Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei

Cel mai frumos și mobilizator mesaj de Sfânta Parascheva

962
Este, în același timp este și cel mai mobilizator mesaj – și vine de la un mare apărător al creștinismului ortodox

BUCUREȘTI, 14 octombrie - Sputnik. Puțină lume știe că Aurelian Pavelescu, avocat renumit și președinte al partidului martirilor, PNȚCD, și-a dedicat o bună parte a carierei apărării Bisericii Ortodoxe Române.

De asemenea, probabil că puțini își amintesc că avocatul-deputat Aurelian Pavelescu a fost cel care s-a bătut ca un leu ca moștenirea Gojdu să revină României și Bisericii Ortodoxe.

Studiile de filozofie, literatură, eminescologie și religie l-au modelat ca intelectual creștin de mare valoare – și asta se vede și din superbul mesaj transmis se Sfânta Parascheva.

”Astăzi, 14 octombrie, la SĂRBĂTOAREA SFINTEI PARASCHEVA de la Iași, începe REVOLUȚIA POPORULUI LUI DUMNEZEU!”, anunță Aurelian Pavelescu.

Pelerinajul Sfintei Paraschiva ”se transformă pentru prima dată azi, 14 octombrie 2020, ziua marelui praznic, în revoltă politică”, scrie Pavelescu arătând că ”Nu s-a mai întâmplat niciodată așa”.

”Sfânta, din patroana săracilor și celor în mari nevoi, a credincioșilor mult smeriți în fața Maicii Domnului și a lui Dumnezeu, este chemată pentru prima dată să apere poporul și de opresiunea puterii ateiste, să ajute în credință poporul împotriva falșilor profeți ai noii ordini globale, profeții mincinoși împotriva lui Hristos!”, scrie zguduitor Pavelescu.

Și, atenție: Biserica Ortodoxă Română, ”deși s-a conformat formal ordinelor puterii seculare în vechea tradiție canonică, NU A CONSIMȚIT la abuz și s-a pronunțat ferm, prin vocea Patriarhului Daniel, împotriva actualului regim Iohannis - Orban/PNL”.

„După o primă poziție a Mitropoliei Moldovei, că racla NU va fi scoasă, decizia a fost schimbată și racla ESTE SCOASĂ și așezată pe baldachinul împodobit cu flori”, atrage atenția Pavelescu, întrebând – ”Este, oare, decizia Mitropolitului, sau DORINȚA SFINTEI?”

Celebrul om de Drept mărturisește: ”Am credința că marea comuniune din jurul raclei Sfintei Paraschiva de azi, pentru cei care sunt prezenți la Iași și pentru cei prezenți cu gândul și rugăciunea, este semnul recâștigării demnității poporului român”.

”Azi este doar începutul din aceeași Moldovă a suferințelor și credinței! Primele lumini au fost de Paști, azi este începutul”, scrie – profetic, aș spune! - Aurelian Pavelescu.

Desigur, ca un bun și experimentat cunoscător al ceea ce se întâmplă, Pavelescu previne că ”Nu vom vedea efecte politice curând, mecanismele de putere ateistă și dictatoriale nu vor fi oprite  anul acesta, nici în anii care vor veni, ele vor merge mai departe”.

”Vor fi prigoană și suferință, cei puțini de la capătul raclei vor rămâne tot puțini pentru multă vreme - este timpul trădării! Dar: ”Cu noi este Dumnezeu, înțelegeți neamuri și vă plecați, căci cu noi este Dumnezeu”!”, încheie Aurelian Pavelescu.

La rândul meu atașez un cântec ce mi se pare că are legătură cu încercările prin care trec acum românii – prin care trec cei ce doresc să rămână români în spirit, credință și tradiții, fără vrajba și îndoiala care încearcă, din nou, a fi sădite.

