Pensionară

Din cauza sărăciei extreme, românii cumpără doar haine şi hrană

178
(reînnoit 15:34 10.10.2016)
Dincolo de statisticile Eurostat, gradul sărăciei generalizate din rândul românilor se vede cel mai bine în distribuirea banilor pentru cheltuielile lunare. Românii nu cheltuie mai nimic pe educaţie şi sănătate, în schimb apropae toţi banii se duc pe hrană şi haine.

BUCUREŞTI, 10 oct — Sputnik. Statisticile arată că pentru trimestrul II al acestui an veniturile românilor s-au apropiat nivelului de 1.100 lei lunar pe persoană, în creştere cu 91 de lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Anul trecut veniturile au fost de 2.889 lei pe familie și 1.089 lei pe fiecare membru al acesteia.

Salariile mici și-au consolidat semnificativ poziția preponderentă în structura veniturilor totale ale unei gospodării, ajungând până la 58,3%, şi a scăzut vizibil, pentru al doilea an consecutiv, partea care revine veniturilor în natură.

Deşi preţurile alimentelor şi preţurile din transporturi s-au redus, banii economisiți au fost redistribuiți în principal către îmbrăcăminte și încălțăminte (+0,8%), dar și către mobilier (+0,4%), diverse produse și servicii (+0,5%) sau hoteluri și restaurante (+0,3%).

De remarcat este faptul că, ceea ce reflectă gradul generalizat al sărăciei în rândurile românilor este că veniturile țin pasul doar cu cheltuielile pentru locuință, apă, electricitate, gaze şi  combustibili. În schimb, sănătatea şi educaţia au înregistrat reduceri ale ponderilor în bugetele familiale.

178
Tagurile:
Statistica, Venituri, Salarii, Sărăcie, România
Tematic
Ce salariu trebuie să primim ca să fim sătui, îmbrăcaţi şi sănătoşi
Vești proaste pentru români: majoritatea au salarii sub nivelul mediu
Seismograf

Cutremur, azi - Vrancea s-a activat din nou!

30
(reînnoit 11:07 15.08.2020)
După o pauză de cutremure semnificative, cea mai agitată zonă din România s-a activat din nou – date transmise de INFP

BUCUREȘTI, 15 aug – Sputnik. După 4 zile în care acele seismometrelor nu au trecut de 3 grade, iată că în această dimineață un cutremur de aproape 4 grade pe scara Richter a fost înregistrat, transmite  Institutul Național de cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul a avut loc la ora 05:28:53 și a avut magnitudinea de 3.9 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 128km, epicentrul fiind localizat în județul Buzău, între localitățile Gura Teghii și Gura Siriului.

Intensitatea a fost apreciată la nivel II pe scara efectelor, Mercalli.

Cutremur - 15 august 2020
© Photo : INFP
Cutremur - 15 august 2020
30
Tagurile:
Vrancea, Cutremur
Tematic
România - zguduită de un nou cutremur
Imagine cutremurătoare: Portul Beirut înainte și după tragedie – văzut din spațiu
Scandal uriaș și trădare în Poliție – ar putea fi cutremur devastator până la vârful IGPR!

Загрузка...
Monica Cristina Anisie

Știrea nopții: Anisie l-a demis pe savantul care conduce cel mai mare proiect de cercetare

1393
O scandaloasa decizie a Monicăi Anisie – „PepsiGlas”, care pune în pericol cel mai mare proiect de cercetare românesc – sau servește unor interese străine!

BUCUREȘTI, 15 aug - Sputnik. După ce s-a remarcat prin gafe și tupeu, Monica Anisie, ministrul Educației, ar fi comis un gest șocant – a semnat ordinul de revocare din funcție a celebrului cercetător Nicolae Zamfir, directorul laserului de la Măgurele!

Cel puțin asta susține cunoscuta jurnalistă Raluca Pantazi de la site-ul Edupedu – aceiași care l-a făcut pe Iohannis să dea bir cu fugiții la conferința de la Cotroceni, în fața întrebărilor pertinente despre situația din Educație.

De precizat că laserul de la Măgurele (Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics) este cel mai mare proiect de cercetare din România – profesorul Nicolae Zamfir fiind directorul proiectului încă de la lansarea acestuia. ”Laserul de la Măgurele a atins cea mai mare putere laser din lume, 10 PetaWatt (PW), în martie 2019, marcând o premieră în cercetarea mondială”, amintește Edupedu.

Nicolae Zamfir a fost profesor și cercetător la celebra universitate americană Yale, între 1997 și 2004, în cadrul Wright Nuclear Structure Laboratory. În 2004 a revenit în țară, fiind numit directorul Institutului de Fizică Nucleară “Horia Hulubei”, unde a implementat imediat proiectul laserului de la Măgurele, așa cum menționam - cel mai mare proiect de cercetare din țara noastră.

”Sunt oameni de știință foarte, foarte buni – oameni ca Nicolae Zamfir, care e fantastic prin ceea ce a făcut, construind această platformă”, declara, pentru Edupedu, Gérard Mourou, laureatul premiului Nobel pentru fizică și părintele științific al laserului de la Măgurele.

Din punctul de vedere a celebrului fizician francez, ”platforma din România oferă o combinație unică de lasere de înaltă intensitate și fizică nucleară. Aceasta va ridica probleme pe care doar România le poate rezolva”.

“Ceea ce a făcut România este spectaculos”, declara în urmă cu doi ani Gérard Mourou, care recunoștea că ”Laserul din România are o contribuție unică” la premiul Nobel pe care tocmai îl primise, scrie Edupedu.

Sursa citată arată că, după revocarea lui Zamfir, în locul său a fost numit director interimar, pentru 6 luni, ”Nicolae Mărginean, unul dintre principalii contestatari ai lui Zamfir, după ce acesta a reziliat contractul cu EuroGammaS condus de italieni, conform surselor Edupedu.ro”.

Potrivit acestor surse, ”Anisie a emis un ordin prin care revocă un alt ordin dat tot în timpul mandatului său și prin care era de acord de acea dată cu prelungirea mandatului deținut de Nicolae Zamfir în fruntea Institutului Național Fizică și Inginerie Nucleară (IFIN-HH), care implementează proiectul laserului de la Măgurele”.

Mai multe date, atât despre scandaloasa decizie a Monicăi Anisie, cât și despre dedesubturi și interese în amplul articol scris de Raluca Pantazi pe Edupedo.ro

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1393
Tagurile:
Monica Anisie

Загрузка...