Pașaport românesc

Cât vor plăti moldovenii pentru renunţarea la cetățenia română

2618
(reînnoit 11:06 21.01.2017)
Din 1 februarie, cetățenii Republicii Moldova vor plăti pentru pașaportul românesc 59 de euro, iar pentru renunțarea la cetățenia română – 600 de euro.

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Din 1 februarie 2017, intră în vigoare noi taxe ale serviciilor consulare acordate de statul român. Astfel, dacă până la această dată cetățenii Republicii Moldova cu cetățenia română plătesc 100 de euro pentru perfectarea pașaportului românesc, atunci din 1 februarie vor achita 59 de euro, iar pentru un pașaport temporar – 20 de euro.

Înregistrarea cererii de acordare/redobândirea  a cetățeniei române va costa 60 de euro, iar a cererii de verificare a statutului juridic al unei persoane fizice în raport cu statul român – 30 de euro.

În schimb, persoanele care vor decide să renunțe la cetățenia română vor trebui să plătească o taxă consulară de 600 de euro. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

2618
Тема:
Cetățenia română (28)
Tematic
Precizări referitoare la preţul paşaportului românesc
Paşaportul, cazierul şi cetăţenia română vor fi gratuite începând cu ...
Robert Turcescu

Lovitură în presă: Turcescu revine… unde nu se aștepta nimeni!

70
(reînnoit 07:23 21.01.2021)
Cunoscutul și controversatul realizator TV revine în mass media – va prelua un important proiect de televiziune al unui grup opus zonei politice cu care a ajuns parlamentar

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Apreciat și controversat totodată, Robert Turcescu reia activitatea din presă după ce partidul din care face parte, PMP, a eșuat în tentativa de a intra din nou în parlament.

Neașteptat este că fostul parlamentar se alătură grupului media patronat de Dan Andronic, unul dintre cei care l-au atacat puternic pe Traian Băsescu, cel căruia Turcescu îi datorează cariera politică.

Dan Andronic a explicat  că ”Robert Turcescu va prelua, alături de Mirel Curea, proiectul EVZ TV în care urmează să investim o cantitate respectabilă. De bani și timp”.

”În aceeași echipă este și Simona Ionescu, redactorul-șef al Evenimentului Zilei, care nu va pleca decât când va vrea ea!”, scrie Andronic, lăsând să se înțeleagă că există niște probleme interne.

Andronic anunță că alături de Robert Turcescu ”vor mai veni câțiva ziariști de marcă în perioada următoare”.

„Mi-am propus să transform EvZ și Capital într-o întreprindere a celor care scriu și apar la TV. Din care să aibă de câștigat și de care să fie mândri”, scrie Andronic, completând ”Eu, așa cum am mai spus, rămân ziarist. Nu am nevoie de vreun titlu ca să scriu o știre sau ca să fac un interviu”.

Interesant ar fi dacă Robert Turcescu – și mai ales cei de la MApN – ar lămuri povestea apartenenței sau colaborării cu serviciile armatei. Bănuim că și pe Dan Andronic îl interesează.

70
Tagurile:
Robert Turcescu

Загрузка...
Roni

Salariul minim brut 2021: precizări, despre câți bani e vorba

86
(reînnoit 17:22 20.01.2021)
Reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice vin cu o serie de precizări foarte importante pentru români referitoare la salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată. Ce valoare va avea.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. Românii trebuie să știe că valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată este, începând cu data de 13 ianuarie 2021, de 2300 de lei.

Informația a fost făcută publică de reprezentanții Casei Naționale de Pensii care amintesc de dispozițiile Hotărârii de Guvern nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 40/13.01.2021.

În cazul asiguraților care au încheiat contracte de asigurare socială conform Legii nr. 263/2010, cu modificările și completările ulterioare, baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale o constituie venitul lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială, dar nu mai puțin decât valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, notează cnpp.ro.

Astfel, începând cu data de 13 ianuarie 2021, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socialǎ încheiat în baza Legii nr. 263/2010, cu modificările și completările ulterioare, este de 2.300 lei.

Instituția aduce la cunoștința românilor faptul că, din inițiativa casei teritoriale de pensii, toate veniturile asigurate înscrise în contractele de asigurare socială al căror nivel se situează sub nivelul minim de 2.300 lei se vor modifica, prin notificarea asiguratului.

