Enoriașii români din satul Bairachi-Mogoșeșeti, raionul Herța, regiunea Cernăuți

Două parohii românești din Ucraina au decis rămână cu Patriarhia Moscovei

266
(reînnoit 14:57 27.02.2019)
Două parohii românești din ținutul Herța au decis să rămână în cadrul Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, subordonată canonic Patriarhiei de la Moscova.

BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. Două parohii românești din raionul Herța, regiunea Cernăuți, s-au pronunțat pentru rămânerea în componența Bisericii Ortodoxe Ucrainene, subordonate canonic Patriarhiei de la Moscova, anunță serviciul de presă al Eparhiei de Cernăuți și Bucovina.

Decizia a fost luată pe 24 februarie în cadrul unei adunării a enoriașilor din cele două parohii românești - Biserica „Sf. Parascheva” din satul Banceni, unde slujește preotul Pavel Dumitru, blagocinul raionului Herța și Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Bairachi-Mogoșeșeti, preot – Constantin Apachița, în cadrul căreia s-a discutat despre problema trecerii la noua “biserică ortodoxă a Ucrainei”.

Reamintim într-o decizie adoptată la ședința Sfântului Sinod pe 21 februarie, Biserica Ortodoxă Române se arătat îngrijorată de situația celor 127 de parohi românești din Nordul Bucovinei, insistând asupra consultării acestora în contextul disputei apărute între Patriarhia de la Moscova și cea de la Constantinopol în legătură cu înființarea a unei noi “bisericii ortodoxe a Ucrainei”.

266
Tagurile:
Români, parohii, Biserica Ortodoxă Română, Ucraina
Tematic
Patriarhia de Constantinopol a confirmat data Soborului bisericesc de la Kiev
Patriarhul Kirill: Conflictele politice nu pot afecta lumea spirituală a credincioșilor
Patriarhul Kirill: Respingerea valorilor familiei duce civilizația în haos
Mesaj puternic: Patriarhul Kirill, despre gadgeturi și controlul total - Video
BOR nu recunoaște "noua biserică ucraineană" și invită la dialog

Загрузка...