Danemarca

Un român exploatat în Danemarca a câștigat 115.000 de euro în instanță

56
(reînnoit 14:21 07.09.2016)
După ce a muncit luni întregi într-un restaurant din Aalborg fără a avea nicio zi liberă un român din Iași l-a dat în judecată pe patron și a câștigat.

BUCUREȘTI, 7 septembrie — Sputnik. Ieșeanul care plecase în Danemarca pentru un trai mai bun a ajuns să lucreze la un restaurant, făcând munca de jos, pentru 1000 de euro pe lună și două mese, și s-a trezit că muncea 12 ore pe zi, fără nici un liber și cu un contract fals.

Contractul făcut de patronul restaurantului stipula că românul muncea doar 2 ore și jumătate pe zi, pentru a evita să plătească taxele. Ieșeanul s-a îmbolnăvit în iarna lui 2014 din cauza oboselii și a unei infecții în sânge și a fost internat și operat de două ori, însă pentru a putea supraviețui s-a întors la muncă.

Asociația 3F Aalborg a aflat povestea românului și l-a ajutat să câștige procesul și să obțină daune de 115.000 de euro, iar proprietarul chinez al restaurantului a declarat falimentul imediat după pierderea procesului.

Între timp românul s-a mutat în Copenhanga unde lucrează la un restaurant și așteaptă să-și primească despăgubirile, relatează blastingnews.com.

56
Tematic
Iată de ce capitalismul este sclavagism și sărăcie extremă

Загрузка...