Pașaport românesc

Paşaportul, cazierul şi cetăţenia română vor fi gratuite începând cu ...

8026
(reînnoit 12:33 13.01.2017)
Potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial al României, 102 taxe vor fi eliminate, iar din acestea fac parte şi taxele de obţinere a cetăţeniei sau a cazierului.

BUCUREŞTI, 13 ian — Sputnik. De la 1 februarie, paşapoartele românești vor fi eliberate gratuit cetăţenilor din Republica Moldova, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial al României, relatează portalul bani.md.

Mai multe altele ce țin de eliberarea actelor civile fac parte din cele 102 de taxe eliminate prin legea promulgată de preşedintele Klaus Iohannis pe 6 ianuarie. De asemenea, cazierul şi cetăţenia română se obţin gratuit.

Astfel, eliberarea unui paşaport electronic, a unui paşaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontierei, procurarea unui act judiciar sau extrajudiciar, la cererea unor persoane fizice sau juridice străine, eliberarea de adeverinţe, precum şi alte servicii prestate de autorităţi vor fi gratuite. Aceasta costau 22 lei românești, echivalentul a 105 lei moldovenești.

Acordarea cetățeniei române era in valoare de 191 lei românești, echivalentul a peste 900 de lei moldovenești. Acordarea/Redobândirea cetăţeniei române era în valoare de 191 lei românești, echivalentul a peste 900 de lei moldovenești.

Supralegalizarea sigiliilor şi a semnăturilor de pe un act oficial era în valoare de 25 lei românești, echivalentul a peste 100 de lei moldoveneşti. Supralegalizarea sigiliilor şi a semnăturilor de pe un certificat de origine a mărfurilor, de pe o factură comercială sau de pe orice alt document cerut la exportul ori importul mărfurilor era în valoare de 47 lei românești, echivalentul a peste 250 de lei moldovenești.

Identificarea unei persoane pe teritoriul României era în valoare de 35 lei românești, echivalentul a aproape 200 de lei moldovenești.

De asemenea, în cazul în care vă aflaţi în străinătate şi aveţi nevoie de eliberarea unui paşaport sau a unui titlu de călătorie de la misiunile diplomatice şi oficiale ale României în străinătate, nu mai trebuie să plătiţi taxa de 40 de euro.

Alte taxe care au fost eliminate:

Taxa pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar era în valoare de 10 lei românești, echivalentul a aproape 50 de lei moldovenești.

Aplicarea apostilei pe actul oficial administrativ, la solicitarea persoanelor fizice era în valoare de 22 lei românești, peste 100 de lei moldovenești.

Aplicarea apostilei pe actul oficial administrativ, la solicitarea persoanelor juridice şi în cazul reprezentării titularului actului de către un avocat era în valoare de 44 lei românești, peste 200 de lei moldovenești.

Înregistrarea cererii pentru aplicarea apostilei era în valoare de 3 lei românești, aproape 15 lei moldovenești.

8026
Tagurile:
paşaport simplu, paşaport electronic, Acordarea/Redobândirea cetăţeniei, Monitorul Oficial al României, Klaus Iohannis, Republica Moldova, România
Tematic
Tot ce trebuie să știi dacă vrei să îți faci pașaport românesc
Seismograph

Acum: Cutremur neașteptat de puternic în România, resimțit și în Republica Moldova

308
(reînnoit 14:28 02.06.2020)
Acum puțin timp, Institutul Național de cercetare dezvoltare pentru fizica Pământului a transmis datele unui cutremur neașteptat de puternic

BUCUREȘTI, 2 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis acum puțin timp că un cutremur cu o magnitudine de 4.8 grade pe scara Richter și s-a produs în zona seismică Vrancea.

Cutremurul a avut loc la ora 14:12:55 (ora locală a României) epicentrul fiind la adâncimea de 117km, în județul Vrancea, la granița cu Buzău, în apropierea localităților Vintileasca și Secuiu.

Cutremurul s-a simțit și în Republica Moldova la Chișinău, mai puternic decât la București.

Cutremur în România: Harta propagării undei seismice
© Photo : INCDFP
Cutremur în România: Harta propagării undei seismice

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

308
Tagurile:
Vrancea, cutremur

Загрузка...
Teste

COVID-19 România: 13.526 perssoane declarate vindecate și externate

37
Până astăzi, 2 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.517 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus)

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică informează că, până astăzi, 2 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.517 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 - coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.526 au fost declarate vindecate și externate.

De asemenea, până acum, 1279 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău, au decedat.

S-au înregistrat, de ieri și până astăzi, 119 cazuri noi de îmbolnăvire.

În acest moment, la Anestezie Terapie Intensivă sunt internați 166 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.333 de persoane. Alte 90.103 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 448.813 de teste.

37
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...