Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași

(FOTO) Al doilea cel mai frumos Teatru din lume se află în România

394
(reînnoit 13:42 14.02.2017)
Dintr-un top realizat de televiziunea britanică BBC reiese că un teatru din România construit în urmă cu mai bine de 100 de ani se află pe locul 2 în clasamentul celor mai frumoase teatre din lume.

BUCUREŞTI, 14 feb — Sputnik. În top, lângă teatrul "Vasile Alecsandri" din Iaşi se află celebrul Bristol Hippodrome din Marea Britanie, Teatro La Fenice din Veneţia sau Palais Gariner din Paris, scrie canalmedia.tv.

Naţionalul din Iasi a fost proiectat de doi arhitecti vienezi acum mai bine de 100 de ani şi la început a funcţionat sub conducerea lui Costache Negruzzi, Vasile Alecsandri şi Mihail Kogălniceanu, primind în 1956 numele poetului Vasile Alecsandri.

Realizatorii de la BBC s-au îndrăgostit pe loc de frumoasa clădire din Iaşi şi au inclus-o într-un top realizat cu ocazia "Zilei mondiale a teatrului".

Daniel Busuioc, director artistic Teatrul National Iaşi, a declarat că toţi ieşenii se mândresc cu clădirea Teatrului Naţional şi că se bucură că a fost selectat ca una dintre clădirile teatrale care "te lasă mască". 

394
Tagurile:
Cel mai frumos din lume, Vasile Alecsandri, Teatrul Național, Iași, România

Загрузка...