e-Golf

Inedit! Drumul București-Timișoara cu mașina electrică. Vezi cât costă

56
(reînnoit 11:05 25.10.2016)
În viitorul apropiat, tot mai mulți oameni vor circula cu mașinile electrice. Acesta este viitorul lumii auto. În România au început deja să circule primele mașini electrice, iar, în prezent, cel mai lung „coridor” prevăzut cu stații de încărcare este drumul București-Timișoara. Care este consumul și cât te costă.

BUCUREȘTI, 25 oct — Sputnik. În România s-a creat primul „coridor" pentru mașinile electrice, acesta fiind drumul București-Timișoara, care poate fi parcurs cu orice maşină electrică cu autonomie de maximum 150 km, potrivit Știrile PROTV

Cea mai lungă distanţă între două puncte de alimentare prevăzute cu staţii de încărcare Renovatio eCharge este de cel mult 130 km.

O familie cu doi membri, care ar parcurge drumul de la București la Timișoara, cu încălzirea pornită, radio, încălzire în scaune și conducând în limitele legale de viteză, ar consuma cam 16 kWh pentru 100 km parcurși cu un VW e-Golf. La un cost de 0,55 lei per kW, 100 km înseamnă 8.8 lei pentru 100 km. 500 km înseamnă 44 lei, ceea ce este foarte convenabil, fiind echivalentul a vreo 9 litri de carburant benzină sau motorină. 

Cât despre costul, în România, a unui drum București-Timișoara cu mașina electrică, acum costul este zero pentru că, până în vara anului viitor, Renovatio nu cere bani pentru încărcările la staţiile sale. Rămâne de văzut cât va cere per kW din vara anului 2017.

56
Tagurile:
Electric, e-Golf, Timișoara, Automobil, București, Timișoara, București

Загрузка...