Icoana Adormirea Maicii Domnului

Noi zile libere pentru români anunţ valabil doar pentru bugetari

256
(reînnoit 14:47 02.08.2018)
Guvernul a decis ca zilele de 16 şi 17 august 2018 să fie libere cu ocazia zilei de Sfânta Maria, aceasta din urmă fiind, de asemenea, liberă.

BUCUREŞTI, 2 aug — Sputnik, Georgiana Arsene. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, astăzi, cu prilejul şedinţei de Guvern, că angajaţii din sectorul public îşi vor putea continua petrecerea de Sfânta Maria şi în zilele de 16 şi 17 august.

"Avem astăzi o veste bună şi pentru angajaţii din sectorul public. Vor avea o mică vacanţă, în a doua parte a lunii august. Pentru că ziua de 15 august — Adormirea Maicii Domnului — este zi liberă, stabilim ca şi 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare, pentru a oferi, astfel, românilor câteva zile de odihnă", a spus Dăncilă la începutul şedinţei, potrivit dcnews.ro

Praznicul Adormirii Maicii Domnului, unul din cele 12 praznice împărăteşti ale Bisericii Ortodoxe, este sărbătorit la 15 august

Credincioşii ortodocşi şi catolici sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului, marcând, potrivit tradiţiei creştine, ziua în care Fecioara Maria s-a mutat din viaţa pământească la cer.

Sfânta Maria a fost înştiinţată de Arhanghelul Gavriil de trecerea ei la cele veşnice, iar ea s-a bucurat şi s-a rugat pe Muntele Măslinilor şi copacii s-au aplecat în faţa ei.

Sărbătoarea ortodoxă a Adormirii Maicii Domnului este foarte apropiată de ceea ce romano-catolicii numesc Înălţarea Fecioarei.

În 2018, românii vor mai avea liber pe 30 noiembrie de Sfântul Andrei, 1 decembrie de Ziua Națională a României și 25 decembrie, respectiv 26 decembrie când este Crăciunul.

Calendarul sărbătorilor legale și a zilelor libere în România, 2018
© Sputnik /
Calendarul sărbătorilor legale și a zilelor libere în România, 2018
256
Tagurile:
Adormirea Maicii Domnului, Sfânta Maria, Praznicul Adormirii Maicii Domnului, zi libera, guvern, România
Tematic
Guvernanţii vor să ne mântuiască de păcat cu o nouă zi liberă
Guvernul vrea să muncim mai puţin? Propunere pentru o nouă zi liberă
O nouă zi liberă pentru români! Legea a fost promulgată azi
Ar putea fi declarată o nouă zi liberă. Calendarul zilelor libere în 2017
Încă o zi liberă pentru români. O nouă minivacanță

Загрузка...