Emilian Isaila

Îngrijorător! Se „coace" un partid anarhic

655
(reînnoit 22:12 23.01.2018)
Un jurnalist anti-ortodox şi anti-Putin vede în mişcarea #rezist „modernizarea societăţii româneşti". Încotro ne îndreptăm?

BUCUREŞTI, 23 ian — Sputnik, Georgiana Arsene. Emilian Isăilă, jurnalist care s-a făcut remarcat şi prin ostilitatea faţă de preşedintele rus Vladimir Putin, pe care nu a pierdut nici o ocazie să îl atace, a se vedea articolul „Soldatul Putin, filosoful Dughin şi noua ideologie a Imperiului Rus", lansează un scenariu cel puţin interesant.

Nu şi de dorit, ci doar interesant, mai ales prin prisma dezvăluirilor privind legătura dintre site-ul Ziare.com şi anumite persoane din Intelligence-ul românesc.

Privite din această perspectivă, afirmaţiile lui Isăilă ar trebui să îngrijoreze.

Isăilă vorbeşte, într-un nou articol din Ziare.com, despre o nouă mişcare formată în stradă care reprezintă, zice el, noua forţă politică a României. Mai mult, susţine că nici un partid nu va mai putea să o ignore, „iar în viitorul apropiat, politicienii se vor bate să se asocieze cu ea".

Cu alte cuvinte, ne putem aştepta ca, în viitor, strada să devină un partid locomotivă, care va trage după sine alte formaţiuni. Probabil, prima dintre acestea va fi chiar Partidul Naţional Liberal, aflat de ceva timp într-o veritabilă criză de imagine şi comunicare. Şi, oricât ar părea de ciudat, acesta ar fi unicul mod prin care vechea formaţiune a Brătienilor s-ar putea salva de la dispariţie. Oricum, PNL de azi n-are nimic comun cu acei oameni emblematici.

Isăilă crede că #rezist „s-a transformat într-un motor al modernizării societăţii româneşti". Să înţelegem că episodul cu bătrânul lovit cu un box de un rezistent este un exemplu de modernizare? Sau Mălin Bot, cel care a smuls un stâlp de care s-a ţinut când protesta, ar putea fi un simbol?

Cei care au protestat au demonstrat clar că nu ştiu ce anume cer. Citeam undeva că protestul reprezintă pentru mulţi o cale prin care se eliberează de frustrări, de neîmpliniri. Pornind de la această ipoteză, cum poate Emilian Isăilă să îmi garanteze mie că aceşti oameni vor aduce schimbarea în bine?

După proteste, la un șpriț
Facebook Sandu Matei
După proteste, la un șpriț

„O nouă generaţie a intrat în scenă, una care n-a fost luată în seamă până acum, dar care se pregăteşte să salveze o ţară ce părea eşuată în urmă cu un an", a precizat jurnalistul.

655
Tagurile:
opinie sceptică, transformare, viitor, REZIST, partid, Emilian Isăilă, România
Tematic
Dovadă de incitare la violențe grave și extremism - marca #REZIST (video)
Concluzia #REZIST, între "Am facut istorie" și "Măcar un șpriț să bem"
Circ și scandal #REZIST la PSD - maimuțăreli, rețineri și amenzi (VIDEO)
#REZIST schimbă tonul: "Mă doare la bască de Iohannis"
Marius Militaru, Jandarmeria Română

Reacţia Jandarmeriei la "ironii" după postarea de ieri: "Patul lui Procust"

782
Reacţia sa vine după ce, ieri, peste o mie de internauţi au comentat la un clip al instituţiei în care se vorbea despre aniversarea lui Mihai Eminescu.

BUCUREŞTI, 16 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. „După ce am văzut şi citit întreaga sarabandă de ironii la adresa unei postări făcute pe pagina de socializare a instituţiei în care lucrez (şi acum vă rog să-mi scuzaţi postarea subiectivă), m-am gândit astăzi la Patul lui Procust”, a scris purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, pe pagina sa de Facebook.

Mesajul vine la câteva ore după ce internauţii au luat cu asalt pagina de socializare a Jandarmeriei Române pentru a lăsa comentarii – în versuri, parodiindu-le pe cele ale lui Eminescu şi despre care Sputnik a scris aici

„Știu deja sau intuiesc, o să spuneți că sunt jandarm, eventual analfabet și că n-are rost să fac pe deșteptul, din moment ce pumnii mei minte n-are! Este acel pat îngust în care, dacă ai neșansa să nimerești, și mai grav, să nu încapi în el, se taie din tine fără milă, ca să respecți tiparul”, a explicat Militaru motivul pentru care a făcut trimitere la cartea lui Camil Petrescu, „Patul lui Procust”. 

