IPS Teodosie, arhiepiscop al Tomisului

Mesaj profetic al ÎPS Teodosie: ”Cine poate calcula cifrele lui Dumnezeu?”

724
Un mesaj de care ar trebui să țină seama autoritățile, dar și cei care comentează aiurea despre pandemie și amenințări catastrofice.

BUCUREȘTI, 10 mar – Sputnik. Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a rostit la începutul săptămânii o cuvântare excepțională, chiar profetică. Arhiepiscopul încercare – chiar și numai ca idee! – a închiderii bisericilor, ca expresie a supremației unor autorități laice, cu tendințe progresist-atee.

”Iată, și noi suntem amenințați în aceste zile, că cine știe, poate trebuie să se închidă și bisericile - nu se vor închide la noi, să luptăm împreună și să ne mărturisim credința, biserica nu este a celor care sunt autorități vremelnice, biserica îi aparține lui Dumnezeu și ne aparține și nouă, celor ce ne rugăm”, a spus ÎPS Teodosie.

Față de intențiile celor ”nu pot și nu vor să se roage”, Teodosie răspunde – ”Pot să spună orice - dar noi ne vom ține rânduiala!”.

Mai mult, înaltul ierarh vorbește și de amenințarea dezastrului pandemic, promovată de cei care doresc închiderea bisericilor.  ”Mulți oameni, de-a lungul istoriei, au presupus sfârșitul lumii, când vin niște calamități, cum spun și contemporanii, acesta este sfârșitul, a venit și pandemia, acesta este sfârșitul”.

ÎPS Teodosie răspunde: ”Nici vorbă de așa ceva, nu este sfârșitul, acestea sunt niște momente, în anul 100 a fost prezis sfârșitul, la anul 500, de asemenea, la anul 1000 au așteptat sfârșitul, în anul 1843, niște sectanți adventiști au spus, noi am condamnat, știm când vine sfârșitul, ce-au calculat, nu știu, că n-a venit”.

”Cine poate calcula cifrele lui Dumnezeu?”, întreabă profetic Teodosie.

ÎPS Teodosie arhiepiscopul Tomisului este cel care, în toată această perioadă a încercărilor, a ținut Crucea sus, ca un adevărat apărător al credinței și conștiinței creștine, supuse unor atacuri în serie de curentele progresiste atee. 

724
Tagurile:
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie
Tematic
Iohannis, făcut praf după întâlnirea cu Patriarhul – de omul IPS Teodosie!
ÎPS Teodosie, ferm: ce spune referitor la închiderea bisericilor
Reacție dură la linșajul mediatic contra ÎPS Teodosie
Vladimir Putin

Putin: Rusia se angajează protejeze valorile tradiționale

345
(reînnoit 12:29 21.04.2021)
Rusia va apăra și proteja întotdeauna valorile tradiționale uitate în mai multe țări, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

Șeful statului rus transmite miercuri un mesaj Adunării Federale.

"Valorile spirituale și morale, care sunt deja uitate în mai multe țări, ne-au făcut, dimpotrivă, mai puternici. Și vom apăra și proteja întotdeauna aceste valori", a spus Putin în cadrul mesajului său către Adunarea Federală.

345
Tagurile:
Valori tradiționale, Vladimir Putin

Загрузка...
Sfântul Sinod al BOR, 24 mai 2018

Patriarhia, precizări despre Slujba de Înviere 2021

182
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a explicat că, la acest moment, există o Hotărâre de Guvern prin care au fost stabilite măsurile și regulile pentru organizarea slujbelor religioase. Ce va fi de Paște.

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Creștinii ortodocși mai au de așteptat puțin timp până când se vor putea bucura de Învierea Domnului. Însă, din pricina pandemiei de coronavirus, slujba de Paște va fi diferită și în acest an.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a explicat că există deja o Hotărâre de Guvern, prin care au fost stabilite măsurile și regulile pentru organizarea slujbelor religioase, iar la acest moment, din punctul său de vedere, nu există un motiv ca acestea să fie modificate.

În documentul respectiv, spune Bănescu, se precizează foarte limpede că slujbele se vor desfășura conform regulilor liturgice, atât în interiorul, cât și în exteriorul bisericii.

De asemenea, acolo unde există posibilitatea, unde există altare de vară, unde spațiul o permite, toate aceste slujbe din perioada Săptămânii Patimilor se vor desfășura preponderent afară.

”În ceea ce privește slujba de Înviere, acolo unde numărul de credincioși ar putea fi foarte mare și locul, spațiul, dotarea bisericii respective va permite, acolo slujba va putea fi continuată afară. Nu se pune problema obligativității desfășurării slujbei exclusiv afară”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Vasile Bănescu a adăugat că toți trebuie să știe că se păstrează o tradiție, la slujba de Înviere. Și anume că la această slujbă participă majoritatea credincioșilor, iar ea se desfășoară afară.

Apoi, clericii se retrag în biserică pentru a continua slujba, până la ora 04.00, și vor fi însoțiți doar de un număr de credincioși. Credincioșii care îi însoțesc pot sta în biserică păstrând distanța de 2 metri și purtând masca de protecție.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române a dat asigurări că nu se pune problema unei aglomerări, întrucât în biserică se va putea intra într-un număr limitat.

Mâine, 21 aprilie 2021, premierul Florin Cîțu se va întâlni cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Ministerului de Interne și cu cei ai Bisericii Ortodoxe, pentru a lua o decizie cu privire la regulile legate de slujba de Înviere.

182
Tagurile:
Patriarhia Română
Tematic
Știrea nopții: Voiculescu, mesaj despre decizia CARANTINĂRII de Paști, după noile criterii
Știrea nopții: Chiar de Paști, un mare episcop e depistat cu Coronavirus!
”O astfel de prostie” de Paști: ”Organelor de cercetare le-ar trebui bun simț și judecată”

Загрузка...
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

0
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

0
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...