva dintre gândurile tinerei politiciene.

Olguța Vasilescu
© Photo : courtesy of: Dragoș Dumitriu
Olguța Vasilescu

"Înainte de a intra în politică, a lucrat intens în presa scrisă. A înțeles de atunci că haina îl face pe om, mai ales în politică. Ca jurnalist, era foarte critică, mai ales cu politicienii. De aceea nu a uitat niciodată cum au înțepat-o foștii colegi când a devenit deputat.

Olguța Vasilescu
© Photo : courtesy of: Dragoș Dumitriu
Olguța Vasilescu

Este foarte atentă cu imaginea ei. Îi plac sacourile și pantalonii eleganți și nu uită de accesorii. "O bijuterie bine aleasă îți schimbă look-ul". Are mare grijă la siluetă. După ce a încercat tot felul de metode de slăbire, a recurs la cea mai sigură — înfometarea. și uite așa a reușit să scape de opt kilograme… în două luni. Îi plac foarte mult ochelarii de soare — dacă s-ar putea, și-ar lua pentru fiecare ținută câte o pereche asortată".

 

Olguța Vasilescu
© Photo : courtesy of: Dragoș Dumitriu
Olguța Vasilescu

Deși nu am reușit să continui acel proiect, îmi aduc aminte că numărul din revistă cu Oana Vasilescu pe prima pagină s-a bucurat de un real succes, își amintește unul dintre inițiatori, Dragoș Dumitriu, pe vremea aceea deputat PRM. "Era și firesc, Oana a fost și este o femeie care te face să întorci capul și să fii atent la ea". Ca să cităm din revistă, "Olguța e deșteaptă, frumoasă, elegantă și harnică" — și, să nu uităm de temperament și de cei doi Dan la karate! Prototipul oltencei focoase, am putea spune. Asta a fost și părerea lui Marius Tucă, unul dintre primii care au sunat-o după apariția revistei, felicitând-o, așa, ca de la un alt prototip de oltean la altul, pentru… motocicletă.

Olguța Vasilescu
© Photo : courtesy of: Dragoș Dumitriu
Olguța Vasilescu

 

1991
Alimente sănătoase

Studiu: lipsa acestui acid gras din organism duce la scleroză multiplă

46
(reînnoit 19:23 21.01.2021)
Oamenii de știință americani au observat o legătură între lipsa unui anumit acid gras din organism și apariția sclerozei multiple, o boală incurabilă care afectează sistemului nervos.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik. Într-un studiu publicat marți, 19 ianuarie, în revista americană Journal of Clinical Investigation, cercetătorii de la Universitatea Yale (Connecticut) au arătat că lipsa unui anumit acid gras din organism ar putea provoca o reacție anormală a sistemului imunitar, ducând la scleroză.

© Sputnik / Антон Денисов

Această boală autoimună duce la deteriorarea sau chiar distrugerea fibrelor sistemului nervos central și încă nu s-a găsit până acum un tratament. Oamenii care suferă de această boală au în comun faptul că nu au niveluri normale de acid oleic, spun cercetătorii.

O soluție simplă este disponibilă pentru a evita dezvoltarea acestei boli: consumul în cantitate suficientă de alimente bogate în acest tip de acid gras. Acesta se găsește în uleiurile pentru gătit, în carne, brânză, nuci, paste, lapte sau chiar măsline.

Potrivit studiului, lipsa acidului oleic duce la pierderea senzorilor metabolici care activează celulele T. Celulele T joacă un rol esenţial în sistemul imunitar, ajutându-l să răspundă la bolile infecțioase. Fără efectul suprimant al celulelor T, sistemul imunitar începe să atace celulele sănătoase din sistemul nervos central.

Mai mult, atunci când cercetătorii au injectat acid oleic direct în țesutul gras al pacienților cu scleroză multiplă, nivelul lor de celule T a crescut. Totuşi, ei spun că trebuie făcute mai multe cercetări pentru a confirma că acidul oleic poate salva viețile acestor pacienți.

46
Tagurile:
Studiu
Tematic
Nutriționist: Alimentul minune care întărește sistemul imunitar
Păcăleala acestor alimente „sănătoase” - nutriționist rus
Ce mâncăm de sărbători: Recomandările unui nutriționist

Загрузка...
Emir Kusturica

Kusturica se va vaccina cu Sputnik V

54
(reînnoit 15:13 21.01.2021)
Regizorul și muzicianul sârb Emir Kusturica se va vaccina împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc „Sputnik V”.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Muzicianul și regizorul sârb Emir Kusturica a declarat agenției RIA Novosti că planifică să se vaccineze împotriva coronavirusului cu preparatul rusesc “Sputnik V”.

Putin și Merkel, la Forumul Păcii
Пресс-служба Президента РФ

Anterior, premierul sârb, Ana Brnabić, a anunțat că Serbia așteaptă să primească în viitorul apropiat 500 de mii de doze ale vaccinului „Sputnik V”. Prima partidă de 2,4 mii de doze a fost adusă din Rusia în Belgrad pe 30 decembrie 2020. În prezent, preparatul este supus unei proceduri de obținere a unei autorizații permanente pentru utilizarea în țară.

“Vreau să-mi administrez vaccinul „Sputnik V”, pentru că consideră că e cel mai bun vaccin. Ea are la bază ceea ce au și alte vaccinuri, pe care le-am primit când eram copii. Cred că acest lucru cel mai bun”, a declarat Kusturica.

54
Tagurile:
Serbia, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
OMS, despre examinarea prealabilă a cererii de înregistrare a vaccinului "Sputnik V"
UE ar putea aproba vaccinul rusesc Sputnik V din februarie
Ungaria devine prima țară UE care autorizează vaccinul rusesc Sputnik V
Merkel a oferit sprijin lui Putin pentru aprobarea vaccinului Sputnik V în UE
Rusia poartă discuții cu Germania pentru aprobarea Sputnik V în UE

Загрузка...