De asemenea, salariul minim brut pe țară garantat în plată de 2.300 lei se va utiliza și în cazul contractelor de asigurare socială încheiate în baza O.U.G. nr. 163/2020 începând cu data de 13 ianuarie 2021.

Casa Națională de Pensii Publice dă asigurări că noua valoare de 2.300 lei nu are implicații în ceea ce privește contractele de asigurare socială ce au fost încheiate până la data de 13 ianuarie 2021, în temeiul O.U.G. nr. 163/2020.

86
Tagurile:
salariu minim
Tematic
De ce merită unii profesori să li se taie din salariu
Salariu și indemnizație de șomaj: când pot fi cumulate
Alexandru, promisiuni: statul ar putea suporta o parte din salariu

Загрузка...
Dan Chitic

Dan Chitic sparge ”noua normalitate” a lui Biden, mesaj puternic pentru trezirea românilor

0
(reînnoit 08:48 21.01.2021)
Avocatul Dan Chitic aduce românii cu picioarele pe pământ – trezindu-i la o realitate în care ”normalitatea” nu e deloc la ea acasă, așa cum se dorește a fi indus prin spectacolul de la Washington

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik.  Multe televiziuni de știri au abătut atenția opiniei publice românești de la probleme interne la spectacolul instalării noului președinte american.

Avocatul Dan Chitic este uimit de cum uită românii problemele reale din țară, în fașa așa zisei ”normalități” induse de ceea ce se petrece la Washington.

”Mă scuzați că vă întrerup din discuțiile despre alegerile din SUA și pro sau anti-vaccinarea cu vaccinul pe care nu-l avem... vă deranjez cu o întrebare: V-ați obișnuit cu “noua-normalitate”, nu-i așa?”, scrie Dan Chitic.

Cunoscutul apărător al drepturilor românilor întreabă românii dacă nu îi mai deranjează multele neajunsuri din țară, cum ar fi:

- în interiorul localităților se interzic circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii;

- în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23,00—5,00:

- sunteți obligați să purtați niște măști care, spune avocatul ”sunt dovedit științific ca ineficiente”

- se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private;

- sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise;

- atenție: ”sunteți controlați de către fisc permanent fără mandat judecătoresc”, atrage atenția avocatul

- ”stați in frig și fără apă caldă în Capitala României, asaltați de gunoaiele de pe stradă și de șobolanii care zburdă pe ele”

- statul român ”a suspendat de facto Constituția României...”

- guvernul Cîțu ”îngheață pensii și salarii in disprețul legii și a Curții Constituționale”.

Avocatul subliniază și o altă problemă de maximă importanță: ”Cât despre faptul că același guvern Cîțu se pregătește să prăduiască tot ce mai avem p’aci nici nu vă mai întreb... de asta nu i-a păsat nimănui, niciodată!”

”Nu vă mai deranjează nimic... într-un an ați uitat deja cum e sa fii liber, nu-i așa?”, remarcă dur avocatul, încercând să-i trezească pe români: ”Recunoașteți! Știu că face rău, dar v-ați obișnuit să fiți supușii, subiecții unui stat totalitar... să fiți sclavii “noii normalității”!”

Știu, spune cu amară ironie avocatul care se bate pentru drepturile românilor – ”sunt nebun și negaționist, exagerez”, completând cu aceeași ironie – „De fapt toate măsurile astea dictatoriale sunt luate spre binele nostru”

”Totul e temporar... precum va fi și purtatul măștii! A propos, știți ca și dacă va vaccinați, tot veți purta măști... pe o perioada nedeterminată”, scrie avocatul, completând – ”Așa cum va fi și cu pierderea drepturilor la care ați renunțat cu atâta ușurință”.

În final, Dan Chitic își cere scuze ”că v-am întrerupt cu aceste subiecte din viața Dvs nou-normală, pe Dvs, cetățenii nou-normali ai lumii Noii Normalități”.

”Vă doresc o Nouă Normalitate ușoară!”, încheie Dan Chitic acest mesaj fulminant, care ar trebui să trezească românii la realitate, nu la așa zisa ”normalitate” care ar fi fost adusă de Joe Biden… întregii plante.
0
Tagurile:
Români, Joe Biden, Dan Chitic

Загрузка...