FC U Craiova

Suporterii Universității Craiova în război cu presa sportivă

239
(reînnoit 15:07 27.09.2016)
Fanii Universității Craiova i-au trimis o scrisoare redactorului șef al unui cotidian sportiv prin care își exprimă nemulțumirea față de modul în care publicația respectivă înțelege meseria de jurnalist.

BUCUREȘTI, 27 septembrie — SPUTNIK. Cu câteva zile înainte de partida cu FCSB, fanii Universității Craiova acuză presa sportivă din România că în goana după senzațional a renunțat la minima decență jurnalistică și a intrat într-un joc prin care distorsionează în mod voit realitatea.

"Ne adresăm dumneavoastră în speranța că publicația pe care o conduceți nu alunecă pe panta în care concurența dumneavoastră de la GSP și din alte zone a alunecat, din păcate, de mult. Motivul mâhnirii noastre este tratamentul absolut neprofesionist și nedeontologic cu care angajați ai ProSport tratează Universitatea Craiova și, implicit, pe noi, suporterii acesteia", se arată în comunicatul suporterilor.

Potrivit comunicatului, jurnaliștii onești nu sunt lăsați să scrie, "ci unii de "școală nouă", care iau informații de pe OLX, de pe pagini personale de Facebook sau din comentarii la unele articole", doar cu scopul de a dezinforma și de a ataca clubul Universitatea Craiova.

Modul în care presa sportivă din România tratează clubul de fotbal Universitatea Craiova este unul rar întâlnit în peisajul media international și are o istorie aparte.

"Există patru tipuri de jurnaliști în presa sportivă din România. Un tip este acela al jurnaliștilor care și-au luat bani, șpăgari în adevăratul sens, pe care patronul fostului club îi plătea sau le dădea câte o masa ca să scrie de bine despre el. Acum atacă clubul pentru că vor bani și de aici. Există și un al doilea tip de jurnaliști, care se tem de personajul respectiv, pur și simplu le e teamă să spună adevărul și mai există tipul al treilea de jurnaliști care sunt de-a dreptul ignoranți. Ultimul tip sunt jurnaliștii onești, care fac presă sportivă din pasiune, dar acești sunt marginalizați. Când va veni momentul vom da și numele jurnaliștilor", a declarat pentru Sputnik, un suporter al Peluzei Nord.

239
Tagurile:
FCSB, Presă, Fani, Sport, fotbal, România
Tematic
O echipă de fotbal de copii implicată într-un grav accident în România
Sorin Câmpeanu

Sorin Câmpeanu, măsuri de ultimă oră lămuriri pentru elevi și profesori

360
Urmare a deciziei restrângerii claselor de liceu în anul școlar 2021 – 2022, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat și explicat câteva măsuri importante

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a răspuns mai multor întrebări privind alte măsuri după cea de micșorare a numărului de elevi din clase.

Ministrul a răspuns afirmativ, precizând că pentru liceu ”sunt în dezbatere planurile cadru, mai exact disciplinele și numărul de ore alocat săptămânal fiecărei discipline”.

În privința consultării publice, aceasta urmează să se încheie pe 31 ianuarie, ceea ce ministrul consideră a fi ”foarte târziu”.

Dar, spune ministrul, ”Important este, dacă-i târziu, măcar să avem un rezultat bun. Dacă n-avem un rezultat bun, poate nu este bine să schimbăm curicula – iar dacă n-avem o variantă mai bună față de planurile cadru în vigoare, este bine să ne mai gândim”.

La întrebarea dacă există spațiul necesar pentru necesarul de încă 1.000 de clase în liceele din România pentru respectarea măsurii micșorare a numărului de elevi (din clase), Sorin Cîmpeanu răspunde ferm: ”Este spațiu!”.

Explicația: ”această promoție, care va începe clasa a IX-a în toamnă, este o promoție mai mică pentru că sunt acei elevi care au fost splitați în clasa pregătitoare și clasa I”.

”Este un moment nefericit din perspectivă bugetară, dar din perspectiva realităților din educație și a efectivelor de elevi, am considerat că dacă ratăm acest moment de micșorare a numărului de elevi din clasă este greu să vină un moment mai propice”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a mai precizat că acest demers trebuie făcut la început de ciclu. ”Sigur că ne-am gândit și la clasa pregătitoare și la clasa a V-a, sperăm ca anul viitor să putem implementa și la acest nivel reducerea de elevi din clasă”, declarat Cîmpeanu, consemnează DC News.

