Militari români

Armata Română se pregătește de război

786
(reînnoit 21:45 07.12.2016)
De la 1 ianuarie 2017, persoanele care vor dori să devină rezerviști voluntari vor trebui să îndeplinească cerințele impuse de o nouă lege, care a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

BUCUREȘTI, 7 Dec — Sputnik. Legea privind Statutul rezerviștilor voluntari a fost promulgată de Klaus Iohannis, pe 9 noiembrie, după ce Senatul îl adoptase pe 13 octombrie și, spre deosebire de prevederile aplicabile în prezent, se va modifica vârsta până la care o persoană se poate înscrie ca voluntar și perioada de timp pentru care va fi semnat primul contract cu MApN, scrie napocanews.ro.

Legea publicată recent în Monitorul Oficial prevede că primul contract dintre o persoană care dorește să devină rezervist voluntar și Ministerul Apărării se va semna pe o perioadă de patru ani, iar următoarele pe o perioadă de maximum trei ani.

Tot de la 1 ianuarie 2017, denumirile de soldat și gradat rezervist profesionist vor fi înlocuite cu titlul de rezervist voluntar, iar pentru a putea să facă parte din structura acestui tip de personal al MApN, persoana va semna un contract individual pe durată determinată, relatează NapocaNews.

Astfel, rezervist voluntar va putea fi orice cetățean român, bărbat sau femeie, care are domiciliul în România, care încheie un contract cu MApN și care respectă următoarele condiții: — să îndeplinească criteriile generale și specifice de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntar, să nu fi fost condamnat penal printr-o hotărâre judecătoarească rămasă definitivă, să nu facă parte din organizații interzise de legislația română, să nu aparțină unor culte, asociații religioase sau grupări religioase care, potrivit legii, contravin normelor de păstrare a ordinii publice, să cunoască limba română, scris și vorbit, să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani.

786
Tagurile:
Rezerviști, Ministerul Apărării, Armata, România, România

Загрузка...