Adrian Năstase

Năstase despre mutarea focoaselor: Autoritățile spună ferm nu acceptă

156
Fostul premier Adrian Năstase este de părere că știrea privind mutarea focoaselor nucleare în România este parte a unei operațiuni clasice de testare a reacției față de o astfel de manevră.

BUCUREȘTI, 19 august — Sputnik. Adrian Nastase a declarat în legătură cu informația privind mutarea unor focoase nucleare în România, că autoritățile române ar trebui să fie ferme și să afirme că nu vor accepta o astfel de relocare.

"E o operațiune clasică de testare a unor eventuale reacții ale unora dintre actorii implicați. Nu cred că e aruncată gratuit pe piață această informație. Se va încerca o presiune pentru o astfel de relocare. Autoritățile românești trebuie să spună că nu se va accepta, în România, o relocare a unor arme nucleare tactice de la Incirlik", a spus Năstase la Antena 3.

Fostul premier este de părere că prin această manevră media se încearcă o acceptare din partea României pentru a permite aducerea focoaselor pe teritoriul țării, iar pe de altă parte are loc un dialog indirect între SUA și Turcia și între SUA și Rusia.

"Turcia încearcă să obțină câștiguri, fie prin extrădarea lui Gulen din SUA, fie ceva cu Rusia. E un joc de poker, iar noi suntem luați ca spectatori. Rămâne de văzut dacă devenim și jucători.", a declarat Adrian Năstase.

156
Tagurile:
Arme nucleare, deveselu, Adrian Năstase, România
Tematic
Jurnalist EurActiv: informația despre transferul armelor nucleare este veridică

Загрузка...