Ploaie

Avertizare meteo: cod galben de ploi abundente şi vânt puternic

942
(reînnoit 13:57 22.02.2017)
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de ploi abundente şi vânt puternic, valabilă în anumite zone, începând de astăzi la ora 20 până mâine seara.

BUCUREŞTI, 22 feb — Sputnik. Potrivit ANM, în intervalul 22 februarie, ora 20.00 — 23 februarie, ora 18.00, se vor înregistra precipitații însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului la munte.

În regiunile nord-vestice va ploua, iar la munte vor fi precipitații mixte, ceea ce va favoriza topirea stratului de zăpadă.

În județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, precum și în zona de munte a județelor Satu-Mare și Mureș, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și, pe arii restrânse, 30 l/mp.

Temporar, vântul va avea intensificări mai ales în Carpații Orientali, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…90 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, îndeosebi pe parcursul zilei de joi, 23 februarie, local și temporar cu viteze de 50…60 km/h.

942
Tagurile:
precipitații, ploi abundente, Vânt puternic
Тема:
Prognoza meteo (376)
Tematic
Meteo: avertizare de cod galben pentru mai multe judeţe
Protest împotriva vaccinării, București

Românii, în stradă contra Legii privind vaccinarea

9
Alianța Părinților împreună cu Asociațiile Pro Consumatori, Medici pentru Consimțământ Informat, Neam Unit și Pro Decizii Informate, organizează o manifestație publică, duminică 7 Martie 2021 orele 15, în București, Parcul Izvor - lângă Parlament.

BUCUREȘTI, 4 mart – Sputnik. Românii ies în stradă duminică, 7 martie 2021, ora 15.00, când se anunță un protest la Parcul Izvor lângă Parlament.

Evenimentul este organizat de Alianța Părinților împreună cu Asociațiile Pro Consumatori, Medici pentru Consimțământ Informat, Neam Unit și Pro Decizii Informate.

Reprezentanții Alianței Părinților spun că zilele acestea, pe masa decidenților politici s-ar putea afla proiectul Legii privind vaccinarea persoanelor din România.

Ei ies în stradă pentru a spune nu vaccinării obligatorii a populației.

Organizatorii evenimentului susțin că proiectul Legii privind vaccinarea persoanelor în România - PLx 399/2017 din Camera Deputaților - conţine prevederea obligativităţii vaccinării pentru întreaga populație.

”Oricine verifică textul legii va constata că articolele 6, 13, 16, 68, 71 - și nu numai - prevăd obligativitatea vaccinării pentru copii și pentru adulţi (cu oricâte vaccinuri și ori de câte ori ar decide statul), precum și amenzi uriașe în caz de refuz”, spun reprezentanții Alianței Părinților din România într-un comunicat de presă transmis Sputnik.

Aceștia adaugă că, dacă acest proiect de lege ar fi adoptat în forma actuală, ar introduce de jure și de facto obligativitatea vaccinării în România.

Organizatorii protestului amintesc parlamentarilor că au fost aleși pentru a servi poporul român în deplin respect pentru prevederile constituţionale și pentru prevederile altor legi aflate în vigoare.

Ei spun că, în România, nici o intervenţie medicală nu poate fi obligatorie. Orice cetățean român are dreptul să refuze sau să oprească orice intervenţie medicală asupra propriei persoane - drept prevăzut în Legea drepturilor pacientului - Legea nr.46/2003, art.13.

De asemenea, mai arată sursa citată, Legea privind reforma în domeniul sănătăţii - nr.95/2006 - stipulează că medicul trebuie să acționeze respectând voinţa pacientului şi dreptul acestuia de a refuza ori de a opri orice intervenţie medicală asupra sa.

Organizatorii protestului cer amendarea proiectului de lege, astfel încât legea să asigure pacientului dreptul să refuze vaccinarea, un act medical, medicului să i se permită să informeze corect pacientul şi să decidă liber dacă recomandă vaccinarea, sau nu, în funcţie de interesul şi starea de sănătate a pacientului, să fie eliminate orice fel de sancţiuni pentru pacienţii sau medicii care refuză vaccinarea, să fie eliminată noțiunea de obligativitate a vaccinării sub orice formă - explicită sau implicită - prin măsuri punitive și coercitive.

De asemenea, ei mai doresc să se elimine art.40 L. - “Sesizează Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului cu privire la existenţa unei suspiciuni de încălcare a dreptului copilului la sănătate de către părinţi…”, iar noţiunea de obligativitate să fie înlocuită în textul legii cu aceea de recomandare.

9
Tagurile:
Vaccinare, Proteste
Tematic
Prima zi de vaccinare împotriva COVID-19 în Moldova: Cine a fost primul
Lavrov: Pașaportul COVID contravine ideii de vaccinare benevolă
Austria: 41 de decese, în scurt timp de la vaccinare cu BioNtech/Pfizer

Загрузка...
Обучение на удаленке

Telemuncă 2021: se pregătesc schimbări importante pentru angajați

31
(reînnoit 09:32 04.03.2021)
Un proiect legislativ propune ca regimul de telemuncă să se modifice, astfel încât angajatorul să aibă dreptul să verifice activitatea salariatului prin utilizarea tehnologiei informațiilor și a comunicațiilor.

BUCUREȘTI, 4 mart – Sputnik. Regimul de telemuncă este pe cale să se modifice, în sensul simplificării acestuia.

Un proiect legislativ vine cu o serie de schimbări în acest caz.

Șomaj, șomeri, căutarea unui loc de muncă
© Sputnik / Руслан Кривобок

Guvernul Orban pregătise, prin Ordonanță, simplificarea regimului de telemuncă printr-o serie de prevederi. Planul nu a fost dus la capăt, adică modificările nu au putut fi promovate ca urmare a demisiei premierului Ludovic Orban și a formării unei noi coaliții de guvernare.

Mai mulți deputați liberali, printre care fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, precum și liderul de grup Gabriel Andronache au propus modificări într-un proiect legislativ, notează profit.ro.

Despre ce este vorba? Legislația în vigoare se modifică prin eliminarea condiției ca angajatul să își desfășoare activitatea în regim de telemuncă cel puțin o dată pe lună.

La rândul său, angajatorul va avea dreptul să verifice activitatea telesalariatului prin folosirea tehnologiei informațiilor și a comunicațiilor.

Inițiatorii proiectului spun că, prin această modificare, s-a avut în vedere protejarea telesalariatului de riscurile ce derivă din deplasările acestuia pentru predarea livrabilelor rezultate din activitatea desfășurată, în format fizic, utilizarea tehnologiei fiind caracteristică acestei forme de muncă.

O altă schimbare apărută în contractul de telemuncă se referă la faptul că se elimină obligativitatea menționării locului desfășurării activității de telemuncă, convenite de părți.

De asemenea, nu va mai fi nevoie de instructaj în domeniul sănătății și securității în muncă la schimbarea locului de desfășurare a activității de telemuncă.

În opinia autorilor proiectului se elimină, astfel, prevederi desuete, inaplicabile în raport cu sensul activității de telemuncă din legislația actuală. Mai mult decât atât, modificările nu presupun cheltuieli financiare suplimentare.

31
Tagurile:
Muncă
Tematic
Fost ministru al Educației, propunere: profesorii nu mai au siguranța locului de muncă?
Românii în UK: depunerea de cereri pentru viza de muncă
Câmpurile rusești au nevoie de forță de muncă străină

Загрузка...