Greva foamei

Grav: Fermierii români care au protestat în fața Guvernului, pleacă din țară

46
(reînnoit 14:02 15.09.2016)
Fermierii au ajuns să plece din România, dezamăgiţi şi răniţi de tot ce se petrece în ţara cu cel mai fertil sol de pe Planetă. După zile întregi de greva foamei în faţa guvernului, mai mulţi fermieri vor pleca în Suedia sau Finlanda.

BUCUREŞTI, 15 sept — Sputnik. Costel Caraş şi Paul Cristescu au făcut de două ori greva foamei în faţa guvernului, timp de 9 zile, din cauza lipsei totale de interes a autorităţilor, scrie agroinfo.ro

Agricultor, tehnică agricolă
© Sputnik / Александр Поготов

Cei doi fermieri au investit în zootehnie şi îi transmit ministrului agriculturii, Achim Irimescu, o scrisoare deschisă. Motivul principal al protestului lor este neacordarea subvenţiilor aferente anului 2015. Mulți dintre fermieri au fost amenințați cu falimentul sau hărțuiți și presați de creditori.

În astfel de condiţii, Costel Caraş şi Paul Cristescu au declarat că pleacă din România şi se mută în Suedia sau în Finlanda.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat chiar că sunt fermieri români care nu-și vor primi subvențiile pentru că nu sunt serioși.

Mai jos sunt cele 10 motive pentru care fermierii au hotărât să părăsească România.

„1. Sunt neserios pentru că am investit în zootehnie. Am importat din Irlanda 50 vaci Aberdeen Angus de mare valoare genetică în anul 2013. 100.000 euro a fost investită doar în vaci. Cred că vă dați seama că am investit și în grajd, tractoare, remorci, balotiere, etc. Dacă eram serios stăteam dracului în banca mea, îmi uam o mașină de fițe, stăteam pe Dorobanți la terase, ca oamenii serioși (care nu încurcă treburile!!!)

2. Sunt neserios pentru că m-am bătut cu primarul și Consiliul local pentru drepturile mele și ale cetățenilor comunei vis-a-vis de islazul comunal pe care încasau și mai încasează în continuare subvenția fermierii cu geanta, adică cei cu crotaliile și pașapoartele în geantă. Și nu puțini bani, 400 euro/ha. Și pentru că sunt neserios, am primit în exploatare 122,5 ha pentru 153 bovine din totalul de 4400 ha. Legal trebuia să primesc 459 ha. Deci, pe dreptul meu legal de 336 ha încasează șmecherii: 336 ha x400 euro = 134.400 euro/an. Cu 153 animale si 122,15 ha de pășune, m-a amendat Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) că suprapășunez. Ca să scap de amendă a trebuit să fac dovada că mai cumpăr și altă mâncare. Deci la toată chestia asta, pierd 134.000 euro x 2 ani = 268.000 euro

3. Sunt neserios pentru că în 2014 în loc să primesc 15.000 euro subvenția pe animale, APIA mă sancționează, un an mai târziu(2015) cu 14,700 euro. Mă găsește neeligibil când trebuie să-mi dea banii, după ce la momentul depunerii dosarului eram eligibil. La toată chestia asta, pierd 29.700 euro.

4. Sunt neserios pentru că am militat pentru ca rasa Aberdeen Angus să fie crescută și de alți fermeri, am ajutat un fermier să-și cumpere cea mai bună genetică din Danemarca, de la cea mai bună fermă de reproducție. Pentru costurile mai mici de transport am împărțit un camion în două, jumătate din animale eu, jumatate el. Din greșeala danezilor și vacile lui au venit în TRACCES pe codul meu de exploatație. Am mers la DSV și le-am spus să îndrepte greșeala. DSV mi-a spus să fac eu formular de mișcare către celaăalt fermier și să trimit camionul mai departe. Așa am făcut. După toată această mișcare, DSV-ul vine în control și-mi dă 12.000 lei amenda, că nu am ținut animalele celuilalt femier la mine în carantină. Pierd sș aici 12000 lei (cca 2700 euro)

5. Sunt neserios pentru că în 2015, după ce n-am primit subvenția pe 2014 (cei 15.000 euro) care făceau parte din bugetul calculat pentru cheltuielile fermei, am fost nevoit să vând 9 vaci, să pot continua activitatea. Drept răsplată, APIA m-a sancționat cu 28.106 euro, subvenția pe sprijinul cuplat (SCZ) rasa carne și sancțiune multianuală de 11.000 euro, deci altă pierdere de 38.000 euro.

