Fata la dentist

Sfaturi pentru a avea o fiică descurcăreaţă

77
(reînnoit 12:22 13.11.2016)
Toţi părinţii îşi doresc ca fiica lor să fie descurcăreaţă, empatică şi echilibrată. Sunt câteva secrete pe care psihoterapetului Daniela Stanciu le-a împărtăşit părinţilor preocupaţi de educaţia fiicelor.

BUCUREŞTI, 13 nov — Sputnik. Sunt câteva condiţii pe care trebuie să le indeplineşti dacă vrei să ai o fiică echilibrată, împlinită în plan personal, profesional şi familial, relatează Psychologies 

Psihoterapeutul Daniela Stanciu precizează că, pentru început, este util să începem prin a defini ce înseamnă o persoană descurcăreaţă. Astfel, o persoana descurcăreaţă ştie să găsească resursele necesare pentru a rezolva probleme, pentru a trece peste momentele dificile, indiferent de etapa vieţii în care se află.

1. Importanţa stilului de ataşament

Fii o mamă prezentă şi atentă la nevoile fetiţei tale. O conexiune emoţională atât de necesară pentru dezvoltarea ei armonioasă nu se poate realize decât astfel.

2. Pune bazele şi creează un ataşament securizant

În acest fel fiica ta ca alege relaţii de prietenie fără a fi temătoare sau evitantă. Se va integra în grupuri fără a manifesta anxietate de separare va deveni adultul care are o relaţie sănătoasă de cuplu.

3.  Stima de sine

Începe prin a-i permite să facă singura acele lucruri la care se descurcă şi să ia decizii adecvate vârstei. Pune-i în evidenţă ceea ce face bine, oferindu-i un feedback imediat şi specific: "Bravo! Mă bucur că de azi mergi pe bicicletă!". Încurajeaz-o ori de câte ori are nevoie şi discutaţi împreună despre greşeli, despre ce poate învăţa din ele şi ce poate face diferit pe viitor.

4. Critica generează vină şi ruşine

Nu o critica şi fii atentă ca prin atitudinea şi comportamentul tău să nu contribui la aparitia vinovăţiei şi ruşinii. Aceste emoţii sunt împovărătoare pentru viaţa ulterioară a fiicei tale şi blochează mintea.

5. Nu folosi etichete!

Dacă ai tendinţa să foloseşti etichete de genul "încăpăţânată" sau "retrasă", schimbă perspectiva şi caută conotaţia pozitivă. De exemplu, încăpăţânată — perseverentă sau retrasă — gânditoare, precaută. Ajut-o să-şi conştientizeze emoţiile şi găsiţi împreună soluţii pentru gestionarea emoţiilor negative de intensitate mare.

6. Găsirea unui echilibru

Evită să fii hiperprotectoare. Copilul nu este un bibelou! Dă-i voie să experimenteze jocuri şi activităţi noi. Evită şi celaltă extremă; lipsa limitelor va face din copil să se considere centrul universului şi devine o persoană instabilă şi egoistă.

7. Complimente şi empatie

Permite-i sş-şi exprime nevoile şi dorinţele, învăţând-o să nu-i rănească pe ceilalţi. Cea mai la îndemână modalitate de a face acest lucru este ca voi părinţii să fiţi un model de empatie.

8.  Educaţia nu trebuie diferenţiată pe sexe

Pentru a avea o fiică descurcăreaţă, este important să observi care sunt calităţile ei, să le valorizezi. Fara stereotipii de genul "maşinile sunt jucării de băieţi" sau "numai băieţii se caţără".

 

Oferă-i posibilitatea să participe la jocuri de mişcare. Este necesar să i se dezvolte capacitatea de orientare în spaţiu.

77
Tagurile:
Fiica, Educație, Copii
Iulian Cristache

Cristache, către profesori: ”Schimbarea trebuie înceapă cu dumneavoastră”

24
(reînnoit 16:59 12.07.2020)
Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți se declară nedumerit de faptul că profesorii preferă să își discute nemulțumirile și să își prezinte ideile legate de sistemul de educație în circuit închis, în mediul online.