360
Tagurile:
Profesori, Elevi, Sorin Cîmpeanu

Загрузка...
Alimente sănătoase

Studiu: lipsa acestui acid gras din organism duce la scleroză multiplă

151
(reînnoit 19:23 21.01.2021)
Oamenii de știință americani au observat o legătură între lipsa unui anumit acid gras din organism și apariția sclerozei multiple, o boală incurabilă care afectează sistemului nervos.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik. Într-un studiu publicat marți, 19 ianuarie, în revista americană Journal of Clinical Investigation, cercetătorii de la Universitatea Yale (Connecticut) au arătat că lipsa unui anumit acid gras din organism ar putea provoca o reacție anormală a sistemului imunitar, ducând la scleroză.

© Sputnik / Антон Денисов

Această boală autoimună duce la deteriorarea sau chiar distrugerea fibrelor sistemului nervos central și încă nu s-a găsit până acum un tratament. Oamenii care suferă de această boală au în comun faptul că nu au niveluri normale de acid oleic, spun cercetătorii.

O soluție simplă este disponibilă pentru a evita dezvoltarea acestei boli: consumul în cantitate suficientă de alimente bogate în acest tip de acid gras. Acesta se găsește în uleiurile pentru gătit, în carne, brânză, nuci, paste, lapte sau chiar măsline.

Potrivit studiului, lipsa acidului oleic duce la pierderea senzorilor metabolici care activează celulele T. Celulele T joacă un rol esenţial în sistemul imunitar, ajutându-l să răspundă la bolile infecțioase. Fără efectul suprimant al celulelor T, sistemul imunitar începe să atace celulele sănătoase din sistemul nervos central.

Mai mult, atunci când cercetătorii au injectat acid oleic direct în țesutul gras al pacienților cu scleroză multiplă, nivelul lor de celule T a crescut. Totuşi, ei spun că trebuie făcute mai multe cercetări pentru a confirma că acidul oleic poate salva viețile acestor pacienți.

151
Tagurile:
Studiu
Tematic
Nutriționist: Alimentul minune care întărește sistemul imunitar
Păcăleala acestor alimente „sănătoase” - nutriționist rus
Ce mâncăm de sărbători: Recomandările unui nutriționist

Загрузка...
George Simion, AUR

AUR merge pe urmele Monicăi Macovei în politica europeană

0
(reînnoit 07:28 22.01.2021)
AUR nu s-a înscris în familia naționaliștilor, ci în ECR unde a fost membră Monica Macovei, partidul AUR evitând astfel să se asocieze cu naționaliștii europeni

BRUXELLES, 21 ian - Sputnik. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a decis să se afilieze la familia politică europeană a conservatorilor și reformatorilor, unul din președinții partidului, George Simion, fiind în discuții la Bruxelles pentru a realiza această mișcare politică.

„Este important să fim prezenți si aici, să se audă și vocea românilor, pentru că sunt teme cruciale unde europarlamentarii romani au fost absenți, de exemplu pachetul de mobilitate care încurcă transportatorii români”, a declarat co-președintele AUR pe această temă.

Din grupul ECR în Parlamentul European face parte un singur europarlamentar român, Cristian Terheș, care însă a intrat în PE pe listele PSD.

Cum însă AUR nu are europarlamentari, singura posibilitate de afiliere este, mai întâi, în Partidul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, unde se află, de exemplu înscris și Partidul Alternativa Dreaptă din România, dar și Partidul Șor din Republica Moldova.

Dacă Partidul ECR are o gamă largă de partide, inclusiv din afara Europei, Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni din Parlamentul European numără 62 de europarlamentari din 15 state membre și a fost înființat în 2009, orientarea politică a acestuia fiind de centru-dreapta. Din acest grup au făcut parte conservatorii britanici până la Brexit, iar din România au fost la un moment dat membri Monica Macovei și Laurențiu Rebega, pe când erau europarlamentari,

Dar opțiunea pentru ECR din partea AUR este o mișcare de compromis pentru a evita grupul naționaliștilor intitulat Identitate și Democrație. În Grupul ECR și în partidul european corespondent se găsesc și partid de orientare naționalistă, cum ar fi PiS, partidul aflat la putere în Polonia sau VOX din Spania, dar și partide care nu au nici o legătură cu naționalismul, ci sunt progresiste. Așa se explică de ce Monica Macovei a putut fi membră a acestui grup.

De altfel, și denumirea acestui grup e contradictorie, el intitulându-se al conservatorilor și reformiștilor, doi termeni care sunt antinomici.

0
Tagurile:
AUR

Загрузка...