Greek Prime Minister Alexis Tsipras during the plenary meeting of the 19th St. Petersburg International Economic Forum 2015.

Grecia: Tsipras şi Arhiepiscopul Ieronimos anunță un nou acord între Biserică și stat

149
(reînnoit 14:57 09.11.2018)
A fost anunțat un nou acord între Biserica Greciei și statul grec. Acordul a fost încheiat în urma unei întâlniri între Arhiepiscopul Atenei și al întregii Grecii, Ieronimos, și premierul grec Alexis Tsipras.

BUCUREŞTI, 9 nov – Sputnik, Doina Crainic. Premierul Tsipras și Arhiepiscopul Ieronimos au transmis o declarație comună în urma întrunirii.

Tsipras a declarat că cele două părți au ajuns la un acord de importanţă istorică și a dezvăluit că preoții nu vor mai fi considerați funcționari publici, potrivit greekreporter.com. Statul grec va oferi o sumă anuală echivalentă salariilor preoților Bisericii Greciei. Biserica Greciei va fi apoi responsabilă de distribuirea salariilor.

Vizita președintelui Rusiei, Vladimir Putin, în Grecia. 27 mai 2016
© Sputnik / Алексей Дружинин

Tsipras a adăugat că un nou fond va fi stabilit în comun de Biserică și statul grec. Arhiepiscopul Ieronimos a mulțumit lui Tsipras pentru noul acord și pentru inițiativa de a coopera cu Biserica.

De asemenea, la întâlnire au participat ministrul Educației din Grecia, Kostas Gavroglou, împreună cu purtătorul de cuvânt al guvernului, Dimitris Tzanakopoulos.

Tsipras a anunțat recent o serie de propuneri de modificare a Constituției grecești. Printre aceste propuneri este separarea formală dintre biserică și stat. Totuşi, Tsipras a declarat că intenția sa este de a promova și de a pune în evidenţă contribuția Bisericii la statul grec.

149
Tagurile:
Biserica Ortodoxă, Alexis Tsipras, Grecia
Tematic
„Șah și mat. Un pas geopolitic neașteptat” - s-a lansat Sputnik Grecia
Un mitropolit din Grecia îl critică pe Bartolomeu pentru scindarea ortodoxiei
Tsipras vrea să-l elimine pe Hristos din Constituție

Загрузка...