Dezvăluire neașteptată despre România, făcută de Papa Francisc

661
Suveranul Pontif a vorbit, la bordul avionului cu care se întorcea la Roma după vizita efectuată în țara noastră, despre situația actuală a Uniunii Europene, dar și despre impresiile lăsate de meleagurile noastre.

BUCUREȘTI, 3 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Vizita de stat, pastorală și apostolică întreprinsă de Papa Francisc în România s-a încheiat, însă ecourile continuă să existe.

Și aceasta fiindcă Suveranul Pontif a făcut o serie de declarații care vor continua să stârnească discuții.

În cursul tradiționalei conferințe de presă organizate după fiecare vizită apostolică, Papa Francisc a denunțat lipsa de solidaritate” de care dau dovadă unele întreprinderi atunci când se delocalizează.

Papa a recunoscut că este o nedreptate să nu ai de lucru pentru atâția tineri și a subliniat ”nivelul impresionant al nașterilor în România”, unde ”iarna demografică” nu se vede, notează stiripesurse.ro

De asemenea, Papa Francisc și-a exprimat dorința rezolvării acestei situații ce nu depinde doar de România, ci și de ordinea financiară mondială. Suveranul Pontif a explicat că este nevoie de solidaritate globală acum, iar România deține în acest moment președinția Uniunii Europene.

Depășirea frontierelor UE

Referitor la Uniunea Europeană, Sfântul Părinte a precizat că trebuie reluată mistica părinților fondatori, că trebuie regăsite și depășite diviziunile frontierelor.

Acesta a adăugat că este greșit să vedem frontiere în Europa.

”Vedem frontiere în Europa și acest lucru este greșit. Este adevărat că fiecare țară are propria identitate și trebuie să aibă grijă de aceasta, dar Europa nu trebuie să se lase învinsă de pesimism și ideologii, deoarece este atacată de ideologii și mici grupuri iau naștere în Europa”, a explicat Papa Francisc.

Acesta a adăugat că trebuie să ne gândim la Europa divizată, să învățăm din istorie și să nu ne întoarcem în trecut.

Întrebat care este părerea sa despre Matteo Salvini, ministrul italian de interne și, totodată, vicepremier, Suveranul Pontif  a spus că nu a primit nici o solicitare de audiență. El a amintit ”frumoasa audiență” cu premierul Giuseppe Conte, ce a răspuns protocolului de stat.

Papa a mărturisit cu umilinţă că este "ignorant" în ce priveşte campania electorală italiană pentru alegerile europene.

"Mă rog pentru toţi, pentru ca Italia să meargă înainte şi ca italienii să se unească, să fie fideli angajamentelor lor", a afirmat el.

Papa Francisc a lansat și un apel împotriva corupției și a precizat că politica nu trebuie să semene ură și frică, ci doar speranță corectă, exigentă, ”dar numai speranță”.

Dimensiunea ecumenică a vizitei Papei Francisc

Suveranul Pontif a revenit asupra dimensiunii ecumenice a vizitei sale apostolice în țara noastră. El a vorbit în termini elogioși despre Patriarhul Daniel, ”un om cu o mare inimă, un mare savant, el cunoaște mistica părinților din deșert, mistica spiritual, a studiat în Germania și este, de asemenea, un om de rugăciune”. Mai mult, potrivit Suveranului Pontif, este ușor să te apropii de Patriarhul Daniel.

Pentru Francisc, la ecumenism "nu se ajunge la sfârşitul partidei, discuţiilor. Acest lucru se face mergând împreună, rugându-se împreună" până la "ecumenismul sângelui".

"Să mergem împreună, dar să nu aşteptăm ca teologii să se pună de acord pentru a ajunge la euharistia comună. Ecumenismul se face împreună cu operele de caritate şi iubindu-ne unii pe alţii", a explicat Sfântul Părinte.

Acesta a precizat că se consultă cu predecesorul său, Papa Benedict al VI-lea.

În ceea ce privește călătoria prin România, Papa Francisc a precizat că folosirea unui autovehicul – din motive meteorologice – a fost un dar de la Dumnezeu.

"Am văzut un peisaj foarte frumos, cum nu am văzut niciodată. Am traversat întreaga Transilvanie: este o frumuseţe! Nu am văzut niciodată aşa ceva ", s-a arătat încântat Suveranul Pontif.

La final, Papa Francisc a invitat la rugăciune petnru Europa și pentru unitate.

