Clădire avariată în centrul Bucureștiului

Bucureștenii, în mare pericol. Peste 700 de clădiri se pot prăbuşi

39
În două zile se împlinesc 40 de ani de la marele cutremur din 4 martie 1977, autorităţile nefiind capabile, în tot acest timp, să evite un dezastru similar consolidând clădirile cu risc seismic ridicat

BUCUREŞTI, 2 mart — Sputnik. Din cauza legislaţiei, a lipsei de bani şi a indolenţei funcţionarilor, din cele aproape 1.000 de clădiri şubrede şi periculoase din Bucureşti, în ultimii 27 de ani au fost consolidate doar 79, relatează Money.

România ar avea astfel nevoie de 500 de ani ca să pună în siguranţă toate imobilele cu risc seismic.

Capitala are 175 de clădiri care se pot prăbuşi în orice moment, iar numărul clădirilor şubrede, cu nevoie urgentă de consolidare se apropie de 800. Mai exact, sunt 777 de clădiri care se prăbuşesc în caz de cutremur.   

Prof. dr. ing. Radu Petrovici, expert în proiectarea seismică a construcţiilor, spune că nu se face nimic în acest sens din cauza neglijenţei, indiferenţei şi incompetenţei.

Raportat la numărul bucureştenilor, clădirile cu risc seismic sunt alarmant de multe. Unul din trei locuitori este în pericol la un cutremur puternic. Un seism similar celui din 1977 ar distruge perimetre istorice din sectoarele 2, 3 şi 4.

Ştefan Dumitraşcu, arhitectul-şef al sectorului 3, spune că  se pot număra pe degete clădirile din zona istorică a Bucureştiului care ar rezista la un asemenea seism.

39
Tagurile:
Pericol, Clădiri, Seism, Cutremur, București
Catalin Mugurel Flutur

Botoșani: PSD l-a bătut pe cunoscutul primar liberal Flutur

71
O înfrângere surprinzătoare a unuia dintre cei mai cunoscuți primari liberali – dar care nu a candidat în alianță cu USR-PLUS

BUCUREȘTI, 28 sept – Sputnik. Una dintre cele mai surprinzătoare victorii ale PSD s-a înregistrat la Botoșani, unde Cosmin Andrei a câştigat alegerile locale pentru primărie în fața cunoscutului primar PNL, Cătălin Flutur.

Cosmin Andrei a primit 10.798 de voturi, cu numai  33 de voturi mai mult decât Cătălin Flutur, care a fost votat de 10.765 de botoșăneni.

”E o victorie foarte importantă, chiar dacă a fost obţinută la limită, pentru că botoşănenii au alte aşteptări şi pentru că Botoşaniul merită o altă abordare în ceea ce priveşte nevoile de dezvoltare şi nu numai”, a declarat Andrei pentru Agerpres. ”Era nevoie de o altă viziune la Botoşani şi mă bucur că acest lucru s-a întâmplat şi promit botoşănenilor că nu îi vor dezamăgi, chiar dacă m-au votat sau nu”.

De menționat că la Botoșani PNL nu a mers în alianță cu USR-PLUS. Candidatul Alianţei USR PLUS, Marcel Gheorghiţă, s-a clasat pe locul al treilea, cu 1.795 de voturi.

71
Tagurile:
Rezultate, 2020, alegeri locale, Botoșani
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...
Monica Anisie

Anisie spune ce se întâmplă cu școlile după 30 septembrie

277
Ministrul Educației și Cercetării a precizat, în contextul în care în mediul online au apărut informații potrivit cărora după alegerile locale 2020 se închid școlile, care este situația.

BUCUREȘTI, 28 sept – Sputnik. Alegerile locale 2020 au făcut ca multe școli din România să fie închise timp de câteva zile.

În mediul online, însă, pe rețelele de socializare, au apărut informații potrivit cărora este posibil ca, după alegerile locale – 27 septembrie 2020 – să se închidă toate școlile.

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a explicat cum vor decurge lucrurile și dacă un asemenea scenariu poate fi luat în calcul.

Aceasta a explicat că a votat cu foarte multă încredere să avem un nou București și că la momentul acesta a emis un ordin de ministru, prin care, începând cu data de 30 septembrie vor fi reluate cursurile în scenariile pe care comitetele județene pentru situații de urgență le-au decis.

”Deci nu e vorba că se închid școlile după alegeri! Din contră, există cadru legal de reluare a cursurilor începând cu 30 septembrie”, a declarat Monica Anisie.

Astfel, începând de miercuri, 30 septembrie 2020, elevii care au stat acasă fiindcă în unitățile de învățământ erau amplasate secții de votare și, prin urmare, au făcut cursuri exclusiv online, se vor întoarce în bănci. Ca și până acum, se va avea în vedere scenariul în care funcționează fiecare unitate de învățământ.

277
Tagurile:
școli, Monica Anisie

Загрузка...