Maternitate

Polonia: bonus substanțial pentru femeile care nasc copii cu dizabilități

46
(reînnoit 15:03 01.12.2016)
Guvernul Poloniei a aprobat o decizie care lovește puternic în mișcarea pro-avort. Astfel, pentru a fi determinată stoparea avorturilor, femeile din Polonia care aleg să dea naștere unor copii despistați cu dizabilități vor beneficia de un bonus substanțial din partea statului și de alte facilități.

BUCUREȘTI, 1 dec — Sputnik. În Polonia, statul va oferi un bonus de 4000 de zloți (930 de euro) femeilor care aleg să dea naștere unor copii depistați cu boli grave sau cu handicapuri, potrivit La Repubblica, citată de Activenews.

Femeile care nasc acești copii vor avea și prioritate la diverse tratamente speciale, vor avea acces la medicamente costisitoare sau la diverse terapii de grup pentru reabilitare.

Parlamentul de la Varșovia a adoptat hotărârea cu majoritate absolută, la propunerea partidului Lege și Justiție, aflat la guvernare, formațiune care militează pentru stoparea avorturilor în această țară majoritar catolică.

Decizia de a le fi acordată suma de aproape 1000 de euro femeilor care acceptă să nască copii cu probleme de sănătate vine în sprijinul mișcării anti-avort din Polonia, susținută intens de Biserică.

„Este vorba de un important ajutor dat familiilor în dificultate", a comentat, după votul din Parlament, un lider al formațiunii Lege și Justiție.

46
Tagurile:
Mame, Bonusuri, Naștere, Copii, Polonia
Tematic
Polonia ar putea reintroduce instruirea militară în școală

Загрузка...