Presă, jurnaliști, expoziție

Cenzură neoliberală în România? Unde este interzisă citarea agenției Sputnik

249
(reînnoit 10:55 16.09.2016)
Conducerea redacțională a unor instituții de presă din România a interzis preluarea știrilor publicate de Sputnik, potrivit mărturiilor unor jurnaliști români.

BUCUREȘTI, 16 sept — Sputnik. Anumite instituții de presă din România au anunțat angajații din redacțiile respective că este indicat să evite preluările de știri de pe site-ul agenției Sputnik.

Acest fapt reiese din mărturiile unor jurnaliști români care au dezvăluit că citarea agenției de știri Sputnik este practic interzisă de conducerea instituțiilor pentru care lucrează.

Nu vom da aici nume și nici denumiri, ci vom menționa doar faptul că există acest „fenomen” care trezește nedumerire.

Ne întrebăm, inevitabil, ce ar putea să genereze astfel de reacții? Există cumva o temere legată de prezența Sputnik în România și cât de justificată ar fi, oare, o asemenea fobie, care, cel mai probabil, izvorăște din necunoaștere și din refuzul de a deschide ochii pentru a privi realitatea așa cum este ea? Sau poate că anume astfel este înțeleasă libertatea presei de către unii colegi de breaslă, pentru care informația veridică și punctele de vedere diferite și alternative pot fi culese exclusiv dintr-un anumit spațiu îngrădit cu multă grijă de unele bariere ideologice?

249
Tagurile:
Citare, Interdicție, Instituții de presă, Cenzură, Agenția Sputnik, România
Тема:
"Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (52)
Tematic
Sputnik extinde aria proiectului "Moldova - România"

Загрузка...