Aurelian Pavelescu

Pavelescu: Iohannis și Orban, contra Bisericii și credinței!

519
(reînnoit 12:09 10.10.2020)
Un fulminant denunț făcut de Aurelian Pavelescu în numele partidului martirilor, o condamnare a prigonirii creștinilor, ”un nou episod după boicotul Referendumului pentru familie și interzicerea Sărbătorii Paștilor”.

BUCUREȘTI, 10 oct – Sputnik. Avocatul Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD, îi denunță, într-un mesaj fulminant postat azi noapte, pe președinte și pe premier că sunt împotriva Bisericii Ortodoxe Române și se fac vinovați de prigonirea creștinilor.

Celebrul avocat condamnă decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență condus de Ludovic Orban, care a interzis pelerinajul la moaștele Sfintei Paraschiva și Sfântului Dimitrie cel Nou – ”cele mai importante pelerinaje ale ortodocșilor din țară, cu tradiție seculară”. Este ”pentru prima dată în istorie!”, atrage atenția Pavelescu.

”Decizia a fost luată fără consultarea BOR și cu încălcarea flagrantă a Constituției, care garantează libertatea religioasă și autonomia cultelor față de stat!”, acuză Pavelescu, care atrage atenția că ”Nu doar că BOR trebuia obligatoriu consultat pentru găsirea unor soluții pentru situația pandemiei, dar statul era obligat prin Constituție să vină în întâmpinarea propunerilor BOR, care și-a exprimat mereu disponibilitatea spre dialog”.

Iar celebrul avocat trage o concluzie gravă: ”O decizie atât de importantă, cu consecințe uriașe asupra poporului român, a identității sale religioase și culturale, NU PUTEA FI LUATĂ DECÂT LA ORDINUL EXPRES AL PREȘEDINTELUI ROMÂNIEI, KLAUS IOHANNIS!”.

Atenție - ”Este o decizie care afectează întregul climat social pentru o perioadă lungă de timp, statul ridicându-se împotriva poporului”, spune Aurelian Pavelescu.

”Klaus Iohannis, Președintele care și-a asumat ca misiune principală învrăjbirea poporului și controlul societății prin practici de poliție politică în scopul ruinării națiunii, n-a făcut decât să-și continue politica anti-românească prin această decizie”, acuză din nou avocatul.

Președintele PNȚCD consideră că PNL și Ludovic Orban se puteau opune, ”Constituția și legea acordându-le acest drept” dar n-au făcut-o pentru că ”la rândul lor, sunt adepții neomarxismului ateu și se află într-o relație simbiotică cu Iohannis și cercurile neomarxiste externe, pentru care BOR este ultima redută de cucerit!”.

”PNȚCD denunță războiul regimului Iohannis împotriva poporului și credinței sale, interzicerea pelerinajelor fiind încă un episod după boicotul Referendumului pentru familie și interzicerea Sărbătorii Paștilor de aceiași Iohannis, Orban și PNL”, se arată în fulminantul mesaj.

Mai mult, PNȚCD, în condițiile acuzatei încălcări flagrante a Constituției ”denunță PRIGONIREA CREȘTINILOR ÎN MODE SISTEMATIC DE CĂTRE ACEST REGIM!”.

”PNȚCD salută poziția Partriarhului Daniel, de opoziție împotriva lui Iohannis, Orban și PNL, primul semn oficial al BOR, de la cel mai înalt nivel, de denunțarea a PRIGONIRII CREȘTINILOR ORTODOCȘI, după îndelungi încercări de evitare a conflictului!”, scrie Aurelian Pavelescu, încheind cu un îndemn puternic: ”SĂ NE APĂRĂM ÎMPREUNĂ CREDINȚA ȘI LIBERTATEA!”.

