150 de mii de oameni au venit să-l vadă pe Papa Francisc la Iași

111
După Sfânta Liturghie ținută la Șumuleu Ciuc, Miercurea Ciuc, Papa Francisc s-a deplasat la Iași, unde era așteptat de circa 150 de mii de oameni, potrivit surselor media.

BUCUREȘTI, 1 iun - Sputnik. Papa Francisc, după ce a ajuns la Catedrala romano-catolică din Iași unde îl așteptau circa 60 de mii de credincioși, a binecuvântat bătrânii și bolnavii. 

Suveranul Pontif a dat jos lanțurile care delimitau zona în care stăteau bolnavii și bătrânii și, cu zâmbetul pe buze, a dat mâna cu zeci de oameni. El le-a mulțumit celor aproximativ 800 de bolnavi care l-au aşteptat în Catedrala romano-catolică "Sfânta Maria Regină", mulţumindu-le acestora "pentru că îşi duc înainte boala".

"Vă mulţumesc tuturor celor care îi însoţiţi şi mulţumesc vouă bolnavilor pentru că duceţi înainte boala", a afirmat Suveranul Pontif.

Sfântul Părinte le-a cerut credincioşilor să se roage pentru el.

"Nu uitaţi să vă rugaţi pentru mine!", a adăugat acesta.

Ulterior, Sanctitatea Sa s-a deplasat cu papamobilul spre Palatul Culturii, unde a fost aşteptat, potrivit organizatorilor, de peste 70.000 de pelerini veniţi la Iaşi din toată regiunea de nord-est a ţării, dar şi din Republica Moldova.

Suveranul Pontif a sărutat pe frunte și a binecuvântat copiii bolnavi.

Potrivit Antena 3, Papa Francisc a urcat pe scena amplasată în fața Palatului Culturii din Iași, piață unde se aflau aproape 150.000 de oameni.

Papa Francisc a afirmat sâmbătă, la întâlnirea mariană cu tinerii şi familiile desfăşurată în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi, că simte alături de cei prezenţi "căldura de a fi în familie".

"Aici, împreună cu voi, se simte căldura de a fi în familie, înconjuraţi de cei mici şi de cei mari.(...) România este 'grădina Maicii Domnului' şi în această întâlnire am putut să-mi dau seama de aceasta, pentru că ea este o Mamă care cultivă visurile fiilor, care le păzeşte speranţele, care aduce bucuria în casă. Este o Mamă duioasă şi concretă, care are grijă de noi. Voi sunteţi comunitatea vie şi înfloritoare, plină de speranţă, pe care o putem oferi Mamei. Ei să-i consacrăm viitorul tinerilor, al familiilor şi al Bisericii. (...) Astăzi, pe aceste meleaguri, este ziua copilului. Să-i salutăm cu aplauze puternice! Aş vrea ca primul lucru pe care-l facem să fie acela de a ne ruga pentru ei: să-i cerem Preacuratei să-i protejeze cu mantia sa. Isus i-a pus în mijlocul apostolilor săi; şi noi vrem să-i punem în mijloc şi să reafirmăm angajarea noastră de a-i iubi cu aceeaşi iubire cu care i-a iubit Domnul, angajându-ne să le dăruim dreptul la viitor", a spus Papa Francisc.

Suveranul Pontif a menţionat că, pe măsură ce tinerii cresc, nu trebuie să uite lucrurile frumoase şi preţioase pe care le-au învăţat în familie.

111
Tagurile:
Iași, Papa Francisc
Тема:
Vizita Papei Francisc în România (20)

Загрузка...