Auto

Atenţie, şoferi: ce tip de maşini ar putea fi interzise după Brexit

411
(reînnoit 12:57 01.03.2017)
Registrul Auto Român are de gând ca, după Brexit, să restricţioneze în ţara noastră circulaţia unui tip de maşini pe care foarte mulţi şoferi le conduc în România. Intenţia este încercarea de a preveni numărul mare de accidente.

BUCUREŞTI, 1 mart — Sputnik. Şeful Registrului Auto Român, George Dincă, a anunţat, într-un interviu pentru Capital, că RAR ia în calcul restricţionarea în România a circulaţiei mașinilor cu volan pe dreapta, după ce Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană.

El a spus că este avută în vedere această măsură pentru a se preveni numărul mare de accidente în care sunt implicate acest tip de maşini.

„În prezent, Marea Britanie este membră UE, nu avem voie să impunem restricţii, guvernul polonez a impus anumite reguli şi s-a trezit cu o procedură de infrigiment. În România sunt aproximativ 20.000 de maşini cu volan pe dreapta. După ce Marea Britanie va ieşi din UE, se poate discuta de impunerea unor restricţii", a declarat George Dincă pentru Capital.

Aproximativ 20.000 de maşini cu volan pe dreapta sunt înmatriculate în prezent în România. Potrivit statisticilor, în cazul accidentelor în care sunt implicate şi maşini cu volanul pe dreapta, vina aparţine, în 90% dintre cazuri, şoferilor acestor maşini.

411
Tagurile:
Registrului Auto Român
Тема:
Ieșirea Marii Britanii din UE (271)
Tematic
Permisul auto se va obţine mult mai greu. Vezi noile schimbări

Загрузка...