Посещение патриархом Кириллом родильного дома в Москве

Patriarhul Kiril cere interzicerea avorturilor în Rusia

156
(reînnoit 10:12 28.09.2016)
Preafericitul Kiril, Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii, a semnat o adresare prin care cere interzicerea avorturilor în Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 28 sept – Sputnik. Marți, ziua în care creștinii ortodocși au sărbătorit Înălțarea Sfintei Cruci, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Kiril a semnat o adresare prin care îndeamnă autoritățile din Federația Rusă să interzică avorturile prin lege, informează patriarchia.ru.

În adresarea sa, Patriarhul propune să fie interzise atât metodele chirurgicale  și medicamentoase de întrerupere a sarcinii, cât și a preparatelor contraceptive cu efect abortiv.

De asemenea, autoritățile sunt îndemnate să acorde copilului conceput, statut de ființă umană, viața, sănătatea și bunăstarea căruia să fie apărată prin Lege.

”Pledăm pentru încetarea practicării uciderii legale a copiilor nenăscuți și cerem modificarea legislației în vederea recunoașterii copiilor concepuți drept ființe umane, interzicerea întreruperii chirurgicale și medicamentoase a sarcinii, precum și a preparatelor contraceptive cu efect abortiv; Interzicerea tehnologiei de reproducere asistată, prin care este umilită demnitatea umană, când are loc uciderea copiilor în primele stadii ale dezvoltării embrionare; cerem alocarea banilor de la bugetul de stat pentru familiile cu copii care ar avea asigurat un venit minim de existență”, se arată în textul adresării.

Precizăm că asociația obștească ”Za Jizni”(Pentru Viață) împreună cu asociația ”Pravoslavnîie Dobrovolitzy” (Voluntarii ortodocși) au inițiat colectarea de semnături în toată Rusia în vederea modificării legislației privind avorturile.

Săptămâna trecută, deputații seimului din Polonia au votat împotriva unui proiect de lege care propunea legalizarea avorturilor, proiect înaintat de societatea civilă cu viziuni liberale.

În Polonia funcționează din 1993 legea care interzice avorturile, cu excepția cazurilor care reprezintă un pericol pentru viața femeii, patologia fătului sau viol.

Totodată, asociația ”Stop Avorturilor”, a înaintat un demers prin care cer introduce unor amenzi dure atât pentru medicii care efectuază avorturile, cât și pentru femeile care recurg la avort. Ei mai cer să fie recunoscut embrionul drept "copil conceput", iar avortul drept "omor prenatal".

156
Tagurile:
Patriarhul Kiril, Biserica Ortodoxă, Avort, Federația Rusă
Raed Arafat

An școlar 2020-2021: Arafat anunță noi reguli pentru părinți

586
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență anunță noi reguli pentru părinți, cu o lună înainte de deschiderea noului an școlar. Anunțul lui Arafat vine după declarațiile președintelui Iohannis legate de noul an școlar.

© Sputnik / Евгений Епанчинцев
BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Anul școlar 2020-2021 va debuta sub semnul incertitudinii și al condițiilor speciale, generate de pandemia de coronavirus.

Și aceasta pentru că, la momentul de față, nimeni nu poate spune cu exactitate cum se vor desfășura cursurile sau dacă va fi angajat personal suplimentar în unitățile de învățământ pentru a permite acea distanțare fizică și reducerea numărului de elevi în clase.

Raed Arafat, președintele Departamentului pentru Situații de Urgență, vine cu informații noi pentru părinți. Acesta precizează că și copiii pot transmite ușor noul coronavirus, iar rolul părinților în această situație este unul extrem de important. Părinții trebuie, așadar, să acorde o atenție mărită stării de sănătate a propriului copil.

De asemenea, în cazul în care un copil are simptome specifice coronavirusului, cum ar fi febră sau tuse, părinții sunt obligați să îl țină acasă.

Prin această decizie se va evita contaminarea altor elevi, iar personalul de la școală va ști ce reguli trebuie să aplice în cadrul grupului școlar respectiv, notează capital.ro.

”Dacă vezi că copilul are ceva simptome acasă nu-l lași să se ducă la școală și, bineînțeles, să colaborezi cu personalul de la școală ca să poți aplica regulile care sunt recomandate”, a declarat Arafat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

586

Загрузка...
Euro

Statul 2000 de euro românilor ce condiții trebuie îndeplinite

36
Vești bune pentru români, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus, care pot accesa microgranturi din partea statului, prin Programul Operațional Competitivitate – POC – 2014-2020.

BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Persoanele Fizice Autorizate – PFA – pot beneficia de un ajutor de la statul român. Este vorba despre microgranturi în valoare de 2000 de euro, prin Programul Operațional Competitivitate – POC – 2014-2020 în contextul pandemiei de coronavirus.

Măsura este prevăzută într-o Ordonanță de Urgență a Guvernului care a intrat deja în vigoare în data de 6 august 2020. Vorbim despre OUG nr. 130/2020.

Perioada stării de urgență a afectat grav afacerile mici și mijlocii, motiv pentru care acest ajutor de la stat este mai mult decât binevenit.

Potrivit OUG NR. 130/2020, PFA-urile eligibile trebuie să își fi început activitatea înainte de 1 februarie 2020, să nu beneficieze de autor de stat în contextul răspândirii noului coronavirus, să își mențină activitatea cel puțin jumătate de an de la acordarea finanțării.

Microgranturile vor fi de 2000 de euro. Ele se acordă o singură dată, sub formă de sumă forfetară, informează antena3.ro.

Domeniile de activitate pentru care se acordă acest sprijin financiar sunt: comerțul cu amănuntul – excepție fac autovehiculele și motocicletele, editarea de cărți, ghiduri, ziare, reviste etc, producția cinematografică, video și de televiziune, telecomunicațiile, serviciile informatice, publicitatea și cultura.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

36

Загрузка...