Este vocea nemuritoare, de o forță inegalabilă, a lui Ion Aldea Teodorovici, iar versurile sunt ale uriașului poeziei române, Grigore Vieru: ”Lăsați-ne în legea noastră!...”. Parcă mai actual spiritual acum, decât atunci…

962
Tagurile:
Aurelian Pavelescu, Mesaj, Sfânta Parascheva

Patriarhul Daniel: ”Dumnezeu nu se lasă batjocorit!”

536
Mesaj dur al Patriarhului Daniel către Guvern, căruia îi transmite că regimul comunist a căzut, după ce, în anul 1989, comuniștii au interzis pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou.

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Pandemia de coronavirus a impus reguli stricte în ceea ce privește pelerinajul la Sfântul Dimitrie cel Nou. Astăzi este ultima zi de pelerinaj la Patriarhie.

La pelerinaj au putut participa numai bucureștenii, ei fiind verificați. Mai exact, participarea este limitată strict la cei care pot face dovada cu buletinul că au rezidența în București.

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj subtil Guvernului și spune că regimul comunist a căzut, după ce, în anul 1989, au interzis pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou.

Patriarhul Teoctist, vrednic de pomenire, a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală, dar nu a dus-o prea departe.

”Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, la Palatul Patriarhiei, a fost înființat centru de radio al Patriarhiei, care transmite slujbele spre bucuria oamenilor din țară și din diaspora”, a spus Patriarhul Daniel.

Înalta față bisericească a subliniat că prin aceasta vedem că Dumnezeu nu se lasă batjocorit.

”Fraților, nu vă lăsați păcăliți, Dumnezeu nu se lasă batjocorit, iar dreptatea sa se arată atunci când el dorește îndreptarea oamenilor”, a spus Patriarhul Daniel.

536
Tagurile:
Patriarhul Daniel
Tematic
În ce condiții se va ține sărbătoarea Sfântului Dimitrie
Încă un pelerinaj interzis de autorități, cel de Sfântul Dumitru
Pelerinaje interzise: conflict între Biserică și autorități

Загрузка...
Sebastian Kurz

Austria intervine în conflictul dintre Erdogan și Macron

156
Austria intervine în conflictul dintre Erdogan și Macron pe subiectul reformei islamului și își exprimă solidaritatea cu Franța.

BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a condamnat jignirile aduse de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, liderului francez, Emmanuel Macron, declarând că acest lucru demonstrează o îndepărtate mai mare a Turciei de UE.

“Condamn jignirile președintelui Erdogan în adresa președintelui Emmanuel Macron. Acestea arată din nou că Turcia se îndepărtează și mai mult de UE și lumile noastre comune. Îmi exprim susținerea și solidaritatea deplină cu Franța”, a scris Kurz în Twitter.

Anterior, Macron a rostit un discurs despre combaterea separatismului în Franța, anunțând cu un proiect în acest sens, îndreptat spre consolidarea valorilor republicane, va fi prezentat pe 9 decembrie.

De asemenea, Macron și-a exprimat ideea despre necesitatea de a înființa, împreună cu Consiliul Musulmanilor din Franța, o organizație care va permite formularea unui “islam iluminat” în țară. Motivul acestei inițiative este asasinarea recentă a unui învățător, care a prezentat elevilor unei școli din suburbia Parisului niște caricaturi cu prorocul Mohamed.

În replică la această idee, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că omologul său francez, care a propus formularea unui “islam iluminat”, trebuie “să se trateze psihic”. După afrimarțiile lui Erdogan, Franța și-a rechemat ambasadorul de la Ankara pentru consultări. Ulterior, președintele turc din nou l-a criticat dur pe Macron, care, în opinia lui, trebuie „să fie examinat” de medici.

156
Tagurile:
Austria, Islam, Turcia, Franța, Recep Tayyip Erdogan, Emmanuel Macron
Tematic
Erdogan critică ideea lui Macron a “islamului iluminat”
Cearta lui Macron cu islamul naște reacții mondiale
Putin a purtat o discuție cu Macron despre terorism și Karabah

Загрузка...
Viorel Hușanu

Hușanu, despre telemedicină: ”Va fi haos, vor muri oameni”

0
Liderul SANITAS București reacționează, după ce vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că a fost avizat un proiect de Ordonanță de Urgență pentru Telemedicină. Este pregătit sistemul medical din România pentru acest pas?