661
Тема:
Vizita Papei Francisc în România (20)
Mănăstirea Nicula

VIDEO: Pelerinaj la Mănăstirea Nicula cu prilejul hramului - programul slujbelor

140
(reînnoit 11:07 12.08.2020)
Pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în timpul pelerinajului de la Mânăstirea Nicula vor acționa zilnic peste 300 de jandarmi, polițiști și pompieri. Programul slujbelor.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Pandemia de coronavirus face ca, în 2020, hramul Mânăstirii Nicula să fie organizat în condiții speciale. Scopul este, evident, acela de protejare a sănătății pelerinilor.

Anunțul a fost făcut de Arhiepiscopia Clujului, iar măsurile speciale destinate limitării răspândirii noului coronavirus au fost luate în consulare cu autoritățile județene.

Programul slujbelor de la Mânăstirea Nicula

Tot din motive de siguranță sanitară, în acest an nu va mai fi organizat tradiționalul pelerinaj ”La Nicula acolo-n deal”, din centrul municipiului Gherla spre Mânăstirea Nicula, din ajunul sărbătorii.

Credincioșii sunt invitați să vină la mănăstire în zilele premergătoare sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, pentru a-i aduce cinstire și rugăciune Sfintei Fecioare. Scopul îl reprezintă evitarea aglomerației.

Zilele de miercuri, joi și vineri - 12, 13 și 14 august 2020 - vor fi sărbătorite prin oficierea Sfintei Liturghii de Episcopul Macarie al Europei de Nord, Episcopul Petroniu al Sălajului și Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, PS Benedict Bistriţeanul, informează basilica.ro.

Începând cu ora 18.00, în ajunul praznicului, pe altarul de vară al Mânăstirii se va oficia slujba Vecerniei Mari și a Litiei, de către Mitropolitul Andrei, iar de la ora 22.00, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi scoasă di biserică și se va oficia Slujba Utreniei și Prohodul Maicii Domnului.

Toate aceste slujbe de priveghere vor culmina cu procesiuna icoanei, în jurul orei 01:00.

În ziua praznicului, sâmbătă, 15 august 2020, de la ora 09:00, tot la altarul de vară, Mitropolitul Andrei va oficia Sfânta Liturghie și va adresa pelerinilor un cuvânt, se mai precizează în comunicatul Biroului de presă al Arhiepiscopiei Clujului.

Întregul program al slujbelor poate fi consultat aici.

De asemenea, pe toată perioada cât vor sta la Mânăstirea Nicula, credincioșii sunt sfătuiți să poarte mască de protecție și să respecte măsurile de distanțare fizică.

Sute de jandarmi, polițiști și pompieri asigură ordinea la mănăstire

Prefectura Cluj anunță că peste 300 de jandarmi, polițiști și pompieri vor acționa zilnic în sistem integrat pentru a asigura măsurile de ordine publică în timpul pelerinajului de la Mânăstirea Nicula.

Începând de astăzi, 12 august 2020, se vor institui posturi și patrule mixte, pentru prevenirea și descurajarea producerii unor fapte antisociale, pentru îndrumarea persoanelor, dar și în vederea supravegherii respectării măsurilor de protecție și a distanțării fizice.

La fața locului vor fi asigurate echipaje de intervenție în scopul gestionării unor situații de risc sau pentru descongestionarea unor aglomerări de persoane.

Pe raza localității Nicula și pe traseele de afluire/ defluire este interzisă comercializarea băuturilor alcoolice și a comerțului ambulant.

La fața locului au fost dispuse puncte de prim ajutor medical, dotate cu ambulanțe destinate preluării și tratării urgențelor medicale. Este operaționalizat inclusiv un spital de campanie.

Vor fi disponibili dezinfectanți de mâini în zonele unde sunt preconizate afluențe mari de persoane, în întreg perimetrul mânăstirii.

În ceea ce privește accesul autoturismelor, acesta va fi restricționat în zona mânăstirii. Autobuzele și microbuzele se vor putea deplasa până în localitatea Nicula.

Staționarea se va realiza în parcările special amenajate pe traseul înspre localitatea Nicula.

În fiecare an, de 15 august, are loc pelerinajul de la Mănăstirea Nicula cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Zeci de mii de credincioși vin să se roage la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

140
Tagurile:
Mănăstire

Загрузка...
Papa Benedict al XVI rugându-se la statuia Fecioarei Maria

Starea sănătății a Papei Benedict al XVI s-a înrăutățit: extrem de slăbit și fragil

96
(reînnoit 18:48 03.08.2020)
După o vizită la fratele său în Germania, starea lui Benedict al XVI-lea s-a înrăutățit, chiar dacă memoria și capacitățile lui intelectuale nu sunt afectate.

