Ioan Gyuri Pascu

Anchetă: lui Ioan Gyuri Pascu i s-a pus diagnostic greşit

65
În acest moment, Colegiul Medicilor, corpul de control al Ministerului Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență cercetează intervenția făcută de Ambulanța București.

BUCUREŞTI, 29 sept — Sputnik. În noaptea tragediei, Ioan Gyuri Pascu chemase la ora 3 dimineaţa o ambulanţă, iar medicul de pe salvare i-a spus ca are "atacuri de panică", i-a dat un calmant și a plecat, relatează B1TV

După două ore artistul a făcut infarct și a murit. Joi, 29 septembrie, corpul de control al Ministerului Sănătății și membrii ai Departamentul pentru Situații de Urgență investighează informaţiile venite de la Serviciul de Ambulanță.

Prima concluzie a corpului de control al ministrului Sănătăţii în cazul morţii lui Ioan Gyuri Pascu este că medicii au avut o abordare terapeutică superficială.

"Echipa de control va elabora un raport pe care îl va înainta ministrului Sănătăţii şi şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Informaţiile de până acum denotă o posibilă abordare terapeutică superficială", arată comunicatul ministerului Sănătăţii.

Gheorghe Borceanu, preşedintele Colegiului Medicilor, a declarat că instituţia s-a autosesizat cu privire la decesul cântăreţului Ioan Gyuri Pascu şi a anunţat că urmează o anchetă disciplinară în timpul în care se vor înregistra probele, înscrisurile, documentele și declarațiile tuturor celor care pot să declare ceva în legătură cu tragicul eveniment.

Alice Grasu, directoare Ambulanţa Bucureşti, consideră că serviciul nu are un staff suficient de mare şi din acest motiv consulaţiile nu se fac amănunţit.

"Din păcate numărul medicilor la consultații este mic și foarte mic la nivelul Bucureștiului. Acești medici trebuie să răspundă la 10-12-14 solicitări în 12 ore ceea ce e foarte greu. Astfel că probabil în unele cazuri nu fac atât de amănunțit consultația pe cât ar trebui", a precizat medicul.

65
Tagurile:
Diagnostic gresit, Ancheta, Ioan Gyuri Pascu, Romania
Tematic
Ultima ora: Un îndrăgit cântăreț și actor român a încetat din viață
Alimente sănătoase

Studiu: lipsa acestui acid gras din organism duce la scleroză multiplă

72
(reînnoit 19:23 21.01.2021)
Oamenii de știință americani au observat o legătură între lipsa unui anumit acid gras din organism și apariția sclerozei multiple, o boală incurabilă care afectează sistemului nervos.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik. Într-un studiu publicat marți, 19 ianuarie, în revista americană Journal of Clinical Investigation, cercetătorii de la Universitatea Yale (Connecticut) au arătat că lipsa unui anumit acid gras din organism ar putea provoca o reacție anormală a sistemului imunitar, ducând la scleroză.

© Sputnik / Антон Денисов

Această boală autoimună duce la deteriorarea sau chiar distrugerea fibrelor sistemului nervos central și încă nu s-a găsit până acum un tratament. Oamenii care suferă de această boală au în comun faptul că nu au niveluri normale de acid oleic, spun cercetătorii.

O soluție simplă este disponibilă pentru a evita dezvoltarea acestei boli: consumul în cantitate suficientă de alimente bogate în acest tip de acid gras. Acesta se găsește în uleiurile pentru gătit, în carne, brânză, nuci, paste, lapte sau chiar măsline.

Potrivit studiului, lipsa acidului oleic duce la pierderea senzorilor metabolici care activează celulele T. Celulele T joacă un rol esenţial în sistemul imunitar, ajutându-l să răspundă la bolile infecțioase. Fără efectul suprimant al celulelor T, sistemul imunitar începe să atace celulele sănătoase din sistemul nervos central.

Mai mult, atunci când cercetătorii au injectat acid oleic direct în țesutul gras al pacienților cu scleroză multiplă, nivelul lor de celule T a crescut. Totuşi, ei spun că trebuie făcute mai multe cercetări pentru a confirma că acidul oleic poate salva viețile acestor pacienți.

72
Tagurile:
Studiu
Tematic
Nutriționist: Alimentul minune care întărește sistemul imunitar
Păcăleala acestor alimente „sănătoase” - nutriționist rus
Ce mâncăm de sărbători: Recomandările unui nutriționist

Загрузка...
Emir Kusturica

Kusturica se va vaccina cu Sputnik V

57
(reînnoit 15:13 21.01.2021)
Regizorul și muzicianul sârb Emir Kusturica se va vaccina împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc „Sputnik V”.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Muzicianul și regizorul sârb Emir Kusturica a declarat agenției RIA Novosti că planifică să se vaccineze împotriva coronavirusului cu preparatul rusesc “Sputnik V”.

Putin și Merkel, la Forumul Păcii
Пресс-служба Президента РФ

Anterior, premierul sârb, Ana Brnabić, a anunțat că Serbia așteaptă să primească în viitorul apropiat 500 de mii de doze ale vaccinului „Sputnik V”. Prima partidă de 2,4 mii de doze a fost adusă din Rusia în Belgrad pe 30 decembrie 2020. În prezent, preparatul este supus unei proceduri de obținere a unei autorizații permanente pentru utilizarea în țară.

“Vreau să-mi administrez vaccinul „Sputnik V”, pentru că consideră că e cel mai bun vaccin. Ea are la bază ceea ce au și alte vaccinuri, pe care le-am primit când eram copii. Cred că acest lucru cel mai bun”, a declarat Kusturica.

57
Tagurile:
Serbia, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
OMS, despre examinarea prealabilă a cererii de înregistrare a vaccinului "Sputnik V"
UE ar putea aproba vaccinul rusesc Sputnik V din februarie
Ungaria devine prima țară UE care autorizează vaccinul rusesc Sputnik V
Merkel a oferit sprijin lui Putin pentru aprobarea vaccinului Sputnik V în UE
Rusia poartă discuții cu Germania pentru aprobarea Sputnik V în UE

Загрузка...