Laborator, produse alimentare

COLAPS: Cehia îşi îndeamnă populaţia facă rezerve de hrană şi apă

5708
Mass-media din Cehia anunţă că guvernul a pregătit un raport prin care avertizează că rezervele alimentare din țară sunt insuficiente pentru a satisface cerea în cazul unei crize alimentare la nivel global.

BUCUREŞTI, 25 august – Sputnik. Guvernul ceh face apel la cetățeni să-şi îmbunătăţească "auto-suficiența" și "siguranța alimentară" prin stocarea mai multor alimente, informează presa cehă.

Potrivit Israeli News Live, modul în care guvernul ceh le spune cetățenilor săi să "fie pregătiţi pentru cel mai rău scenariu" se referă probabil la o criză a hranei şi a apei, sau la un atac terorist de proporţii, sau la un dezastru nuclear.

Astfel, președintele ceh Miloš  Zeman face presiuni pentru schimbarea legii prin care cetățenii pot să deţină arme. Cehii ar urma să deţină arme mult mai uşor decât până acum. Guvernul ceh a pregătit astfel un studiu de impact asupra unei eventuale crize alimentare. Raportul indică faptul că rezervele alimentare actuale sunt insuficiente pentru satisfacerea cererii în cazul unei crize alimentare la nivel global.

După ce a fost anterior împotriva deţinerii de arme, Zeman spune acum că "cetățenii ar trebui să se înarmeze" pentru a face față amenințării terorismului.

Vânzările de arme în Franța și Germania au crescut foarte mult în ultimul timp. Luna trecută, șeful poliției franceze a avertizat că țara este în pragul unui "război civil" care ar putea fi declanșat de mai multe atacuri teroriste.

Anul trecut, șeful armatei elvețiene, André Blattmann, a avertizat că riscul de tulburări sociale în Europa a fost intensificat și că cetățenii ar trebui să se înarmeze.

Profesorul danez Helmuth Nyborg a afirmat, de asemenea, în aprilie că "războiul civil" ar putea fi rezultatul cel mai probabil al politicilor actuale de imigrare din cadrul UE.

5708
Tagurile:
Arme, Alimente, Hrană, Rezerve, Autorităţi, Alertă, Cehia
Tematic
Preşedintele Cehiei: am scăpat de sub presiunea UE şi SUA, suntem independenţi

Загрузка...