Ger și zăpadă

Vremea pentru următoarele cinci zile: un val de ger şi temperaturi de -22 grade

233
(reînnoit 13:42 09.02.2017)
Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, gerul va reveni în România, în următoarele zile fiind foarte frig, iar temperaturile vor scădea până la -22 grade.

BUCUREŞTI, 9 feb — Sputnik. Informarea meteo emisă de ANM este valabilă de joi, 9 februarie, până marţi, 14 februarie, interval în care vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea regiunilor, dar mai ales în est și sud, unde temperaturile maxime se vor menține preponderent negative.

ANM anunţă că, la începutul intervalului (în noaptea de joi spre vineri, 09/10 februarie), nopțile vor fi geroase, mai ales în Moldova și în depresiunile intramontane, apoi, local, și în Muntenia, Oltenia, Transilvania și izolat în celelalte regiuni.

Temperaturile minime se vor situa, în general, între —17 şi —10 grade, mai scăzute sub —22 de grade, îndeosebi în depresiunile din estul Transilvaniei și în jumătatea de nord a Moldovei.

În cursul zilei de joi (09 februarie) vor mai fi ninsori slabe cantitativ în Moldova, Muntenia și Oltenia, precum și în zonele de munte, iar vântul va avea unele intensificări în regiunile sudice, spulberând trecător zăpada. Pe arii restrânse, în sud-est, vor mai fi depuneri de polei.

233
Tematic
Avertizare meteorologică de ninsori viscolite

Загрузка...