Laborator

Șocant: „Suntem groapa de gunoi a Europei!” Mâncarea-otravă consumată de români

359
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, dezvăluie informații șocante despre cum sunt introduse în România mai multe produse nocive, care otrăvesc populația. Ministrul spune că instituțiile statului nu își fac datoria, pentru a controla produsele din import care ajung în farfuriile românilor.

BUCUREŞTI, 26 aug – Sputnik. Românii consumă multe produse dăunătoare pentru sănătate, care ajung ușor la noi în țară, fiindcă România e „piață de mâna a 10-a”, spune Achim Irimescu într-o înregistrare audio prezentată la emisiunea “Sinteza Zilei” de la postul Antena 3.

Irimescu afirmă că în România se aduce pește contaminat cu viermi. În intestinele peștilor proveniți din Marea Nordului se află un vierme, Anisakis, de 2-3 cm. În Europa peștii respectivi sunt eviscerați, astfel că, odată cu viscerele, sunt scoși și viermii, după care sunt puși în vânzare. Însă, în România, fiindcă e „piață de mâna a 10-a”, peștii nu se mai eviscerează și, astfel, se aduc foarte ieftin.

„Aia e mână de lucru, să iei fiecare pește în parte, să scoți intestinele. Iar în România se lasă așa (cu viermi). Se congelează, în principiu, dacă ajunge să se congeleze la timp. Dacă nu, până ajunge să se congeleze, la minus 22 de grade – asta e regula (…) – viermii migrează – de pe vapor, până ajunge el la refrigerat – migrează în mușchi. Și ăsta e un pește contaminat”, a dezvăluit Achim Irimescu într-o convorbire la telefon, care a fost înregistrată de postul Antena 3 fără ca acesta să știe.

Irimescu povestește că, înainte de aderarea României la UE, irlandezii trimiteau, printr-o firmă românească «descurcăreață», cantități masive de pește în România la un preț foarte scăzut. „Eu i-am blocat până la aderare, dar după aderare nu am mai reușit”, divulgă Irimescu.

Ministrul Agriculturii mai dezvăluie în înregistrare că în România a fost adusă carne de vită congelată de 40 de ani. De asemenea, România este o piață pe care sunt introduse produse al căror termen de valabilitate este aproape expirat sau chiar depășit. Exemple sunt salamul „spălat cu oțet” și apoi așezat în galantar, brânza căreia i se schimbă saramura și apoi este reintrodusă în vânzare. Instituțiile statului, ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului) și veterinarii nu își fac datoria, atarge atenția Irimescu.

Achim Irimescu mai spune că, atunci când a fost trimis în Italia și Germania grâu din România etichetat ca fiind „bio”, a fost testat și s-a constatat că avea chimicale. A ieșit mare scandal și României urma să i se aplice procedura de „infringement” (sancțiuni), dar, întrucât s-a descoperit că certificatorul din România care a avizat produsul respectiv era italian, cazul s-a mușamalizat. Însă, dacă străinii controlează ceea ce provine din România și ajunge la ei, autoritățile noastre de ce nu controlează produsele care ajung la noi?— se întreabă Achim Irimescu.

Pepene verde
© Sputnik / Евгений Панасенко

O altă informație șocantă a fost comunicată recent de preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, Nini Săpunaru. În România intră zilnic 25 de tiruri care aduc pâine congelată din import, ceea ce înseamnă 875.000 de tone pe an, a declarat Nini Săpunaru citată de Agerpress.

Alarmant este că 70% din hrana pe care o consumă românii este importată, România nu mai are capacitatea de a produce harnă în cantități suficiente și cumpărăm din afară aproape tot, potrivit unui studiu publicat de Jurnalul Național.

România importă lunar produse alimentare în valoare de 780 milioane de euro, potrivit Jurnalul Naţional. Aceasta în condițiile în care pământul României este de calitate superioară, fertil și hrănitor, însă producătorii români nu sunt sprijiniți. Ambasadorul Norvegiei spunea acum ceva timp – afirmație care a devenit virală – că „România ar putea hrăni 80 de milioane de oameni”, însă, din păcate, nu-i hrănește nici măcar pe români, scrie agroinfo.ro.

359
Tagurile:
SUA, UE, Pericol, Sănătate, Dăunător, Nociv, Produse alimentare, Achim Irimescu, România
Tematic
Alertă alimentară la Constanţa: oamenii sunt îngroziți de conținutul covrigilor
Vacanță, litoral, insulă, plajă

Pericolul tăcut din vacanța fiecăruia: avertismentul medicilor

73
(reînnoit 19:02 07.08.2020)
Deși binevenită, vacanța nu este lipsită de pericole, iar unele dintre ele ne pot pune sănătatea în pericol. Iată de ce trebuie să respectăm cu mare atenție câteva sfaturi oferite de medici.

BUCUREȘTI, 7 aug – Sputnik. Vacanța este importantă pentru fiecare dintre noi, ca să ne ajute să ne încărcăm bateriile și să ne refacem forțele psihice.