Mai mult, acesta a precizat că vorbeşte despre un tipar a cărui concizie impune, din păcate, şi o mare doză de radicalism care, de cele mai multe ori, exclude nuanţele.

Oficialul de la Jandarmeria Română a avut şi un mesaj pentru cei care au lăsat ieri mesaje pe pagina de Facebook a instituţiei, au ironizat, au creat, au făcut catrene, unele foarte reușite. Marius Militaru i-a lăudat pe cei care au scris mesaje, afirmând că asta i-a confirmat, încă o dată, că „românii sunt oameni spirituali, inteligenţi şi creativi”

Mesajul său de final, inspirat din Eminescu, ar trebui să ne oprească puţin din eterna goană cotidiană şi să ne facă să reflectăm la felul în care ne raportăm la ceilalţi şi la ceea ce este cu adevărat important în viaţă.

„De aproape două mii de ani ni se predică să iubim, iar noi ne sfâşiem”, a încheiat Militaru.

782
Tagurile:
Jandarmeria

Загрузка...
Participare la Ceremonia de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene

Legea privind intonarea Imnului de stat și demnitatea națională nu se cenzurează!

618
Un fapt de extraordinară gravitate s-a întâmplat la ceremonia preluării de către România a Președinției Consiliului UE de la Ateneul Român.

Imnul de stat al României a fost cenzurat deliberat de către organizatori. Simbol românesc, imnul României, a fost intonat ciuntit de către Corul Madrigal. Conform Legii nr.75 din 16 iulie 1994, intonarea în variantă scurtă a imnului național prevede intonarea strofelor 1, 2,4 și 11. Strofa a 11-a are următoarele versuri:

„Preoți, cu crucea-n frunte! căci oastea e creștină,
Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt.
Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost’pământ!”.

Cenzurarea Imnului de stat al României se pedepsește conform legii. În acest sens, poliția și jandarmeria română sunt obligate prin lege să amendeze organizatorii ceremoniei de la Ateneul Român. Sigur că cenzurarea unei strofe din Imnul Național al României nu a fost o gafă intenționată a corului Madrigal. La acest nivel, în care s-a organizat ceremonialul cu participarea directă a Guvernului României și Președinției, lucrurile au fost premeditate de la vârful ierarhiei noastre de stat. În ultima strofă a Imnului Național din poezia ”Deșteaptă-te, române!” pentru care s-a murit la 1848/1849 este menționat rolul clerului ortodox în lupta pentru dreptate, egalitate, libertate și suveranitate naționale.

Este mai mult decât evident că pe eurofuncționarii corupți și atei de la Bruxelles i-ar fi deranjat amintirea fundamentelor creștine ale Europei și lupta bisericii ortodoxe pentru libertate națională. De altfel, Donald Tusk este un ateu declarat, iar celebrul președinte al Comisiei Europene este un admirator declarat al lui Karl Marx, care ura religia creștină și a fost vinovat moral de uciderea a circa o sută de milioane de oameni de către regimurile bolșevice, care i-au aplicat ideile ”luptei și urii de clasă”. De altfel, Juncker a dezvelit ”colosul din Trier”, o statuie uriașă a lui Karl Marx în orașul german în care s-a născut filosoful comunist. În celebrul său discurs Junker a atacat religia și a adus elogii filosofului comunist ale cărui idei a semănat moarte în Europa și-n lume. Astfel, că nu mă miră cenzurarea Imnului Național prin încălcarea legii la ceremonia de la Ateneul Român.

Nu mă mai miră că România devine o subcolonie

E de apreciat că Asociația Neamunit a transmis o scrisoare deschisă prin care cere sancționarea vinovaților de încălcarea legii. În lipsa unei explicații oficiale din partea organizatorilor, asociația Neamunit a adresat un protest Ministerului Afacerilor Interne și Prefectului Municipiului București, în care solicită luarea măsurilor legale care se impun pentru a sancționa organizatorii oficiali ai ceremoniei de la Ateneul Român, după cum prevede art.24 alin.1 pct. (i) din HG 1157/2001, care precizează că „intonarea imnului național cu alt text și cu altă partitură decât cele stabilite de lege (…) constituie contravenție și se sancționează cu amendă”.