519
Tagurile:
Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Aurelian Pavelescu
Tematic
Pavelescu: ”OCUPANTUL a decis să nu fie arestată Clotilde?!”
Aurelian Pavelescu și… Papa Francisc, acuzați de aceeași persoană – legătura cu Rusia!
Pavelescu: ”Românii au votat, din nou, împotriva României”
O manifestație la Paris în memoria lui  Samuel Paty

Parisul: Nu vom renunța la valorile noastre, în ciuda amenințărilor

36
(reînnoit 16:33 28.10.2020)
Franța nu va renunța la principiile și valorile sale, în ciuda tuturor intimidărilor, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului francez.

BUCUREȘTI, 28 oct – Sputnik. Franța nu va renunța niciodată la principiile și valorile sale, inclusiv la libertatea de opinie, în pofida tuturor intimidărilor, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal.

“În pofida tuturor intimidărilor, Franța nu va renunța la principiile și valorile sale, în special, la libertatea de opinie și libertatea presei”, a declarat Attal, în cadrul unui briefing, organizat după o ședință a cabinetului de miniștri.

Acesta a menționat că în ultima perioadă Franța se confruntă cu “creștere a amenințării teroriste, care este alimentată de îndemnuri la ură”.

“Țara noastră a devenit o țintă pentru destabilizări și intimidări. Însă acest lucru doar consolidează dorința noastră de a lupta neîncetat împotriva islamismului și a tuturor manifestărilor lui”, a adăugat reprezentantul guvernului.

După asasinarea învățătorului francez de istorie, Samuel Paty, în comuna Conflans-Sainte-Honorine și declarațiile liderului francez Emmanuel Macron că țara sa nu va renunța la publicarea caricaturilor despre prorocul Mohamed, într-un șir de state au apărut îndemnuri la boicotarea producției franceze.

Luni, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, și-a îndemnat cetățenii să renunțe la mărfurile produse în Franța, în contextul înrăutățirii relațiilor dintre cele două state. După ce Erdogan a adresa o serie de jigniri omologului său francez, Emmanuel Macron, care a propus formularea unui “islam iluminat”, Parisul și-a rechemat ambasadorul de la Ankara pentru consultări.

36
Tagurile:
Islam, Turcia, Franța
Tematic
Reacția Turciei la caricatura cu Erdogan din Charlie Hebdo
Erdogan - amenință cu o nouă operațiune în Siria
Erdogan se ia de „ticăloșii” de la Charlie Hebdo care l-au caricaturizat

Загрузка...

Patriarhul Daniel: ”Dumnezeu nu se lasă batjocorit!”

573
Mesaj dur al Patriarhului Daniel către Guvern, căruia îi transmite că regimul comunist a căzut, după ce, în anul 1989, comuniștii au interzis pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou.

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Pandemia de coronavirus a impus reguli stricte în ceea ce privește pelerinajul la Sfântul Dimitrie cel Nou. Astăzi este ultima zi de pelerinaj la Patriarhie.

La pelerinaj au putut participa numai bucureștenii, ei fiind verificați. Mai exact, participarea este limitată strict la cei care pot face dovada cu buletinul că au rezidența în București.

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj subtil Guvernului și spune că regimul comunist a căzut, după ce, în anul 1989, au interzis pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou.

Patriarhul Teoctist, vrednic de pomenire, a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală, dar nu a dus-o prea departe.

”Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, la Palatul Patriarhiei, a fost înființat centru de radio al Patriarhiei, care transmite slujbele spre bucuria oamenilor din țară și din diaspora”, a spus Patriarhul Daniel.

Înalta față bisericească a subliniat că prin aceasta vedem că Dumnezeu nu se lasă batjocorit.

”Fraților, nu vă lăsați păcăliți, Dumnezeu nu se lasă batjocorit, iar dreptatea sa se arată atunci când el dorește îndreptarea oamenilor”, a spus Patriarhul Daniel.

573
Tagurile:
Patriarhul Daniel
Tematic
În ce condiții se va ține sărbătoarea Sfântului Dimitrie
Încă un pelerinaj interzis de autorități, cel de Sfântul Dumitru
Pelerinaje interzise: conflict între Biserică și autorități

Загрузка...
Emmanuel Macron

Știrea serii: Lockdown în Occident! Consecințe grave!

