Jandarmi

Incredibil! Jandarmii amendează un actor care joacă rolul de jandarm

58
La Iași a avut loc un incident neobișnuit. O trupă de actori din Timișoara, care au jucat în aer liber o piesă de teatru în cadrul Festivalului Teatrului pentru Publicul Tânăr organizat de Teatrul Luceafărul, au fost luați la rost de jandarmi pentru tulburarea liniștii publice. În piesă, unul dintre actori juca rolul unui jandarm.

BUCUREȘTI, 10 oct — Sputnik. După ce actorii companiei „AUĂLEU" din Timișoara au interpretat, în Piața Unirii din Iași, piesa „HUUUOOOO!!" din cadrul Festivalului Teatrului pentru Publicul Tânăr organizat de Teatrul Luceafărul, au avut de-a face cu jandarmii.

Piesa era o comedie în care un jandarm ia la rost o protestatară, o legitimează și încearcă să o amendeze. Însă, la finalul piesei, jandarmii, alarmați de gălăgia pe care o făceau actorii, au intervenit pentru a-i legitima, motivul pe care l-au invocat fiind acela că „s-au folosit cuvinte triviale, injurii și expresii jignitoare".

Actorii s-au apărat spunând că e vorba doar despre un act de cultură, iar piesa a primit foate aprobările pentru a fi jucată.

„În spectacolul regizat, un jandarm se ceartă cu o protestatară, o legitimează, încearcă să o amendeze. În spectacolul neregizat, Jandarmeria se ceartă cu actorii, îi legitimează, încearcă să îi amendeze. Diferența e că în spectacolul regizat, jandarmul trece de partea protestatarei. În cel real, jandarmii au continuat «acțiunea» la Teatrul Luceafărul, unde au vrut să dea de vinovați", povestește, pe pagina sa de Facebook, fotograful Andrei Dăscălescu, care a realizat și materialul video. 

58
Tagurile:
Iași, Actor, Timișoara, Scandal, Jandarmi, România, Iași, Timișoara
Tematic
Vești proaste pentru ultrași. Jandarmeria vrea amenzi de zece ori mai mari
Accident grav al unei maşini aparţinând Jandarmeriei (VIDEO)
Militar român pe o stradă din București

NUCLEARA: Șef militar la Capitală! Un cunoscut general preia conducerea

37
(reînnoit 12:24 07.08.2020)
Decizia ar fi fost luată atât din cauza numărului mare de infectați, cât și a nemulțumirilor față de conducerea actuală, civilă

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik. O decizie de ultimă oră ar fi fost luată la nivelul Ministerului Sănătății, transmite Antena 3. Conform reporterului Sergiu Cora, în fruntea DSP București va fi numit generalul maior în rezervă, dr. Ionel Paul Oprea.

Generalul Ionel Paul Oprea s-a ocupat de situația epidemică de la Suceava, activitatea sa acolo fiind controversată.

Decizia ar fi fost luată atât din cauza numărului mare de infectați, cât și a nemulțumirilor față de conducerea actuală, civilă, a DSP București.

Reamintim că, la finele lui martie, generalul Oprea a fost numit secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban. Generalul a fost șef al Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

37

Загрузка...
Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române

Ioan Aurel Pop, despre școala online: ”am constatat ușor ineficiența ei”

33
Președintele Academiei Române susține că, de când cu pandemia, ne bâlbâim și în privința educației și contestă ideea unora potrivit căreia lecțiile online ar reprezenta o soluție salvatoare și unică.

BUCUREȘTI, 7 aug – Sputnik. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române se întreabă, pe bună dreptate, dacă există viață civilizată și demnă, trăită în comunitate, fără educație. Acesta susține că, de când a început pandemia, ”ne cam bâlbâim și în privința educației și nu este chiar de mirare”.

Școala online, care este, pentru mulți, soluția unică și salvatoare, pentru alții este și aducătoare de profit.

În opinia sa, școala online este doar o soluție de avarie, provizorie, până la depășirea situației. Pop nu neagă însă și aspectele pozitive dobândite de la această experiență.

Cu toate acestea, școala generalizată online nu poate să fie decât temporară, iar aspectul temporar trebuie relevat mereu. Mai mult, susține sursa citată, nu se cuvine să creăm o psihoză din care să reiasă că această criză va însemna de-acum normalitatea.

Și aceasta pentru că a sugera sau a spune direct că școala online sau „hibridă” va fi permanentă de-acum încolo și că această soluție este foarte bună ”înseamnă a semăna vânt”.

”Școala online este alternativa impusă și necesară în acest moment. Am făcut școală în afara școlii din martie 2020 încoace și am constatat ușor ineficiența ei. Dovada cea mai palpabilă este faptul că materia „predată” în acele luni păcătoase nu a devenit materie de examen nicăieri, în nicio împrejurare. Guvernul a făcut bine prevăzând trei „scenarii”, dar deopotrivă guvernul și noi trebuie să tindem spre aplicarea soluției firești”, subliniază președintele Academiei Române.

Acesta subliniază că este nevoie de o structură specială a materiilor pentru perioada de pandemie și că, dacă trebuie redus numărul de ore și chiar de discipline școlare, atunci trebuie procedat în consecință, dar să fie pentru un timp limitat.

Pop este de părere că problemele școlii românești nu constau atât în numărul excesiv de mare de ore pe săptămână, în condițiile în care părinții sunt tot mai ocupați cu serviciul și nu mai sunt dispuși să le lege copiilor lor cheia de gât. Problema reală o constituie supraîncărcarea programelor școlare.

Acesta militează pentru ca școala să se facă în mod clasic, prin interacțiune.  

”Altminteri, pentru oameni, școala trebuie să fie umană, iar pentru roboți, robotizată. Există scenarii ale literaturii de anticipație care păreau de-a dreptul fantastice și care, unele, s-au adeverit. Dacă oamenii vor deveni cândva roboți sau dacă roboții vor domina lumea umană, cu oameni transformați în sclavi, în mecanisme fără voință, educația – câtă va mai fi – se va face, probabil, în chip integral, cu aparate artificiale”, a punctat președintele Academiei Române

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

33
Tagurile:
online, școală, Ioan Aurel Pop

Загрузка...