„Indiferent de motivele avute în vedere de către organizatorii evenimentului, considerăm că cenzurarea voită a imnului de stat al României este total inacceptabilă dar și în mod clar ilegală. Acest fapt reprezintă evident atât o încălcare a demnității poporului român, cât și o încălcare a articolului 9 din cadrul legii nr.75/1994”, se spune în comunicatul asociației Neamunit.

Totuși, să nu fim naivi să considerăm că doar câțiva șefi de protocol de la guvern și președinție sunt vinovați. În astfel de manifestări de stat, la cel mai înalt nivel, se implică agenții SRI și SPP, care, poate din ignoranță sau pentru a face pe plac invitațiilor anticreștini sau atei de la Bruxelles, au permis încălcarea legii? Nu știu de ce nu mă miră ”întâmplarea”, atunci când o parte din conducerea Academiei SRI duce o politică educațională în maniera fostei Școli de partid ”Ștefan Gheorghiu”, lucru evidențiat de rectorul acestei instituții, care într-un interviu relativ recent ataca patriotismul și creștinismul în maniera ideologiei lui ”Ana Pauker, Luka și cu Dej, care bagă spaima în burghezi”? Cu astfel de ”profesori”, care nu respectă sloganul ”Patria a priori” nu mă mai miră că România devine o subcolonie în care democrația, libertatea și fundamentele naționale sunt călcate în picioare, iar multinaționalele și ambasadele străine țin loc de guvernare?

De aceea identificarea autorilor încălcării flagrante a legii Imnului de stat de la Ateneul Român trebuie făcută imediat și vinovații amendați sever conform legii, pentru ca astfel de slugărnicii penibile împotriva demnității românești de către oficiali să nu se mai repete absolut niciodată.

Ionuț Țene este istoric, publicist și scriitor român.

Sursa: NapocaNews.ro

Notă: Intertitlurile și alineatele aparțin redacției Sputnik.

618
Tagurile:
UE, România, Colonie, imnul național

Загрузка...
Marcel Ciolacu și Ludovic Orban

Știrea nopții: sondaj Sociopol, răstoarnă TOATE calculele!

316
Institutul condus de cunoscutul sociolog Mirel Palada a dat publicității un sondaj de ultimă oră care dă peste cap toate calculele de până acum – ale tuturor partidelor!

BUCUREȘTI, 1 dec – Sputnik. Cunoscutul sociolog Mirel Palada a dat publivității un sondaj de ultimă oră realizat de Sociopol.

”Acesta este cel mai recent sondaj Sociopol pe teme electorale. Proaspăt. Terminat duminică seară”, scrie în prezentarea diatelor Palada, precizând că sondajul ”prefigurează ce se va întâmpla duminica viitoare, la vot”.

Metodic, Palada începe cu ”principalele concluzii”:  

Prima CONCLUZIE – ”o participare scăzută la vot”.

”Deocamdată sînt semne că va fi 30%”, explică Palada, care consideră că ar putea ajunge la  maxim 35%. ”Dar nu mai mult - un nivel semnificativ mai scăzut decât avem parte în general la alegerile parlamentare, în jur de 40%-45% - și clar mai scăzut decât la recentele alegeri locale, când a fost 46%”.

Palada precizează că participarea nu ia în calcul diaspora, de unde consideră că ”vor mai veni probabil două, maxim trei puncte procentuale”.

A doua CONCLUZIE ”este despre partidele mari”, arată Palada, care dă cifrele ce răstoarnă calculele PNL și PSD.

”Cele două partide mari, PNL și PSD, sunt practic la egalitate, ca în cursele de cai, ca în vestita cursă din Ben Hur”, scrie sociologul. ”Ambele partide în jur de 30%, un pic sub. Care se mobilizează mai bine duminica viitoare, acela va câștiga alegerile la mustață”.

Votul în plus – ”votul de aur”, cum spune Palada -  nu ar conta, ”căci Iohannis clar nu are de gând nici să respecte Constituția, nici să dea guvernarea PSD-ului”, dar, consideră sociologul, ”va însemna mult în economia construirii Guvernului de după - cât și în marea vociferare după, când toată lumea va clama victoria. Din nou”.

Cifrele actuale, conform Sociopol sunt: ”PNL 29. PSD 28”. Deci, nici PNL, nici PSD nu trec de pragul de 30%, al legitimității unui partid dominant pe scena politică – și care să merite încredințarea directă a guvernării! Așadar, calculele amândurora par a fi date peste cap!  

