Lansare Ortodoxie si Nationalism la Bucuresti

Iurie Roșca și-a lansat o nouă carte la București

321
(reînnoit 16:52 02.03.2017)
O nouă lucrare a jurnalistului și politicianului Iurie Roșca a fost lansată azi la București în incinta Palatului Parlamentului.

CHIȘINĂU, 2 mart — Sputnik. Jurnalistul și politicianul Iurie Roșca și-a lansat astăzi o nouă carte la București, în incinta Palatului Parlamentului. Culegerea de materiale, "Ortodoxie și Naționalism Economic", publicată de editura "Mica Valahie", care însumează articole de autor, recenzii ale unor lucrări și traduceri, a fost comentată de cunoscuți lideri de opinie, analiști, istorici, sociologi, oameni de cultură și militari din România.

Evenimentul a fost moderat de jurnalistul Dragoș Dumitriu, iar printre invitații care au luat cuvântul au fost Bogdan Duca, analist politic, Mariana Heroiu, directorul editurii „Mica Valahie", profesorul Ion Coja, istoric, Constantin Parvulesco, fiul cunoscutului filosof și geopolitician, Jean Parvulesco, sociologul Cristi Pantelimon, economistul Radu-Bogdan Herzog, Dan Zamfirescu, și alții.

Sociologul Cristi Pantelimon și editorul portalului Estica.eu a declarat că noua apariție editorială oferă o nouă perspectivă în regândirea României în noile contexte globale.

"Este o carte scrisă cu patimă, cu pasiune, în firea autorului și este o caracteristică a vremurilor pe care le trăim. Din punct de vedere geoeconomic, geopolitic trăim o perioadă de maxime frământări. În această perioadă de dezordine globală, cum spun unii geopoliticieni, un frate de-al nostru din Basarabia ne propune un soi de ancoră ideologă și ancoră filosofică", a spus Cristi Pantelimon.

Analistul Bogdan Duca este de părere că Iurie Roșca se încadrează în categoria oamenilor care nu se adaptează le epoca în care trăiesc, nu spun ceea ce este pe plac mulțimilor, ci mai curând au o atitudine critică față de perioada în care trăiesc.

"Senzația mea a fost aceea că Iurie Roșca face parte dintr-o categorie din care fac parte și eu parte: e o coloană a cincea, nu a Rusiei sau a unei puteri, ci este o coloană a cincea a unei stări de spirit, coloana a cincea a Don Quijoților. Acei oameni care au talentul uluitor de a fi nu oameni ai timpului lor, ci critici ai timpului lor, care reușesc să vadă probleme pe care contemporanii nu reușesc să le vadă", a spus Bogdan Duca.

Specialistul în economie, Radu Bogdan Herzog consideră că prin lucrarea sa Iurie Roșca încearcă să ofere o altă perspectivă asupra problemelor pe care le-a generat globalizarea.

"Prin titlul acestei cărți Iurie încearcă să găsească împreună cu noi cale pe care trebuie să mergem. Socialismul nu a fost bun, capitalismul sau globalismul spre care am fost canalizați iarăși iar nu e bun. Probabil că soluția pe care o identifică Iurie, cel puțin pentru spațiul acesta este ortodoxia și naționalismul economic. Ortodoxia ca reper spiritual, naționalismul economic ca soluție politică și economică", a spus expertul român.

Culegerea de articole "Ortodoxie și Naționalism Economic" a apărut la București la inițiativa editurii "Mica Valahie" și este disponibilă în mai multe rețele de distribuție din România. Potrivit autorului, o lansare a cărții urmează să aibă loc în viitorul apropiat și la Chișinău. 

321
Tagurile:
Lansare de carte, Cristi Pantelimon, Bogdan Radu Herzog, Iurie Roșca, Bogdan Duca, București
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu anunță o veste proastă pentru Educație și o rușine pentru Iohannis

357
(reînnoit 09:28 24.06.2021)
Ministrul Sorin Câmpeanu dă o veste tristă pentru România. Din principalul proiect al lui Iohannis se alege praful – iar asta afectează sistemul de Învățământ.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț care trimite proiectul prezidențial ”România educată” la lada de gunoi.

”Doar 77% dintre elevii care au terminat liceul anul acesta s-au înscris pentru examenul de Bacalaureat, interesul fiind mult mai scăzut decât anul trecut, atât în procente, cât și în valoare absolută”, a declarat aseară, ministrul Educației la TVR.

Conform datelor oficiale prezentat de Sorin Cîmpeanu anul trecut procentul a fost de 83%, în ciuda pandemiei.

Ministrul a dat cifre: anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat 114.163 de absolvenți de clase terminale din promoția curentă, cărora li se adaugă 19.520 de candidați înscriși la examenul de Bacalaureat din promoții anterioare.