6. Sunt neserios pentru că de 3 luni de zile fac naveta între: APIA REȘITA- APIA BUCUREȘTI-MADR. Fiecare din aceste instituții zice că vina este a celeilate instituții și sunt plimbat așa de la una la cealaltă fără să se rezolve ceva.

7. Sunt neserios pentru că aștept banii din decembrie și astăzi 09.09.2016 nu am încasat nimic în afară de avansul SAPS (subvenția pe suprafață) (5% din valoarea pe care trebuia s-o primesc și pe care o diminuați pe zi ce trece cu câte o sancțiune). Știți că ambele tractoare le am stricate de o lună și nu am bani să le repar? Știți că nu am reușit să fac un balot pentru iarnă de o lună de zile?

8. Sunt neserios pentru că am creditorii la ușă și nu pot să le dau banii. Se bazează și ei pe declarațiile ministrului. Ce să creadă creditorii? De ce nu plătesc facturile pe: medicamente, sare, minerale, furaje, motorină, arende, etc, când comnunicatele APIA spun de acum o lună că 96,5% din fermieri sunt plătiți?

9. Sunt neserios pentru că am ajuns la gestul extrem de a face greva foamei de 2 ori, o dată în fața Ministerului Agriculturii pe care îl conduceți (3 zile) și o dată în fața Guvernului din care faceți parte(7 zile) Am ajuns la acest gest extrem din cauzele prezentate mai sus, dar, din păcate am ajuns la concluzia că orice Guvern a fost, este și va fi, tot așa va fi.

10. Sunt neserios pentru că din aceasta cauză, împreună cu câțiva fermieri, printre care și Costel Caraș, am hotărât (eu m-am hotărât 100%) să părăsim aceasta țară de oameni serioși. Locul nostru nu este aici, nu putem face parte din neamul serioșilor.

Am luat legătura cu Suedia și Finlanda și așteptăm să vedem ce facilități avem ca investitori într-un stat de oameni neserioși”.

46
Tagurile:
Parasesc tara, Greva foamei, Subventii, Fermieri, Guvern, România
Tematic
S-a pierdut încrederea în Guvern. Fermierii reintră în greva foamei

Bac 2021: testele de antrenament, setul 6, publicate

33
Ministerul Educației a publicat testele de antrenament din setul 6 pentru bacalaureat 2021 – proba la alegere a profilului – Geografie, Anatomie, Biologie, Informatică, Fizică, Chimie, Economie, Logică, Psihologie, Sociologie.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Elevii care susțin, peste numai câteva luni, examenul de bacalaureat 2021, pot începe să se pregătească mai serios. Și aceasta pentru că Ministerul Educației a publicat, deja, testele de antrenament din setul 6 pentru proba la alegere a profilului – Georgrafie, Anatomie, Biologie, Informatică, Fizică, Chimie, Economie, Filozofie, Logică, Psihologie, Sociologie.

Testele pot fi descărcate de pe site-ul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație.

Testele de antrenament pentru fiecare disciplină enumerată pot fi descărcate accesând următorul link

Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie este organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Educaţiei.

Calendar examen bacalaureat 2021, sesiunea iunie-iulie:

31 mai – 4 iunie 2021: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

·4 iunie 2021: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

·14-16 iunie 2021: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

·16-17 iunie 2021: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

·18-23 iunie 2021: Evaluarea competențelor digitale – proba D

·23-25 iunie 2021: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

·28 iunie 2021: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

·29 iunie 2021: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

·30 iunie 2021: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

·1 iulie 2021: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

·5 iulie 2021: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00 – 18,00

·6 – 9 iulie 2021: Rezolvarea contestațiilor

·9 iulie 2021: Afișarea rezultatelor finale.