0
(reînnoit 22:50 28.10.2020)
În această seară, președintele Emmanuel Macron a anunțat că Franța intra în ”Lockdown” – consecințele sunt extrem de grave pentru întreaga Uniune Europeană

BUCUREȘTI, 28 oct – Sputnik. Anunțul pe care lumea spera să nu-l mai audă a fost transmis în această seară de președintele Emmanuel Macron: Franţa va intra de vineri într-un ”lockdown”.

”Am decis că trebuie să reintrăm începând de vineri în izolarea care a stopat virusul”, a spus Macron, subliniind că ”măsura este valabilă pentru întreg teritoriul naţional”.

Noul ”lockdown” don Franța este va fi valabil cel puţin până la 1 decembrie 2020.

În mare, măsurile sunt cele clasice în carantină - rămânerea la domiciliu cu câteva excepţii:

- achiziţionare de bunuri esenţiale și medicamente;

- deplasări la medic;

- mişcare în aer liber;

- deplasare pentru plimbarea animalelor de companie.

De asemenea, persoanele care ies din casă vor completa declaraţii pe proprie răspundere.

Pe de altă parte, francezilor li se va permite să meargă la serviciu în condițiile în care angajatorul consideră că este imposibil să se lucreze de acasă.

”La fel ca în primăvară, francezii vor putea să iasă la muncă, să meargă la medic, să ofere asistenţă unui apropiat, să facă cumpărături sau să ia aer”, a spus Macron, punctând că ”întâlnirile private vor fi excluse, întrunirile publice interzise”.

În plus, cele mai multe şcoli vor rămâne deschise. Cum ar spune francezul – ”Drole de Lockdown” – un Lockdown ciudat!

”Copiii noștri nu pot fi privați de contactul cu sistemul școlar - creșele, școlile și liceele vor rămâne deschise cu protocoale de sănătate consolidate”, a anunțat Emmanuel Macron, dar ”universitățile se vor închide, iar cursurile vor fi online”.

Dar, anunțul este o lovitură pentru economia franceză – și, implict, pentru cea a UE, Franța fiind unul dintre mototoarele Europei. Din anunțul lui Macron reise că barurile, restaurantele şi unele magazine, care nu comercializează bunuri esențiale, vor fi închise în perioada ”lockdown”.

Desigur, această măsură va lovi și în alte ramuri – în primul rând în cea alimentară, dar și în turism și transporturi.

O singură parte bună are anunțul lui Emmanuel Macron - dacă în două săptămâni situaţia sanitară se va îmbunătăți, atunci autoritățile vor evalua posibilitatea de a redeschide parțial unele unități economice închise.

”Scopul nostru este să ajungem de la 50.000 de infectări pe zi la 4000”, spune Macron, care anunță că ”vom evalua, la fiecare două săptămâni, dacă putem atenua măsurile - dacă vom rezolva cât de cât situația în 15 zile, vom putea relaxa măsurile”.

Exemplul Franței ar putea fi urmat și de alte state din UE, în primul rând Italia, Spania și chiar Germania. Ori, asta poate declanșa o criză economică majoră.

Situația este agravată și de poziția stupidă și chiar criminală a Occidentului, care a dat peste cap o parte a lumii – orientul mijlociu – generând criza migrației. De asemenea, tensiunile artificiale cu Rusia și China limitează posibilitățile de cooperare internațională pentru ieșirea din criză.

O politică dezastruoasă a UE, a SUA  și a NATO pentru care plătesc, mai mult sau mai puțin sute de milioane de oameni.

0
Tagurile:
Franța, Emmanuel Macron
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Stare de urgență sanitară în Franța până la 16 februarie
Știrea nopții: Franța, decizie dementă, aruncă lumea în aer!
Record zilnic și peste un milion de cazuri COVID în Franța

Загрузка...