Agricultură, căpșune, terenuri arabile

Muncitorii români din Italia, mai protejați de exploatare. Ce trebuie știi

122
(reînnoit 11:35 20.10.2016)
Parlamentul italian a votat la începutul acestei săptămâni o lege care introduce pedeapsa cu închisoarea de până la 6 ani pentru persoanele care exploatează fără forme legale lucrătorii din domeniul agricol.

BUCUREȘTI, 20 oct — Sputnik. Noua lege stabilește printre altele confiscarea bunurilor patronilor care exploatează forța de muncă a lucrătorilor și arestarea imediată în caz de flagrant a angajatorului, precum și pedepse cu închisoare de la 5 la 8 ani, pentru folosirea violenței, a amenințării și a intimidării împotriva lucrătorilor exploatați.

Guvernul italian a pus la dispoziție un număr de telefon gratuit (il numero verde Antitratta — 800 290 290), activ 24h, pe tot teritoriul Italiei care oferă ajutor și asistență victimelor exploatării la locul de muncă, punându-le în contact cu serviciile de asistență socială teritoriale.

Serviciul este disponibil în mai multe limbi, printre care: română, engleză, albaneză, rusă, franceză, spaniolă, arabă, chineză, nigeriană, etc. și poate fi apelat de victime, forțe de ordine sau toți cei care ar avea de semnalat un caz de abuz, violență sau exploatare la un loc de muncă în agricultură, informează rotalianul.com.

Ce trebuie să știe românii care lucrează în agricultură în Italia:

— contractul italian prevede o durată a zilei de muncă de 6 ore şi 30 de minute;
— în Italia, plata pentru o zi de muncă în agricultură este de circa 52 de euro;
— cine lucrează în agricultură în Italia, are dreptul la şomaj agricol;
— dacă se întâmplă un accident de muncă, aveți dreptul la o indemnizaţie;
— dacă copiii dumneavoastră au rămas în România, aveți dreptul la alocația pentru nucleul familial;
— dacă ați suportat cheltuieli medicale în Italia, ați putea avea dreptul la rambursarea cheltuielilor.

122
Tagurile:
Exploatare, pedepse, legislație, Muncitori, Italia
Teste

COVID-19 România: 13.526 perssoane declarate vindecate și externate

17
Până astăzi, 2 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.517 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus)

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică informează că, până astăzi, 2 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.517 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 - coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.526 au fost declarate vindecate și externate.

De asemenea, până acum, 1279 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău, au decedat.

S-au înregistrat, de ieri și până astăzi, 119 cazuri noi de îmbolnăvire.

În acest moment, la Anestezie Terapie Intensivă sunt internați 166 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.333 de persoane. Alte 90.103 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 448.813 de teste.

17
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Monica Anisie

Bac 2020: Anisie, explicații pentru elevii bolnavi: cum vor susține examenul

29
(reînnoit 10:36 02.06.2020)
Ministrul Educației și Cercetării a dat asigurări că elevii care au temperatură și, prin urmare, nu pot participa la prima sesiune de bac vor susține examenul, pentru ei organizându-se o nouă sesiune.

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Monica Anisie a declarat că, din dorința de a da șanse egale tuturor copiilor, așa cum la Evaluarea Națională se realizează o sesiune specială numai pentru copiii aflați în izolare, în carantină, deci pentru copiii bolnavi, precum și pentru cei care au temperatură peste 37,3, tot așa va fi organizată și o sesiune specială de bacalaureat.

”Numai pentru cei bolnavi, nu pentru cei care pică la prima sesiune. Se realizează această sesiune specială pentru că există această situație în care trebuie să respectăm distanța și pentru a lua toate măurile pentru combaterea îmbolnăvirilor”, a subliniat ministrul Educației și Cercetării.

Sesiunea specială pentru examenul de bacalaureat va începe în data de 6 iulie 2020.

Demnitarul a explicat că, de principiu, pe 6 iulie 2020 va fi susținută proba scrisă de limba și literatura română, pe 7 iulie, proba obligatorie la Matematică sau Istorie, pe 8 iulie va fi proba la alegere a profilului.

Proba scrisă de limba și literatura maternă va fi ultima care se va susține, pentru că nu sunt așa mulți elevi și, din acest motiv, să poată fi date rapid rezultatele.

Același lucru este valabil și pentru Evaluarea Națională, când proba de limba și literatura maternă este lăsată ultima, pentru a nu se afecta admiterea la liceu. În cazul bacalaureatului, nu este afectată admiterea la facultate.

Monica Anisie a făcut aceste precizări după ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că o a doua sesiune a examenului de Bacalaureat ar putea fi organizată la începutul lunii iulie pentru elevii care, din motive de sănătate, nu se pot prezenta la probele care debutează pe 22 iulie, informează stiriedu.ro.

Probele scrise pentru prima sesiune de bacalaureat sunt programate pentru data de 22 iunie 22. Atunci, absolvenții de liceu vor susține proba scrisă la limba și literatura română.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

29
Tagurile:
Monica Anisie, 2020, bacalaureat

Загрузка...