Patriarhia Ecumenică de Constantinopol

Patriarhia de Constantinopol a confirmat data Soborului bisericesc de la Kiev

93
(reînnoit 13:54 05.12.2018)
Informația nu a fost inclusă în comunicatul oficial emis după întrunirea Sinodului care a avut loc între 27-29 noiembrie și a aprobat statutul noii autocefalii.

BUCUREȘTI, 5 dec - Sputnik. Un reprezentant al Patriarhiei Ecumenice i-a confirmat corespondentului RIA Novosti că Soborul de unificare a Bisericii ortodoxe din Ucraina va avea loc pe 15 decembrie.

”Patriarhia a ales să nu amintească acest fapt în comunicatul oficial (în urma Sinodului din 27-29 noiembrie). Acum acolo (în Ucraina merg pregătirile. Dar data de 15 decembrie o pot confirma”, a spus sursa.

Anterior aceeași dată a fost anunțată la Kiev de președintele Petro Poroșenko.

Reprezentantul Fanarului (reședința Patriarhului de Constantinopol) a infirmat știrile difuzate de unele instituții media conform cărora noua Biserică locală va avea un statut semi-autonom, adică va fi limitată în dreptul de a lua decizii esențiale, a canoniza sfinți etc.

Totodată interlocutorul  a spus că nu este în măsură să comenteze posibilitatea organizării unui Sobor bisericesc în condițiile stării de război care a fost decretată în Ucraina.

93
Tagurile:
confirmare, dată, Ucraina, sobor, patriarhia ecumenică
Tematic
Majoritatea clericilor din Ucraina susțin unitatea cu Patriarhia Moscovei
BORu a întrerupt relațiile cu Patriarhia de Constantinopol
Șeful BORu declară că există intenția de a distruge cea mai importantă forță ortodoxă

Загрузка...