Medic

De necrezut: niște cercetători vor reînvie 20 de pacienți. Experiment inedit

290
(reînnoit 10:00 06.10.2016)
O echipă de cercetători de la o companie de biotehnologie din SUA va realiza un experiment inedit, prin care speră să readucă la viață 20 de pacienți. Ce tratamente vor administra persoanelor pentru a le reînvia.

BUCUREȘTI, 6 oct — Sputnik. Echipa de la compania Bioquark Inc a primit permisiunea de a recruta 20 de pacienţi aflaţi în moarte clinică pentru a încerca să readucă viață sistemul nervos central al acestora, potrivit descopera.ro.

Cercetătorii vor începe să îi trataze pe cei 20 de pacienţi aflaţi în moarte clinică folosind mai multe tehnici, printre care administrarea de medicamente, stimularea nervilor şi terapia cu laser. Tratamentele vor fi administrate timp de şase săptămâni, iar experimentul va avea loc la Anupam Hospital din Rudrapur, India.

Tratamentele vor consta în: injectarea de peptide (lanţuri proteice simple) în măduva spinării, în fiecare zi; injectarea de celule stem în creier, de două ori pe săptămână; aplicarea terapiei transcraniene cu laser — un tratament noninvaziv, care foloseşte lumina pentru a penetra craniul, cu scopul de a activa procesele naturale de recuperare ale organismului; stimularea nervoasă, adică furnizarea de impulsuri electrice către nervul median al membrului superior.

„Prin intermediul proiectului nostru, vom putea obţine noi informaţii referitoare la starea de moarte cerebrală. Astfel, vom putea dezvolta terapii pentru tratarea unor tulburări ale sistemului nervos central, cum ar fi Alzheimer-ul sau Parkinsonul", a declarat pentru The Telegraph Serghei Paylian, preşedintele Bioquark Inc.

290
Tagurile:
Experiment, Înviere, Sănătate, Medicina
Tematic
Transplantul de cap: ce probleme ridică operația macabră

Загрузка...