Trebuie să avem grijă, însă, la sănătate, fiindcă, pe lângă evitarea situațiilor în care ne-am putea infecta cu noul coronavirus trebuie să evităm și alimentele alterate care pot duce la toxiinfecții alimentare.

Una din regulile de bază o reprezintă spălarea cu apă și săpun a mâinilor.

Medicul Ruxandra Constantina, specialist în medicină de familie, medicină generală și apifitoterapie a vorbit despre toxiinfecțiile alimentare, afecțiuni digestive acute des diagnosticate în sezonul estival.

Simptomele sunt colici abdominale, diaree, vomă, febră, iar în cazuri grave, în special la copiii mici și la bătrâni se poate produce deshidratarea și alterarea stării generale. Prin urmare, ei necesită tratament de urgență.

Medicul atrage atenția că factorii favorizanți sunt consumul alimentelor rapid alterabile, în special a celor care au în compoziție carne tocată, ouă, creme de brânză, maioneză, care sunt depozitate în condiții neadecvate.

De asemenea, nu trebuie să consumăm fructe și legume nespălate, apă contaminată, pește sau ouă insuficient preparate termic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

73
Tagurile:
Pericol, Vacanță, medici
Tematic
Vouchere de vacanță: schimbări importante, ce valabilitate au
Vacanță de Paște 2020 învățământ: schimbări importante
Când este prima vacanță din anul școlar 2019-2020
Vacanță de iarnă elevi și preșcolari: când se reiau cursurile, premieră
Elevii revin din vacanță: cum vor fi continuate cursurile

Загрузка...
Supermarket

Ce băutură alcoolică ne ajută depășim COVID-19

184
(reînnoit 19:01 07.08.2020)
Cercetătorii din Canada au aflat ce băutură alcoolică poate ajuta la depășirea efectelor negative ale COVID-19.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Savanții din Canada au ajuns la concluzia că un consum moderat al vinului roșu și alb poate contribui la diminuarea impactului negativ al coronavirusului asupra organismului.

Vinul conține antioxidantul resveratrol, care poate atenua cursul COVID-19, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Laval (Quebec, Canada).

Coronavirusul perturbă funcționarea proteinei ACE2, prezentă în țesuturile plămânilor, inimii, rinichilor, creierului și care este una vitală. Resveratrol contribuie la sporirea concentrației de ACE2 și în acest fel reduce severitatea sindromului de detresă respiratorie acută (ARDS) care însoțește COVID-19.

În plus, antioxidantul poate suprima celulele sistemului imunitar prin reducerea cantității de citokine. Odată ce ARDS este provocat inclusiv de o reacție imună excesivă, resveratrolul ar putea să aibă o influență benefică suplimentară în cazul unor astfel de complicații.

Resveratrolul se conține nu doar în vin, dar și în struguri de viță de vie, coacăză și arahide, fistic, cacao, zmeură.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

184
Tagurile:
vin, alcool, coronavirus
Tematic
Coronavirus România, 4 august: 55.241 (+1.232) de persoane infectate, 2.480 (+48) decese
Coronavirus în România: 1 309 noi cazuri de infectare
Coronavirus în România, 6 august: + 1345 cazuri de infectare, + 45 decese
S-a descoperit punctul slab al coronavirusului - detalii
Coronavirus în România, 7 august: 59.273 (+1378) persoane infectate, 2616 (+50) decese

Загрузка...
Steagul SUA

Cum SUA au descoperit secretele „ecosistemului de propagandă și dezinformare” al Rusiei

0
(reînnoit 08:15 08.08.2020)
Americanii au dat în vileag tactica rusească privind derularea unei campanii globale de dezinformare.

Editorial de Ghevorgh Mirzayan

Ce-i drept, această dare în vileag este, de fapt, doar o încercare a Departamentului de Stat de a dezinforma populația americană și, în același timp, de a scoate mai mulți bani de la Guvern.

Surprize peste surprize

Recent, Centrul pentru Angajare Globală din cadrul Departamentului de Stat al SUA a publicat raportul „Bazele ecosistemului rusesc de propagandă și dezinformare”. Autorii acestei lucrări au avut ca obiectiv „să dezvăluie tactici rusești, astfel încât partenerii noștri, guvernele aliate, organizațiile societății civile, mediul academic, presa și publicul din întreaga lume să poată realiza analize suplimentare și să formuleze un răspuns colectiv la dezinformare și propagandă”.

La prima vedere, totul pare solid - 75 de pagini de text, 313 link-uri, grafică și tabele. Sincer, chiar mi-a luat timp să citesc acest studiu.

Și este cu adevărat unul de succes. De exemplu, în el găsim că autoritățile ruse încearcă să utilizeze mass-media pentru a-și promova punctul de vedere (!) - desigur, aceasta este o invenție genială a Kremlinului, alte țări trebuie să învețe să facă acest lucru.

