Emigranti romani

Important pentru diaspora: ghidul de reîntoarcere a românilor acasă

84
(reînnoit 17:16 08.12.2016)
Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a publicat un ghid pentru românii din străinătate care vor să se întoarcă definitiv acasă. Ghidul conţine informaţii importante, care sunt de folos românilor din diaspora.

BUCUREŞTI, 8 dec — Sputnik. Mulţi români din străinătate care vor să se întoarcă acasă pot întâmpina dificultăţi de readaptare şi au nevoie de informaţii legate, de exemplu, de obținerea unui document, înscrierea copiilor la școală sau referitoare la legislația în construcții sau pentru deschiderea unei firme, scrie Ziarul Emigrantul.

Ministerului Afacerilor Externe vine în întâmpinarea acestora. Astfel, Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul MAI, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerul Sănătății și instituțiile specializate din subordinea acestora au realizat un ghid de reîntoarcere a românilor acasă.

Ghidul oferă informaţii despre procedurile privind reînnoirea actelor de identitate și călătorie, înmatricularea autoturismelor, repatrierea bunurilor, detalii despre drepturile sociale și asigurările medicale, precum și despre echivalarea și continuarea studiilor.

Românii care vor să se întoarcă acasă pot consulta ghidul aici.

84
Tagurile:
Ministerul Afacerilor Externe, Romania
Tematic
Zeci de milioane de euro pentru românii din diaspora care revin acasă

Загрузка...