Pașaport românesc

Băsescu a dat cifra impresionantă de moldoveni cu cetățenie română

0
(reînnoit 17:14 09.12.2016)
În România duminică vor avea loc alegeri parlamentare. În Republica Moldova au fost deschise 35 de secții de votare, ceea ce constituie aproape 10 la sută din numărul total al secțiilor deschise în diasporă.

CHIȘINĂU, 9 dec — Sputnik. Fostul președinte al României Traian Băsescu a vorbit în cadrul unei emisiuni televizate la un post privat din Republica Moldova despre campania electorală și i-a îndemnat pe moldovenii cu cetățenie română să meargă la vot.

Dacă până acum se vehiculau cifre precum 100 de mii sau 200 de mii de moldoveni care ar deține cetățenia română, atunci Traian Băsescu a făcut apel către 550 de mii de moldoveni pe care îi așteaptă la urne. Este o cifră foarte impresionantă, întrucât procesul de perfectare a documentelor pentru cetățenia română este unul de durată și anevoios.

Unii români din diasporă au reușit deja să voteze prin corespondență, numărul acesta fiind de 4561.

În Republica Moldova au fost trimise 880 de plicuri pentru votul prin corespondență, conform înregistrării și solicitării prealabile, iar înapoi s-au întors 414. Procesul de vot prin corespondență s-a desfășurat în perioada 28 octombrie — 8 decembrie, comunică Biroul electoral.

0
Тема:
Cetățenia română (28)
Tematic
Senator român, despre pașapoartele românești expirate ale cetățenilor moldoveni

Загрузка...