CHIȘINĂU, 3 aug – Sputnik. Starea sănătății a Papei Benedict al XVI s-a înrăutățit după o călătorie efectuată în Germania în iunie, unde s-a întâlnit cu fratele său, afirmă publicația Passauer Neue Presse, făcând trimitere la biograful pontificului, jurnalistul german, Peter Seewald.

Cel de-al 265-lea Papa de la Roma a călătorit în Germania, pentru a-l vizita pe fratele său mai mare, preotul Georg Ratzinger, în vârstă de 96 de ani. Ratzinger a murit în această vară, însă cauzele decesului acestuia nu au fost comunicate.

La revenirea în Roma, Benedict al XIV-lea s-a îmbolnăvit de erizipelul feții, având dureri puternice.

Potrivit biografului, pontificul de onoare este extrem de fragil, abia poate vorbi, însă memoria și capacitățile lui intelectuale nu sunt afectate. Biograful l-a vizitat pe Papa sâmbătă, prezentându-i lucrările. Potrivit publicației, Benefict al XVI-lea era slăbit, însă era optimist și a promis că se va apuca de scris după vindecare.

Se cunoaște că Benedict XVI a lăsat un testament spiritual, care va fi dat publicității după moartea lui. De asemenea, el și-a exprimat dorința de a fi înmormântat în cavoul Sfântului Ioan Paul al II-lea, în cripta sub catedrala Sfântului Petru.

Benedict al XVI a fost cel mai în vârstă pontific în momentul alegerii de la Papa Clement al XII în 1730. În momentul întronării, acesta avea 78 de ani. Pontificul s-a retras în anul 2013, fiind al treilea din toată istoria Bisericii Catolice și primul în ultimii 600 de ani Papa care a renunțat la funcția sa.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

96
Tagurile:
Papa
Tematic
Papa Francisc a venit degeaba. Conflictul diplomatic România-Ungaria ia amploare
Papa de la Roma a rămas blocat în lift
Aurelian Pavelescu și… Papa Francisc, acuzați de aceeași persoană – legătura cu Rusia!
Gestul unei femei l-a iritat pe Papa Francisc - video
Realitate și ipocrizie: PAPA, primul mesaj după decizia lui Erdogan privind Sfânta Sofia
Putin s-a întâlnit cu Papa la Vatican - Video

Загрузка...
Școala

Vor purta profesorii mască la ore? Autoritățile, anunț de ultimă oră

0
Directorul general al Institutului de Sănătate Publică, Simona Pârvu, vine cu lămuriri privind purtatul măștii la școală atât de elevi cât și de profesori. Ce recomandări sunt pentru recreații.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Ghidul sanitar care va transmis școlilor – să sperăm până pe 14 septembrie – va cuprinde și prevederi referitoare la purtarea măștii atât de către elevi, cât și de cadrele didactice.

Simona Pârvu, directorul Institutului Național de Sănătate Publică, a făcut câteva precizări în legătură cu ghidul sanitar așteptat de toate unitățile de învățământ din România.

”Noi am formulat niște recomandări pe care le-am transmis mai departe. Printre acestea se numără distanțarea de un metru între bănci, purtarea măștii în recreație, dar nu și în timpul pe care îl petrec copiii în clasă”, a spus Pârvu.

În ceea ce privește numărul de copii ce revin la școală, decizia va fi luată de fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de numărul de elevi, de spațiu, de personalul didactic și de numărul de cazuri de infectare.

”Profesorii vor purta mască tot timpul, în clasă”, a explicat oficialul.

Pârvu este de părere că măsurile de organizare a anului școlar trebuie gândite punctat pentru fiecare unitate de învățământ în parte, iar pregătirile locale ar trebui să înceapă deja.

Așa cum ne-au obișnuit, decidenții politici se contrazic. Mai exact, declarația șefului INSP contrazice anunțul pe care l-a făcut premierul Ludovic Orban. Primul ministru a declarat că, în școli, acolo unde începe activitatea normal, va fi necesar portul măștii pentru toată lumea: elevi, personal didactic, personal didactic auxiliar.

0
Tematic
Copii dificili? Ce pot face părinții în vacanță, în absența profesorilor
MEC rezolvă perfecționarea profesorilor cu televizorul. Mesajul Monicăi Anisie
Părinții: ”Profesorii, directorii vor ști abia atunci cum să se organizeze”

Загрузка...