BUCUREȘTI, 12 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți spune că pe pagina sa de Facebook s-a creat o adevărată rețea de comunicare la tot ceea ce înseamnă educație.

Astfel, părinți, profesori și elevi, cu toții au idei, păreri pro și contra, adică, mai pe scurt spus, cu toții știu ce trebuie făcut pentru binele sistemului de învățământ din România.

Însă, Cristache se arată nedumerit de faptul că, deși toți profesorii știu despre lacunele sistemului, ce trebuie făcut pentru a ieși din această stare de mediocritate, situația rămâne albastră.

Dascălii își spun ideile doar pe rețea, nu le pun în practică în sala de curs, consiliu profesoral, comisii de specialitate sau Consiliu de Administrație.

”Vedeti dumneavoastră, doamnelor și domnilor profesori? Schimbarea trebuie să înceapă, în primul rând, cu dumneavoastră. Nu mai acceptați compromisurile, nu mai acceptați presiunile care au efecte negative, nu mai acceptați intervențiile părinților, fără o justificare bazată pe adevăr, nu mai acceptați ceea ce nu e conform. E așa de greu?”, le-a transmis Cristache.

Acesta recunoaște că și părinții trebuie să ”umble” la mentalitate, la principii și alte asemenea, însă, dacă profesorii vor acționa în sensul menționat mai sus, lucrurile se vor așeza pe o fundație sănătoasă.
Cristache a adăugat că puterea este tot în mâinile profesorilor, indiferent de legislatie, clasa politică și alte interferente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

24
Tagurile:
schimbare, Profesori, Iulian Cristache

Загрузка...
Violeta Alexandru

Alexandru ”pune tunurile” pe inspectorii de muncă - ce spune despre munca la negru

27
(reînnoit 16:56 12.07.2020)
Ministrul Muncii și Protecției Sociale a avut o ieșire foarte dură și profesionistă la adresa inspectorilor de muncă, cerându-le să abandoneze vechile practici și să se pună în slujba cetățeanului și a legii.

BUCUREȘTI, 12 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Șefii Inspectoratelor Teritoriale de Muncă au fost luați în vizor de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru. Demnitarul le-a cerut ferm să iasă din birouri și să plece în teren alături de echipele de control.

”Aş vrea ca toţi inspectorii şefi să fie cu echipele lor pe teren. Daţi un exemplu personal, mergeţi cu aceste echipe, mergeţi în vizite neanunţate, în sensul în care vă cer să terminaţi cu practicile de sunat pe telefon şi atenţionat persoana la care vă duceţi în control. Vă rog să înceteze orice fel de practică despre care am cunoştinţe că se mai întâmplă în inspectoratele teritoriale de muncă şi să vă asumaţi responsabil rolul pe care îl aveţi, şi anume pe de o parte de educare şi pe de altă parte de sancţionare, acolo unde se impune”, a spus Violeta Alexandru.

Demnitarul a adăugat că s-a terminat cu activitatea obscură în care numai câțiva știu care sunt rezultatele activității Inspecției Muncii și că acestea trebuie să fie cunoscute de toți cetățenii României.

Mai mult, le-a cerut șefilor, inspectorilor șefi din teritoriu să arate că le pasă. Cu alte cuvinte, dacă, în drumul lor, văd un șantier unde se lucrează fără echipament de protecție, spre exemplu, să se dea jos din mașinile lor luxoase și să se implice, să facă activitatea pentru care sunt plătiți.

Cazurile de muncă la negru vor trebui să fie mult mai bine gestionate.

”Dacă au semnale de la oameni că există muncă nedeclarată sau că lucrează în condiţii primare, în sensul că nu li se asigură o stare minimală, decentă, pentru desfăşurarea activităţii, să le pese”, a adăugat demnitarul.

Sursa citată a adăugat că, dacă vede că apelul lansat nu este receptat, vor fi luate niște decizii radicale pentru că, poate este nevoie de o resetare a instituției per ansamblu.

De asemenea, Alexandru le-a cerut inspectorilor de muncă să fie mai fermi în acțiunile lor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
Muncă, Violeta Alexandru

Загрузка...