La frontieramoldo-română

De ce trebuie arestați sute de vameși români

134
(reînnoit 18:37 03.01.2017)
Vama moldovenească lucrează impecabil, iar cea românească îi pune la grea încercare pe cei care au neșansa de a trece prin ea.

Am văzut azi pe Facebook o postare a Victoriei Ceban. Îmi vine s-o port în brațe pentru ceea ce a scris. Ea subliniază că Vama Republicii Moldova poate fi trecută în 15-20 de minute, iar cea românească în aproximativ cinci ore.

E o „mică" diferență, dom 'le, nu?

Victoria se întreabă dacă nu cuva după ce sute de vameși moldoveni au fost arestați, instituția a început să funcționeze atât de bine.

Din câte știu, viteza de lucru a vămii moldovenești a fost mult mai mare decât a celei românești și până la recentele arestări masive.

Părerea mea este că Șefii de la București trebuie să facă ceva cu vameșii lor, cel puțin cu cei de la frontiera cu Republica Moldova, pentru că vama românească îi strică rău de tot imaginea României. Poate că ar fi cazul să urmeze exemplul Chișinăului, care a început să se debaraseze de vameșii corupți și obraznici, operând arestări și concedieri masive.

Autor Nicu Goncear.

Opinia autorului nu coincide neapărat cu opinia redacției Sputnik.

134
Tagurile:
Arestări, Vameși, Puncte vamale, Nicu Goncear, Moldova, România
Tematic
Ce caută vameșii români în bagajele moldovenilor
Vânt puternic

Meteorologii avertizează: România, lovită de fenomene extreme

18
Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie spun că instituția este pregătită să emită coduri roșii de precipitații severe în momentul în care România va fi lovită de ciclonul din Marea Neagră. La ce să ne așteptăm.

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. Meteorologii vin cu vești proaste pentru românii care sperau într-o îmbunătățire a vremii. Și aceasta pentru că Administrația Națională de Meteorologie este gata să emită coduri roșii de precipitații severe în momentul în care ciclonul din Marea Neagră va lovi România.

Ce înseamnă din punct de vedere meteo acest lucru? Ei bine, ciclonul va aduce cu el ploi puternice, furtuni și rafale de vânt de până la 90 de kilometri pe oră.

Astfel, în zona de est a României, ciclonul ce se formează în Marea Neagră va aduce ploi deosebit de abundente şi vânt foarte puternic.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a explicat care sunt fenomenele meteo extreme la care trebuie să ne așteptăm să se producă în zilele următoare.

Mateescu spune că este posibil ca în continuare în jumătatea estică și mai ales partea de sud-est a României, partea de est a Munteniei, Dobrogea, sudul Moldovei, să fie cele mai afectate, mai ales începând de joi noaptea și pe parcursul zilei de vineri, de cantități de precipitații mai importante.

Se așteaptă că pe parcursul perioadei, cantitățile de precipitații să depășească în continuare la nivel local 30-50 l/mp, iar vântul să aibă viteze de 45-50 km/h. De asemenea vor fi vijelii, iar izolat va cădea grindina.  

Directorul ANM nu a exclus ca, în funcție de evoluția fenomenelor meteo, să fie emisă şi o alertă de cod roșu, informează antena3.ro.

Miercuri, 16 iunie 2021, în județul Tulcea, mai exact ăn localitatea Babadag a fost filmată o mini tornadă.

Localnicii au fost înspăimântați de norul-pâlnie format.

Şi nu lipsesc nici tragediile. Un adolescent de 17 ani si-a pierdut viața după ce a fost luat de o viitură în localitatea Tăureni din Harghita.

Ploile torențiale au făcut prăpăd în țară. Au fost afectate un drum județean, care face legătura între municipiul Odorheiu Secuiesc şi comuna Dealu, precum și o bandă de circulație care s-a surpat pe o porțiune. Astfel, pentru mașinile de mare tonaj, traficul a fost restricționat.

În Odorheiu Secuiesc, mai multe case au fost inundate, situație întâlnită și în satele dimprejur.

18
Tagurile:
Prognoza meteo

Загрузка...
Ворчун на свободе!

Salvamontiștii avertizează: ”Atenție la urși!” Foto

19
Reprezentanții Salvamont Bacău trag un puternic semnal de alarmă cu privire la faptul că, în ultima perioadă, s-au înmulțit cazurile prin care se semnalează prezența urșilor în apropierea localităților ori pe potecile turistice. Ce este de făcut.

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. Turiștii, dar și localnicii din județul Bacău se confruntă cu un fenomen mai puțin obișnuit. Este vorba despre prezența urșilor atât pe potecile turistice cât și în apropierea localităților.

Reprezentanții Salvamont Bacău susțin că în ultima perioadă a crescut numărul cazurilor prin care este semnalată această situație.

Așa că, spun salvamontiștii, pentru a evita nu doar întâlnirea, ci și atacul ursului brun, se recomandă ca atunci când parcurgeţi trasee turistice, să vă semnalați prezenţa vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere şi să vă poată evita. Se interzice cu desăvârşire hrănirea ursului sau apropierea de acesta pentru fotografii sau din alte motive.

”Salvatorii montani au în dotare spray-uri cu piper și recomandăm și turiștilor să țină la îndemănă, preventiv, un spray cu piper special dimensionat pentru urs”, mai precizează reprezentanții Salvamont Bacău.

Acesștia susțin că, dacă pănă acum era o obișnuință prezența urșilor în munții Nemira, pe lăngă Slănic Moldova, mai nou se semnalează frecvent prezența acestora și in alte zone.

În acest sens, Salvamont Bacău a prezentat căteva imagini din munții Berzunți, zona lacului Tarnița.

19
Tagurile:
urși

Загрузка...