Muncitori şi şomeri

Muncă la negru și insecuritate. Amenzi de 400.000 de euro pentru angajatori

38
(reînnoit 19:14 25.08.2016)
Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 16 - 19 august 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.315.300 de lei, fiind sancționați 225 de angajatori pentru muncă la negru și 578 pentru nereguli privind securitatea și sănătatea în muncă.

BUCUREȘTI, 25 august – Sputnik.  Potrivit informațiilor puse la dispoziție de Ministerul Muncii, în domeniul relaţiilor de muncă la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.011.300 de lei din care 711.800 de lei pentru muncă la negru și 304.000 de lei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 4 propuneri de cercetare penală, fiind depistate 124 de persoane care lucrau la negru, se arată întrun comunicat remis presei de către Ministerul Muncii.

Inspectorul general de stat, Dantes Nicolae Bratu și-a exprimat îngrijorarea privind faptul că în patru zile de controale, inspectoratele teritoriale de muncă au înregistrat 65 de evenimente care pot fi încadrate ca accidente de muncă.

”Dintre acestea 28 au fost în București, situație care pune Capitala pe un prim loc al preocupării față de siguranța lucrătorilor din toate domeniile și ne obligă la o permanentă evaluare a riscurilor la care sunt expuși aceștia”, a declarat Dantes Nicolae Bratu.

De asemenea, potrivit oficialului Ministerului Muncii, a fost dispusă formarea unei comisii cu inspectori de muncă de la Inspecția Muncii și Inspectoratul teritorial de muncă Constanța care cercetează împrejurările și cauzele în care s-a petrecut incendiul de la Petromidia.

”Datorită gravității evenimentului am dispus, din data de 29 august, controale în toate rafinăriile din România pentru a fi siguri că lucrătorii nu vor mai fi expuși unor astfel de pericole”, a mai declarat inspectorul.

38
Tagurile:
Încălcări, Abateri, Legislaţie, Condiţii, Muncitori, Inspecţia Muncii, România
Tematic
Scenariu ca în filme: trei deţinuţi au evadat în timpul orelor de muncă la mină

Загрузка...