A treia CONCLUZIE a lui Palada o reprezintă ”erodarea USR”. Adică, în urmă cu câteva săptămâni, ”USR PLUS dădea semne din ce în ce mai clare că trece de 20% și că se așază la masă cu celelalte două partide mari, emițând pretenții de partid mare”.

”Nu mai e cazul. Ultima perioadă ne arată un USR în defensivă, în scădere clar sub 15%”, scrie Palada, arătând că ”toate tunurile propagandei iohanniste s-au pus dintr-o dată cu gurile pe imaculații de la USR, arătând că de fapt nu sunt atât de imaculați, ci la fel de bicisnici și de terfeliți ca și ceilalți”.

Palada aduce în discuție și ipoteza (zvonul) că Dan Barna ”este deja căutat de poteră, să-l mânjească un pic cu proiectele europene, și că acesta ar fi de fapt motivul pentru care a făcut dintr-o dată Covid”.

”Deci USR PLUS 13% - pa, vise de mărire, de primadonă guvernamentală. Un pic de lungul nasului, via dosare penale și campanie de mînjire. Ghinion”, comentează Palada.

În fine, ajungem la ceea ce Palada numește ”surpriza cea mai mare a acestor alegeri parlamentare” – și anume obscura grupare AUR.

”Un partid practic necunoscut pînă relativ recent, care iată deja ia cu asalt porțile Parlamentului, precum pe vremuri PP-DD în 2012”, scrie Palada, subliniind că gruparea ”e în creștere clară, non-liniară. Explozie în campania electorală - cu siguranță va intra în Parlament”.

Și, atrage atenția Palada, în condițiile în care ”lumea încă nu crede asta”.

Conform Sociopol, ”AUR deocamdată 7. Mare surpriză”.

”Celelalte două partide medii spre mici, Pro România și PMP, horcăie la marginea lui 5. Dar fiecare horcăie de părți diferite ale suferinței”, continuă Palada, apreciind că ”Pro România va intra, în buză”, deși e într-o scădere clară față de acum câteva luni, față de ce scor avea înainte de alegerile locale.

O altă veste interesantă, dar previzibilă: ”PMP, în schimb, pa. E de partea proastă a ștremeleagului, a istoriei, a barierei de 5%”.

”Din sondaje reiese din ce în ce mai clar că nu va face 5%, că horcăie în jur de 3%”, scrie Palada, car comentează și că ”gurile rele spun că în PNL s-a luat clar decizia ca PMP să nu fie ajutat cu nici un strop de vot. Să zacă. Să moară. Să dispară. Bun. Foarte bun așa. Ghinion”.

Deci , scrie sociologul – ”Pro România 6. PMP 3. Să fie primit”.

În privința UDMR, Palada consideră că ”oricum intră, că ei au lege separată, ei au privilegii medievale”.

Și, atenție la afirmația următoare: ”Ei (UDMR) nu sunt partid politic, ei sunt lest istoric, trebuie băgați în Parlament cu orice preț, așa a fost înțelegerea din 1990 încoace, de pe vremea când americanii voiau să rupă Transilvania și România a rezistat. Hrebe să trăiască. Prietenii știu de ce”. Nu comentăm acum această afirmație.

Deci, UDRM va avea 6%, conform sondajului lui Palada.

Despre celelalte partide, ”la pitici”, scrie Palada, începând cu speranța multor patrioți – PER.

”PER, oricât s-a strofocat, mai mult de 2 nu reușește să stoarcă de la realitate. Nu va intra”, scrie Palada, dând același verdict negativ pentru ”celelalte mici, PPU-SL, PRM, care or mai fi”.

Deci PER 2, PPU-SL 2, PRM 1, alții 3 (inclusiv independenți și minorități, la Camera Deputaților).

De precizat că toate aceste comentarii ironice nu fac parte din studiul Sociopol – ci din postare de pe pagina de Facebook a lui Mirel Palada.

Recapitulând:

  • PNL – 29%
  • PSD – 28%
  • USR – 13%
  • AUR – 7%
  • Pro România 6%
  • UDMR 6%

_________

  • PMP – 3%
  • PER, PPUSL – 2%
  • PRM – 1%
316
Tagurile:
PNL, PSD, partide, Alegeri parlamentare, România, Sondaj
Тема:
Alegeri parlamentare în România 2020

Загрузка...