 

33
Tagurile:
Teste, BAC, geografie
Tematic
Simulare BAC 2021: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică - bareme și subiecte la real
Setul 5 al testelor de antrenament pentru Bac, disponibil
Simulare BAC 2021, uman: Geografie, Filosofie, Logică, Economie, Psihologie și Sociologie

Загрузка...
Iosefina Pascal

Iosefina Pascal readuce în atenție o informație NUCLEARĂ despre Arafat, niciodată negată!

897
(reînnoit 08:09 15.04.2021)
Solicitând un ”răspuns valabil” despre Arafat, ISU, SMURD într-o privință cu incidență militară, Iosefina Pascal readuce în atenție o informație șocantă, pe care ”comandantul” nu a negat-o.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Jurnalista independentă Iosefina Pascal sesizează un aspect interesant și ciudat legat de dr. Raed Arafat, instituțiile pe care le conduce și… aparențele militare.

Deși nu este nici militar și nici nu conduce (oficial) vreo unitate militară, dr. Arafat este numit ”comandant” și felul cum se manifestă – atitudine, îmbrăcăminte – are evidente trimiteri militare.

Asta a observat jurnalista, așa că pune trei întrebări, dorind un ”răspuns valabil” la o chestiune care o nedumirește și ”ar trebui să frământe autoritățile”:

”Este oare, în condițiile date, ISU cu al său "comandant", o formațiune paramilitară, deși legea interzice organizarea și funcționarea organizațiilor paramilitare pe teritoriul României?”

Iată cele trei întrebări ale jurnalistei independente:

1. ”De ce un civil, medicul Arafat, are titulatura de "Comandantul acțiunii", în condițiile în care nu mai suntem demult în Stare de Urgență?”

2. ”De ce civilul Arafat, poartă uniformă cu însemne militare/militarizate, în condițiile în care el NU este cadru militar activ sau în rezervă?”

3. ”De ce un civil, în speță medicul Arafat, deține controlul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, deci și al SMURD, care are în componența sa militari activi, deși el nu are calitatea de militar?”.

Desigur, Iosefina Pascal nu a primit răspunsurile dorite dar… Întrebările sale aduc aminte de un detaliu interesant – dar și de o ”dezvăluire nucleară” despre medicul șef al SMURD și ISU.

Aspectul ciudat este că în Comitetul director al Fondației pentru SMURD găsim aproape numai oameni cu legături în zona militară sau a serviciilor secrete!

Astfel, pe lângă Arafat sunt următorii:

-Radu Tudor – cel mai important propagandist NATO în România, analist politico-militar (și mă opresc aici).

-generalul Vladimir Secară, fost șef al IGSU (și iar mă opresc aici!).

-Adrian Diță – fost șef al ANCOM (instituție din zona de maximă securitate), actualmente Președinte al Oficiului de Compensare pentru Achiziţii de Tehnică Specială, care, ce să vezi, se ocupă de… achizițiile Offset, sistemul pe care îl refuză partenerul strategic – și le cere de zor industria noastră militară, dar autoritățile române tac!

-Emil Hurezeanu, ambasador, fost angajat al Europa Liberă, postul înființat de CIA!

-Frank Hajdinjak, director general E.ON România, multinaționala care a lansat-o pe a doua poziție în stat (președinte al Senatului) pe Anca Dragu, până în 2020 director general adjunct al respectivei E.ON România. (chiar îmi exprimam uimirea cum de USR a pus în a oua poziție în stat o persoană fără notorietate, fără charismă – și fără pic de experiență parlamentară!); inutil să mai menționăm legăturile între multinaționalele energetice, zona strategică militară și servicii.

Deci, o combinație ”strategică” în acest SMURD care… te pune pe gânduri!

Acesta e aspectul ”ciudat”.

