Carduri bancare

Atenţie: hackerii pot afla datele de pe cardurile Visa în doar 6 secunde (VIDEO)

149
(reînnoit 15:22 06.12.2016)
Un studiu recent al cercetătorilor de la Universitatea din Newcastle a dezvăluit o vulnerabilitate în sistemul de securitate folosit de Visa, fapt care poate stârni îngrijorare în rândul deţinătorilor acestui tip de card.

BUCUREŞTI, 6 dec — Sputnik. Potrivit studiului publicat recent de cercetătorii de la Universitatea din Newcastle, hackerii ar putea afla datele de pe cardurile Visa în numai 6 secunde, relatează news.ro

Metoda folosită de hackeri este aşa-zisa metodă de forţă brută care ghiceşte datele prin încercări multiple, până când sunt nimerite informaţiile corecte. Se pare că sistemul celor de la Visa depistează tentativele frauduloase doar dacă încercările multiple se fac prin intermediul aceluiaşi site de plăţi.

În cazul în care hackeri declanşează atacul folosind mai multe site-uri care introduc simultan diferite combinaţii de numere, sistemul Visa nu le ia în calcul.

Cercetătorii de la Universitatea din Newcastle au creat un program care aplică automat această metodă şi, cum se poate vedea şi în clipul alăturat, în doar 6 secunde au aflat codul CVC — una dintre informaţiile necesare pentru efectuarea plăţilor online.

Totuşi, cei de la Visa, care au fost informaţi cu privire la această problemă, nu au luat măsuri suplimentare de precauţie, considerând că informaţiile parţiale de identificare ale cardurilor nu sunt suficiente pentru realizarea unor tranzacţii frauduloase.

149
Tagurile:
Plăți, Visa, Carduri bancare, Internet, Hacker, Bani, Securitate
Tematic
Hackerii atacă pornografia
Hackerii care au atacat Statele Unite au folosit 100.000 de dispozitive

Загрузка...