Papa Francisc

Papa a aprobat modificarea textului rugăciunii „Tatăl Nostru”

637
(reînnoit 15:23 06.06.2019)
Papa Francisc a aprobat noua redacție a rugăciunii Tatăl Nostru.

BUCUREȘTI, 6 iun – Sputnik. Papa Francisc a aprobat ce de-a treia ediție a cărții Missal, care stabilește ordinea Liturghiei, anunță publicația catolice Avvenir.

În noua redacție a fost modificat textul rugăciunii "Tatăl Nostru". Cuvintele “și nu ne duce pe noi în ispită” (“non indurci in tentazione”) au fost înlocuite cu “nu ne lăsa să cădem în ispită” (“non abbandonarci alla tentazione”).

În afară de aceasta, în noua ediție sunt modificate și un șir de alte texte. În special, a fost aprobată o nouă versiune a unuia din cele mai importante imnuri “Slavă Domnului în Înălțimi” (“Gloria in excelsis Deo”). Expresia “pe pământ pace, între oameni bunăvoire” va fi înlocuită cu “pace pe pământ oamenilor, iubiți de Domnul”.

Noua ediție a fost aprobată în noiembrie a anului trecut și urmează să fie utilizată începând cu următoarele luni.

Adunarea Generală a Conferinței Italiene a Episcopilor menționează că noua ediție va contribui la reformarea comunității bisericești.

Papa Francisc a îndemnat la modificarea textului rugăciunii "Tatăl Nostru" în noiembrie 2017. În opinia Papei, expresia “nu ne duce în ispită” nu este exactă pentru că ar crea impresia că Dumnezeu i-ar provoca pe oameni să păcătuiască.

637
Tagurile:
Papa Francisc, Rugăciune
Tematic
Papa Francisc, în România: Sfânta Liturghie de la Șumuleu Ciuc - Video
150 de mii de oameni au venit să-l vadă pe Papa Francisc la Iași
Peste 50 de mii de oameni îl așteaptă azi pe Papa Francisc la Blaj
Dezvăluire neașteptată despre România, făcută de Papa Francisc
Papa Francisc nu le-a cerut iertare și românilor

Загрузка...