Apartamente vechi

Raport oficial despre locuințele românilor: slab iluminate și cu igrasie

29
(reînnoit 16:37 16.08.2016)
Potrivit studiilor de fundamentare a Strategiei Naționale a Locuirii, realizată de guvern, România are cele mai scăzute condiții de locuire din Europa.

BUCUREȘTI, 16 aug — Sputnik. Potrivit raportului guvernului despre starea locuințelor, românii trăiesc în apartamente mici, slab iluminate și cu igrasie, România având cele mai scăzut nivel privind condițiile de locuire din Europa.

„Din punct de vedere al nivelului sărăciei, România este pe locul 2 în Uniunea Europeană, însă condiţiile de locuire sunt cele mai scăzute din Europa. România este una dintre ţările cu cea mai mare viteză de scădere a populației din lume, cu o scădere a populației preconizată la peste 15% până în 2050", arată documentul elaborat de guvern.

Datele statistice relevă un fapt îngrijorător despre spațiul locativ din țara noastră, 35% dintre cele 8,8 milioane de locuinţe ale țării au nevoie de reparații urgente, adică peste 10.000 de blocuri construite înainte de 1980.

Documentele care stau la baza Strategiei Naționale a Locuirii ar trebui să găsească soluții nu doar pentru îmbunătățirea condițiilor de locuire ci și pentru creșterea condițiilor de trai din satele, comune și orașele țării.

29
Tagurile:
Raport, Români, Locuințe, România
Tematic
BREAKING: anunțul Ministerului Finanțelor referitor la programul Prima Casă

Загрузка...