”Interesul este scăzut”, spune Cîmpeanu, arătând că, raportat la totalul promoției curente  procentul este de 77%. ”Mic! Anul trecut a fost tot an de pandemie și procentul celor înscriși raportat la promoția curentă a fost de 83%”.

Și, atenție, ministrul a atras atenția că anul trecut numărul elevilor înscriși la Bacalaureat a fost mai mare și în valoare absolută! De asemenea, numărul elevilor din promoții anterioare a fost mai mare în 2000: peste 31000, față numai 19520 în 2021.

Deci, o scădere dramatică a interesului pentru Educație – care nu poate fi pus decât pe seama unui sistem care nu acordă atenția cuvenită acestui domeniu care influențează major viitorul României.

Dar, așa cum spuneam și în alte dăți, mentalitatea de colonie impusă „strategic” înseamnă educație și cultură minimă și consum mult. Ceea ce vedem că se petrece… pas cu pas.

Să nu uităm că ieri, în paralel cu bătălia pentru ”educația sexuală”, progresiștii din Parlamentul României au mai depus o lege pentru desființarea Academiei Oamenilor de Știință.

”România educată” a lui Iohannis are nevoie de sex, nu de școală, știință sau religie.

357
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu

Загрузка...
Răzvan Dumitrescu

Răzvan Dumitrescu: ”Indivizi în funcții cheie urmăresc bage spaima în populație”

1274
(reînnoit 06:57 24.06.2021)
Există un interes în spatele înspăimântării populației? Realizatorul TV pune pe masă dovezi care anulează declarațiile unor autorități care par să dorească o stare de spaimă.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Apreciatul jurnalist și realizator TV Răzvan Dumitrescu publică două grafice și un text al unei prestigioase publicații din care rezultă clar că încercarea de înspăimântare a românilor nu are o baza reală – ci intenții dubioase.

”Mi-e din ce în ce mai clar că există indivizi în funcții cheie care urmăresc să bage spaima în populație”, scrie Dumitrescu, arătând cazul concret: ”Povestea cu "tulpina" DELTA care ar face ravagii în Marea Britanie și care , implacabil, va poposi și pe la noi prin toamnă, aducând-ne al patrulea val!”

Experimentatul realizator își mărturisește uimire: ”Când îi auzi îți vine să-i crezi, atât de serios vorbesc ei, oficialii”.

Dar, dacă te apuci să verifici ce spun ”și să vezi cum e prin locurile pe care ei le dau drept exemplu, te iei cu mâinile de cap!”.

”Nu cu mult timp în urmă, doamna ministru de la Sănătate ne anunța că e îngrijorată din cauza DELTA și ne spunea că au crescut infectările în Anglia și Germania”, scrie Dumitrescu, punând imediat cărțile pe masă: ”Atașez mai jos graficul cu situația din Germania din care rezultă clar că acolo infectările sunt în continuă scădere”.

Mai mult, jurnalistul dă detalii și cu privire la situația din Marea Britanie - unde, surpriză: ”în acest moment, ATENTIE!, se moare de 10 ori mai mult din cauza de pneumonie și gripă clasică decât de COVID!!!!!!!!!”.

”Acolo într-adevăr au crescut infectările dar în același timp decesele și internările sunt la cel mai scăzut nivel de la începerea PANDEMIEI, ceea ce sugerează că virusul e din ce în ce mai slab!”, scrie jurnalistul.

Întrebare logică: ”oare oficialii noștri au habar de aceste lucruri? Sau sunt capabili doar de explicații  "științifice" de tip Emilian Imbri , autorul halucinantei ziceri: "Valul 4 vine pentru că urmează după valul 3. Virusul este plecat acum"!”.

Iată mai jos graficele – primul, cu dovada că ”în Germania scad infectările, nu cresc”, iar în al doilea graficul din The Telegraph ”care anunță ca acum morții de gripă și pneumonie sunt de 10 ori mai mulți decât cei decedați de COVID”.

”Pentru OFICIALII de la noi, atașez și link către articol, în speranța că vor citi și vor înțelege câte ceva!”, încheie Răzvan Dumitrescu.

Noi însă mai adăugăm un aspect constatat: introducere spaimei, a stării de amenințare, este politica ”strategică” de câțiva ani, de când România a devenit ceea ce mult huliții „conspiraționiști” numesc ”colonie”.

1274
Tagurile:
Răzvan Dumitrescu

Загрузка...

Fanii suedezi celebrează victoria cu scorul 3:2 în meciul cu Polonia

0
Fanii suedezi celebrează la Stockholm victoria asupra echipei Poloniei cu scorul 3:2, în cadrul Euro 2020

Fanii selecționatei naționale a Suediei au întâmpinat cu mult entuziasm victoria în meciul cu echipa Poloniei, în cadrul Euro 2020.

Urmăriți imaginile video ale momentului.

0

Загрузка...