Presa

Eurobarometru: presa europeană este influențată de politicieni și businessmeni

19
(reînnoit 16:18 18.11.2016)
Cea mai mare parte a cetățenilor europeni consideră că mass-media suferă de o influență din partea oamenilor politici și cercurilor de afaceri, potrivit ultimelor date ale Eurobarometrului.

CHIȘINĂU, 18 nov — Sputnik. Peste o jumătate din cetățenii UE consideră că instituțiile media naționale sunt supuse presiunilor din partea politicienilor și cercurilor de afaceri, relevă datele Eurobarometrului, anunță RIA Novosti.

Existența unei influențe din partea politicienilor și oamenilor de afaceri asupra jurnaliștilor a fost remarcată de 57 la sută din respondenți. Cu toate acestea, mai mult de jumătate (53 la sută) din cei chestionați continuă să aibă încredere în informațiile difuzate de presa națională.

Aprecierea existenței libertății de exprimare este una ambiguă. Astfel, majoritatea cetățenilor Uniunii Europene (63 la sută) consideră că presa națională nu și-a pierdut libertatea de exprimare în ultimii cinci ani, aproximativ 28 la sută consideră că nivelul de independență a presei scrise, televiziunii și radio s-au diminuat.

Studiul a fost efectuat pe un șantion de 27,7 mii de cetățeni UE, din cele 28 de state membre, în perioada dintre 24 septembrie și 3 octombrie 2016.

19
Tagurile:
Libertatea de exprimare, Libertatea presei, Eurobarometru, Presa, Uniunea Europeană, Uniunea Europeană

Загрузка...