O altă „descoperire” este aceea că informațiile publicate de presa rusească de stat (precum „Zvezda”) sunt preluate de o serie de alte publicații și distribuite în continuare pe Internet. Se pare că autorii abia acum au început să descopere particularitățile internetului și mediul actual de transmitere a informațiilor (în cadrul căruia nu este necesar să reflecte și să verifice veridicitatea acestora, ci să retransmită rapid noutățile și să obțină accesări).

Descrierile principalelor mass-media din Rusia și ale proprietarilor acestora, prezentate în raport, sunt de asemenea o valoare colosală pentru orice analist, deoarece, dintr-un anumit motiv, se dovedește că posturile de stat, publicațiile și site-urile de internet sunt conduse de persoane care împărtășesc o ideologie pro-guvernamentală. Ca să vezi!

În plus, am fost surprins să aflu că în elementele de limba engleză ale „ecosistemului propagandei rusești” apar autori străini care împărtășesc opiniile Rusiei cu privire la defectele strategiei de politică externă occidentală. Este pur și simplu uimitor!

Și, în sfârșit, principala valoare pentru cercetători este dată de ideea centrală a întregului raport: orice viziune a Moscovei privind problemele lumii, orice publicare a acestui punct de vedere nu este o manifestare a libertății de exprimare, ci un exemplu răuvoitor de propagandă rusă și minciuni care încețoșează mințile occidentalilor evlavioși.

Desigur, se poate spune că acest gând devalorizează numai valoarea științifică a raportului - cu toate acestea, raportul pur și simplu nu are vreo valoare.

De fapt, aceste 75 de pagini reprezintă un flux de conștiință și o listă de platitudini, al căror scop nu este să dea totul în vileag, ci să sprijine material cererea secretarului de stat, Mike Pompeo, de a dubla finanțarea Centrului pentru implicare globală. Chiar pentru lupta împotriva dezinformării din partea Rusiei și a altor țări.

Fericirea e în bani

Nu este deloc surprinzător că reacția politicienilor și experților ruși la acest raport ar putea fi catalogată ca ceva de mijloc între luare în derâdere și dispreț. Argumentele prezentate în el nu au fost luate în serios, au fost numite o altă „aberație rusofobă”. Însă, în același timp, au recunoscut că autorii raportului aveau motive destul de rezonabile pentru publicarea acestuia.

”O nouă doză de delir anti-rusesc, sub forma unui raport al rusofobilor de la Departamentul de Stat, demonstrează în mod clar frica panicardă a politicienilor americani față de un punct de vedere alternativ asupra a ceea ce se întâmplă în țară și în lume”, consideră deputatul rus Serghei Jelezniak. RT și Sputnik au mai puțini bani decât cele mai mari mijloace de comunicare occidentale - însă acestea au un punct de vedere de alternativă.

Unii ar putea crede că în Occident există libertate de exprimare, dar nu este așa. În privința unui șir întreg de aspecte (în special de natură ideologică), mass-media americană seamănă cu ziarele sovietice - acestea difuzează un punct de vedere unic, politic corect.

Iar acest punct de vedere - despre pogromurile organizate de protestatarii de culoare și de stângiști în SUA, despre corectitudinea distrugerii moștenirii istorice americane, despre disprețul prezumției de nevinovăție (amintiți-vă despre persecuția unui număr însemnat de oameni celebri din cauza acuzațiilor de hărțuire), precum și despre demonizarea Rusiei - începe să-i obosească pe cititorii occidentali. Ei caută un punct de vedere alternativ - și îl găsesc în mass-media rusească de limba engleză.

Și aceasta este deja o problemă serioasă pentru SUA, deoarece controlul asupra sferei informaționale mondiale stă la baza dominanței americane. De aceea, după cum menționează Ministerul rus de Externe, „Washingtonul critică orice surse de informații care difuzează puncte de vedere alternative, încearcă să înăbușe orice voce care contravine abordărilor și atitudinilor americane”. Iar când critica nu ajută, introduce sancțiuni și (ca în cazul TikTok-ului chinez) încearcă să le intercepteze prin intermediul tehnologiilor raider.

Astfel de persecuții slăbesc de fapt potențialul geopolitic al Statelor Unite. De exemplu, în ceea ce privește folosirea Rusiei în politica de îngrădire a Chinei, precum și în rezolvarea altor probleme globale. Tot mai mulți experți americani cer Washington-ului să adopte o abordare mai pragmatică a dialogului său cu Moscova. Un exemplu în acest sens este scrisoarea deschisă a 103 experți americani proeminenți, inclusiv foști diplomați și politicieni, publicată în Politiko.

”Cu toate acestea, astfel de documente ale opozanților de peste ocean, precum raportul Centrului de Dezvoltare Globală, pot atinge doar un singur obiectiv - să deterioreze definitiv dialogul ruso-american în privința problemelor de ordin global și să excludă posibilitatea de a depăși în următorii ani criza de neîncredere între țările noastre”, spune Jelezniak.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu cea a redacției.

Fii la curent cu toateștiriledin Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru dinTelegram >>>
PriveșteVideoși ascultăRadioSputnik Moldova

0

Загрузка...