Consiliul fundației pentru SMURD
Consiliul fundației pentru SMURD

Dar există și o ”NUCLEARĂ”. Și anume, apartenența lui Raed Arafat la servicii, chiar la cele străine, conform unor cunoscuți ziariști.

Astfel, anul trecut, Cătălin Tache (Național.ro) titra fulminant: ”Raed Arafat e MI6! Iohannis știe!”.

Articolul nu prezintă dovezi clare, dar face o interesantă ”învăluire” a subiectului. De exemplu: ”Dacă ”oamenii președintelui” nu au reușit să îl facă pe Klaus Iohannis să renunțe la ”ejectarea” din sistem a lui Raed Arafat, au făcut-o totuși consilierii BND ai șefului statului. Cei care l-au convins că este mai bine să nu se atingă de Raed Arafat, dacă nu vrea să aibă soarta lui Băsescu…”

Și, atenție: ”Desigur că dacă varianta de lucru adoptată mai nou și la Palatul Cotroceni s-ar confirma, operațiunea discretului sprijin al ”inteligenței” britanice pentru doctorul Raed Arafat este una cu atât mai mare cu cât acesta conduce de ani buni în topul încrederii românilor față de conducătorii statului”.

Faptul ridică o întrebare: cum de este singurul om care a reușit să se mențină în funție și în topul încrederii, în condițiile în care, ca prin ”minune”, oricine s-a ridicat în România a fost distrus, călcat în picioare – inclusiv cu sprijin extern?

Tot „Național” afirmă că ”ani de zile același Raed Arafat a fost ”legendat” la vârful sistemului drept ”american”, mai ales după nenumăratele specializări efectuate de acesta la US Department of Homeland Security, Federal Emergency Management Agency(FEMA), Emergency Management Institute…”.

Sigur, așa cum spuneam, nu sunt prezentate gate concrete – dar articolul a fost preluat de multe publicații puternice din România… și nimic! Nicio replică! Sau cel puțin eu nu am găsit-o. Să fie vorba de stoicismul eroului din linia întâi?

Ah… și mai e ceva! Legătura cu binefăcătorul mondial Soros!

Concret, Monica Krueger, cunoscuta internaută româncă din Germania, publică o declarație a lui Gabriel Petrescu, directorul executiv al Fundației Soros.

” Domnul Raed Arafat a făcut parte din Consiliul Director al Fundației Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate până în anul 2005, când Fundația Soros a contribuit financiar la fondarea SMURD și a dispeceratului acestora de la Târgu Mureș, iar rămânerea domniei sale în cele două fundații ar fi reprezentat un conflict de interese”.

Monica Krueger trage o concluzie dură - Raed Arafat, cel mai longeviv demnitar din sistem al statului român ”a condus una dintre fundațiile din suveica de organizații înființate de controversatul miliardar George Soros în România, la începutul anilor 2000. Și în care au fost cooptați prin burse de studii sau funcții de conducere mulți, parcă prea mulți dintre cei care s-au aflat apoi la conducerea instituțiilor cheie ale statului român”.

Da, inclusiv directorul SRI, Eduard Hellvig, șeful de facto al Comunității Naționale de Informații, Dudu Ionescu și alții. Să fie sănătoși!...

 Problema este că numai un copil poate crede că Soros NU are legătură cu serviciile și că finanțările importante merg la „omul de pe zebră”, vorba lui Florin Condurățeanu. Și mai ales la organizații care ajung să ocupe un rol esențial în viața unei țări – și anume serviciul de intervenții (medicale) de urgență.

Se leagă ceva? Nu știu.

Cert este că aș fi interesant să văd ce răspuns primește Iosefina Pascal.

897
Tagurile:
Radu Tudor, Iosefina Pascal
Tematic
NUCLEARA: Iosefina Pascal dezvăluie ce e în spatele Pașaportului COVID… și al Pandemiei
Iosefina Pascal publică DATELE care îl aruncă în aer pe Iohannis
Imagini șocante de la Foișor! Iosefina Pascal îl acuză pe Voiculescu: ”E preluare ostilă”

Загрузка...