BUCUREȘTI, 28 oct – Sputnik. Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că ieri, 27 octombrie 2020, a fost avizat un proiect de Ordonanță de urgență pe care l-a propus Ministerului Sănătății, care poate salva vieți atunci când pacientul nu poate ajunge imediat la doctor.


”Am avizat OUG pentru telemedicină”, a explicat Turcan.

În acest fel, medicul va putea să facă o primă consultație, să evalueze starea de sănătate, chiar să dea tratament și să trimită rețeta electronic, pe e-mail. Sau va stabili cât de repede trebuie să meargă omul la spital, informează Sputnik.

Este pregătit sistemul medical din România să facă față acestei provocări? Viorel Hușanu, liderul SANITAS București, a explicat, exclusiv pentru Agenția de Presă Sputnik, ce impact ar avea implementarea unei asemenea măsuri.

Acesta susține că deja sistemul de învățământ și-a arătat neputința de a folosi sistemul exclusiv online și că rezultatele acestui tip de învățământ le vom resimți în timp, nu imediat.

”În sănătate, unde nu știi cine este la celălalt capăt – medici sau pacient – nu știi cât înțelege din ceea ce i se spune, nu poate nimeni garanta că pacientul a înțeles corect sfaturile medicale și le mai și respectă. Cred că va fi haos. Ar merge un astfel de sistem poate pentru second opinion, adică să ai un prim consult, să stai față în față cu un medic iar mai apoi să urmărească evoluția și online/telefonic. Sau să se consulte cu un al doilea medic”, a precizat Hușanu.

Acesta a prezentat și situația în care ar suna un pacient cu probleme psihice, căruia i se pare că îl doare ficatul, dar habar nu are unde se află organul.

De asemenea, Hușanu se întreabă cum poate face cineva online diferența dintre ceva traumatic și gută? Cum va prescrie medicul rețeta și cum se va asigura că pacientul o va și lua, în totalitate.

Spre exemplu, poate că medicul îi va prescrie un antibiotic care ar merge pe afecțiunea descrisă de pacient, dar acesta ia un alt antibiotic pentru că e mai ieftin.

”Și dacă se va întâmpla așa și vor fi complicații medicale, cum e poate apăra medicul că el poate i-a prescris corect? Nu, nu cred că sistemul medical românesc e pregătit pentru telemuncă. Va fi haos, vor muri oameni. Mă ui8tam la cei din DSP-uri (Direcțiile de Sănătate Publice, nota Georgiana Arsene), care fac anchete epidemiologice – ceea ce nu presupune act medical propriu-zis – se contrazic în declarații”, a adăugat Hușanu.

Acesta a relatat chiar experiența personală cu DSP-urile, când, infectat cu COVID-19, împreună cu familia sa, unii reprezentanți ai instituției menționate le spuneau să stea în carantină/izolare 14 zile… iar alții, că aceste 14 zile se prelungesc cu diferența de zile de când a fost diagnosticat ultimul pozitiv din familie.

”Nu, clar nu suntem pregătiți pentru un astfel de sistem”, a concluzionat Viorel Hușanu.

0
Tagurile:
Viorel Hușanu
Tematic
Hușanu: ”Dacă nu interziceați mișcările de protest în această perioadă erați istorie”
Hușanu, SANITAS: ”Au văzut că asistenții din UE sunt și ”scumpi” și pretențioși”
Hușanu: ”Vă arde de experimente salariale cu personalul din sanatate?”
Hușanu: ”Nimeni nu a avut resursele și puterea de a ”tăia răul din rădăcină”
Hușanu, SANITAS, mărturii: ”Ambii plămâni au fost afectați”

Загрузка...